Društvo

Pokrenut nadzor u Glavnom gradu: Inspekcija provjerava imenovanje Zdravka Blečića za v.d. komandira Službe zaštite i spašavanja

Zdravko Blečić, FOTO: Glavni grad

Odjeljenju upravne inspekcije Ministarstva rada i socijalnog staranja podnijeta je inicijativa u vezi određivanja Zdravka Blečića za v.d. komandira Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada. Nakon razmatranja predmetne inicijative, upravni inspektor je, u skladu sa svojim ovlašćenjima, pokrenuo nadzor u Glavnom gradu Podgorica-Služba zaštite i spašavanja, kazali su za CdM iz Ministarstva javne uprave.

Navode da je predmetni postupak u toku.

“Više o ovom inspekcijskom nadzoru možemo reći nakon što se dostavi kompletna dokumentacija i utvrdi činjenično stanje”, ističu za CdM iz resora Maraša Dukaja.

CdM saznaje da Glavni grad u prvobitnoj dokumentaciji nije Inspekciji za Blečića dostavio dokaz o završenom VII nivou kvalifikacije obrazovanja, dokaz o radnom iskustvu na poslovima zaštite i spašavanja, dokaz o ispunjenosti uslova u pogledu psihofizičke sposobnosti, zbog čega je upravna inspekcija krajem prošlog mjeseca ta dokumenta od njih ponovo tražila.

Blečić je za v. d. komandira podgoričke Službe zaštite imenovan krajem oktobra, nakon smjene Gorana Jankovića.

U vezi sa njegovim imenovanjem, Klub odbornika Demokratske partije socijalista u Skupštini Glavnog grada podnio je 17. novembra Odjeljenju upravne inspekcije Ministarstva javne uprave inicijativu, u kojoj se, između ostalog, navodi da Blečić ne ispunjava uslove za to radno mjesto.

“Gradonačelnica Glavnog grada, Olivera Injac, je suprotno navedenim zakonskim odredbama odredila za vršioca dužnosti komandira Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Zdravka Blečića lice koje ne ispunjava uslove za radno mjesto visokog rukovodnog kadra za koje je određen kao vršilac dužnosti”, ističe DPS.

Naime, objašanjavaju, da je Zakonom o lokalnoj samoupravi propisano da se za vršioca dužnosti određuje lokalni službenik iz organa lokalne uprave, stručne službe, odnosno posebne službe u kojem se određuje vršilac dužnosti, koji ispunjava uslove propisane za radno mjesto visokog rukovodnog kadra za koje se određuje, dok su Zakonom o zaštiti i spašavanju propisani uslovi za imenovanje komandira Službe zaštite i spašavanja, koji pored opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa lokalnih službenika i namještenika, mora da ispunjava i posebne uslove, između ostalog, da ima najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima zaštite i spašavanja.

“Blečić ne ispunjava uslove propisane zakonom za rad na tom radnom mjestu, obzirom da nema pet godina radnog iskustva na poslovima zaštite i spašavanja. Imenovani prema uvjerenju, u koje smo imali uvid, ima radno iskustvo u trajanju od pet godina, ali na administrativno pravnim poslovima sa statusom volontera za potrebe Pravoslavne Mitropolije crnogorsko primorske-Crkvene opštine Podgorica, gdje je, prema, navedenom uvjerenju, volontirao u Hramu Hristovog Vaskresenja u Podgorici u trajanju od pe) godine, što nijesu poslovi zaštite i spašavanja”, ukazuje DPS u podnijetoj inicijativi.

Slađana Đukanović

20

avatar
1000
13
7
0
 
17
RankovCrnogorkakopiRadivojePitanje
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rankov
Gost
Rankov

Jeli inspekcija volonteri.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Ko je god pošten vrijedan,odgovoran tačan smeta ovom našem političkom svijetu Blecić je gospodin i svojim radom zaslužuje to radno mjesto.

besramnici
Gost
besramnici

Nije on ni tamo “volontirao” no mu dali potvrdu da ga stave neđe za direktora. Omrčili se kakvi su i sa svojim “kadrovima”. Pih.

Milos
Gost
Milos

Ko je vjernik ne treba biti osudjivan, to je njegovo licno pravo. Ali biti vjernik nije jedna profesionalna referenca, koja vam daja mogucnost, da na osnovu nje napredujete u polsovnoj karijeri. Uslovi za napredovanje su definisani, ako ih ispunjava, ima pravo da bude izabran na tu funkciju. Sve ostalo je irelevanto.

rašo
Gost
rašo

Sramota da nam jedna retrogradna institucija kao što je SPC postavlja kadrove. piiiiii

Ana
Gost
Ana

Zdravko svaki častan čovjek je uz tebe,neka im je na obraz ako budu što činjeli.

Ana
Gost
Ana

Ljudina,znamo što smeta.Nikaf više diskriminacija poštenih ljudi zbog njihove slobode

Miloš
Gost
Miloš

Svi kažu da je pošten i častan čovjek,da nije problem nacionalnost?

končar
Gost
končar

Nije da nema iskustva .Treba bezbjedno isporučiti dostavu🪂😉

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Zdravko je jedan cestit i dobar covjek. Za neke je mana sto je pri crkvi 30 i vise godina a to je za pohvalu jer on nije nacionalista niti ide od pomodarstva ili kao neki zesci DPSovci koji sad idu a bili su protiv crkbe, nego on ide za to sto je vjernik i skroz je blagorodan i dobronamjeran. Od… Više »

dosada
Gost
dosada

Ne dovodi se u pitanje njegovo postenje nego njegvo znjanje za rad na poziciji na koju je postavljen. Svaka cast njemu na uspjesima u SPC, ali u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada ili bilo dje drugo je bitno znanje i iskustvo na relevantnim poslovima.

blavor
Gost
blavor

Slabo se kriješ pod nikom Crnogorac.

Zig-Zag
Gost
Zig-Zag

Pa da, što ćemu škola i iskustvo kad ide u crkvu Srbije, gdje će više škole i obrazovanja nego to. Izgleda da je nekima to vrh dostignuća u životu.

Pitanje
Gost
Pitanje

I šta je u crkvi naučio o zaštiti i spašavanju, neka ga tamo zaposle niko im ne brani.

Radivoje
Gost
Radivoje

To da je dobar ili los covjek je nebitno. Pitanje svih pitanja ,zna li covjek posao . Ali ko ga je postavio i nije cudo.

kopi
Gost
kopi

pa jes, vjernik sa laznim papirima…..to je odlika ovih litijaskih vjernika!!!

murko
Gost
murko

palio svijeće….i nosio krst na litije

Pravda
Gost
Pravda

Pa štra je tu loše……

Tajfun
Gost
Tajfun

Bitno je da je clan svetosavske sekte i da je litijas,nema potrebe da ima iskzstva u sluzbi zadtite i spasavanja.

Duklja
Gost
Duklja

Hahahahahahaha, ovaj je radio kod Amfilohija u hram.

Send this to a friend