Društvo

Polomljene sprave: Teretana na otvorenom u Budvi na meti vandala

Foto: RTV Budva

Teretana na otvorenom u Budvi postala je meta vandala samo četiri mjeseca nakon što je otvorena.

Foto: RTV Budva

Jedna sprava je poprilično oštećenja, a počinioci su nepoznati.

“Ovo je užasno, s obzirom da djeca danas u Budvi sve više vremena provode u zatvorenom, ovo je idealno mjesto za rekreaciju i nešto što bi trebalo čuvati, kako za djecu tako i za nas odrasle jer sa ovim mjestom smo svi dobili mjesto za rekreaciju”, kazala je za RTV Budva sugrađanka koju smo zatekli na licu mjesta.

Ona je dodala da bi adekvatna mjera zaštite bile kamere.

Foto: RTV Budva

“Ovdje je i bazen, kao i karate klub gdje djeca svakodnevno treniraju, i mislim da bi trebali da se organizju ili čuvari ili kamere, jer je ovo stvar koja je vrijedna čuvanja, kako za djecu tako i za sportiste koji ovdje svakodnevno treniraju”, zaključila je ogorčena sugrađanka.

Iako je namjenjena sportistima i rekreativcima, teretana je postala i omiljeno mjesto za mlađu djecu, što im se svakako ne može zamjeriti jer još uvijek nemaju uređenih mjesta za igru.

Foto: RTV Budva

Sprave su napravljene u Sjedinjenim Američkim Državama i Danskoj, a svaki dio je je izrađen od aluminijuma i posebne vrste nerđajućeg inoksa koji je otporan na morsku vodu i ne zahtijeva posebno održavanje.

Postavljena je i posebna sprava sa invaliditetom.

Osim ove teretane Opština je postavila još tri teretane na otvorenom, kod Crvene zgrade, u naselju Bijeli do i na središnjem dijelu Bečićke plaže.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovana
Gost
Jovana

Ja razumijem lopova koji ce skunuti spravu i prodati,ali ne znam sto imaju od lomljenja i unistavanja imovine,….to rade i u parkovima za djecu

Jakvinta
Gost
Jakvinta

Pričajmo o primotivizmu koji vlada među omladinom.. vidite samo koju muziku slušaju i kako se ponašaju. Tuga i tragedija.

Send this to a friend