Društvo U plovilu bilo pet osoba

Potonula drvena barka kod Plave špilje

Foto: Boka news

Drvena barka pod imenom „Kristina“ potonula je iz za sada zvanično neutrvrđenih razloga, danas oko 17 sati u akvatorijumu poluostrva Luštica, neposredno u blizini ulaza u čuvenu Plavu špilju, javlja portal Boka news.

Kako je kazao direktor Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore Safet Kočan, u plovilu je prema izjavama svjedoka bilo pet osoba.

“Njih je, nakon potonuća barke, prihvatio i sa lica mjesta odvezao turistički brodič „Delfin“, a havarisna barka u trenutnom stanju, predstavlja opasnost za druga plovila koja se krerću u akvatorijumu u blizini Plave špilje, zbog čega se preduzimaju aktivnosti da se rizik po ostala plovila smanji”, dodao je on.

Kočan je istakao da je Operativni centar UPS, odmah po dobijanju informacije o incidentu na lice mjesta poslao spasilačko plovilo SAR-1 na kome je bio ukrcan i ronilac.

“O incidentu su obaviještena i Pomorska policija, odnosno Inspekcija suigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor, koje rade na pouzdanom identifikovanju havarisanog plovila i nalaženju njegovog vlasnika, koji potonulu barku treba da ukloni o sopstvenom trošku”, naveo je on.

U međuvremenu će havaraisana barka ona adekvatno obilježena i osigurana kako je valovi ne bi bacili na hridi, odnosno kako u nju ne bi udarilo neko drugo plovilo u inače, vrlo prometnom akvatorijumu oko veoma posjećene turističke atrakcije kakva je Plava špilja

5

avatar
1000
2
3
0
 
5
IvanZekiJustitio1389justitio
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivan
Gost
Ivan

Lele druga barka potonula novinarcici zapeli kristina pa kristina na sud vas radi grešaka treba pa informisite se prvo

justitio
Gost
justitio

Umjesto da sami izvade barku iz mora, i tako uklone opasnost koja, kako i sami kazu, postoji po druga plovila, oni ce da traze vlasnika, pa kad ga nadju dok se ovaj smiluje da izvadi barku…znaci, ne mogu da vjerujem! Zbog cega li se oni zovu Uprava pomorske SIGURNOSTI, da mi je znat!

1389
Gost
1389

Ko zna koja je dubina, kao da je lako izvuc barku, nije potonula u mandrac

Justitio
Gost
Justitio

Pretpostavljam da nije velika dubina,cim navode da predstavlja opasnost za druga plovila. A i u svakom slucaju,lakse je imstituciji kakva je UPS da to uradi nego fizickom licu. Pa neka mu fakturisu posle. Valjda bi bezbjednost trebala biti na prvom mjestu

Zeki
Gost
Zeki

U srećne zemlje bi je izvukli sami i to vlasniku debelo naplatili!

Send this to a friend