Društvo

Porodica iz Bara koja je boravila na sjeveru zaražena koronom

Adis Martinović

U Baru je registrovano sedam oboljelih od koronavirusa, saopštio je Adis Martinović, epidemiolog u Domu Zdravlja Bar.

“U Baru su juče potvrđena tri nova slučaja. Radi se o jednoj porodici koja je u prethodnom periodu boravila na sjeveru Crne Gore. Ono što je najvažnije reći je da su svi dobro, i povezani su sa slučajevima koji su potvrđeni na sjeveru naše zemlje. Testirali smo ih kao povezane. Ono što je dobro je to da od povratka sa sjevera nisu ostvarili neke kontakte. Sada u Baru imamo sedam slučajeva infekcije Covidom 19“,  kaže Martinović za Radio Bar.

Na području barske opštine se pod zdravstvenim nadzorom nalaze 173 osobe.

“Moram odmah reći da zaista očekujemo da će ovaj broj biti veći u narednim danima, prije svega što su nam granice otvorene. Sada stvarno moramo biti obazriviji nego prvi put. Logično je da dođe do importacije, i zato je još jednom važno istaći da se preporuke moraju poštovati. Sada i više nego prije, jer život mora da se odvija“, naglašava epidemiolog.

Martinović je iznio i podatke o povećanom broju testiranih osoba u Baru.

“Te podatke dobili danas, i zaista dosta govore. Naime, u periodu od 1. februara do 31. maja imali smo 470 testiranih osoba u Baru i 504 u Ulcinju. Za samo prethodni mjesec, ta cifra iznosi 388 testiranih osoba u Baru, a 300 u Ulcinju. Za samo jedan mjesec je u Baru testirano osoba koliko u cijelom prethodnom periodu. I bilježimo svakodnevni rast. Što se same strukture testiranih tiče, dosta je mladih osoba, što je takođe logično, jer oni u ovoj situaciju ostvaruju znatno veći broj kontakata”, zaključuje Martinović.

15

avatar
1000
9
6
0
 
15
MilodarkaUhhhVeritaKomunalacMarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milodarka
Gost
Milodarka

Nista spremite autobuse i rasteretite primorje od rozajaca pogotovo ovih bs sto zakon za njih ne vazi babo im crnu goru ostavio

Komunalac
Gost
Komunalac

Doktore kako tvrdite da su ostvarili malo kontakata?Sigurno su bili u prodavnici,pekari,apoteci,popili kafu s komsijom…Pa to je vec desetak ljudi.Samo akk su u samoizolaciji.Molim Vas udjite u gracki autobus u 14 casova da vidite tu distancu…

Marko
Gost
Marko

Dobro su Bar pojahali kadrovi BS i njihova rodbina sa sjevera sa ciljem da poprave nacionalnu strukturu! A s druge strane stidljivo jašu komšije iz najjuznije naše opštine i njihovi ”zemljaci” s Kosova, takođe s istim ciljem!

Verita
Gost
Verita

Marko imas pozdrav iz najjuznije opstine. Znam nije ti lako. Izdrzi Maaaarko ! Hahahah kakva paranoja

karantin
Gost
karantin

Jesu li bili na derbi?

Uhhh
Gost
Uhhh

Duhovito

Cetinje
Gost
Cetinje

A što ne objavite u kojim državnim službama rade. Rožajcima koji su iz Bošnjaçke stranke nije obavezno da idu u samoizolaciju da ne naškode partiji.

Saki
Gost
Saki

Zabraniti dolazak sa sjevera jer evo rozajci setaju po podgorici briga ih za neduzne sto ce zaraziti neznam ko im je dozvolio dolazak kad vec oni sami nemaju odgovornost i prema sebi i prema drugima

Rozaj
Gost
Rozaj

Bihorci koji zive u Bar

Danilo
Gost
Danilo

Korona free

Bbbbe
Gost
Bbbbe

Bila dok se nijesu prošetali po Srbiji.

Ruza
Gost
Ruza

Dje na sjeveru?

Djuka
Gost
Djuka

Marakana, sve sa derbija se importova.

Jordan
Gost
Jordan

Jes rožajci sa derbija

Lipovo
Gost
Lipovo

KL ili MK ili ŽB?

Send this to a friend