Društvo

Potpisan Ugovor za obavljanje poslova homologacije vozila

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković potpisao je Ugovor za obavljanje poslova homologacije tipa vozila i izdavanje sertifikata o homologaciji za pojedinačno vozilo sa Mašinskim fakultetom iz Podgorice.

Homologacija tipa vozila sprovodi se za nova vozila koja uvoze ovlašćeni zastupnici proizvođača ili sami proizvođači.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva kao nadležni organ za poslove homologacije vozila, na osnovu Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, Zakona o tehničkim zahtjevima za proizvode i ocjenjivanje usaglašenosti i Pravilnika o tehničkim zahtjevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržište u Crnoj Gori je na osnovu objavljenog javnog poziva sprovelo postupak izbora pravnog lica za obavljanje poslova homolgacije tipa vozila.

Za poslove homologacije za tip vozila i izdavanje sertifikata o homologaciji za pojedinačno vozilo, prijavilo se jedno pravno lice koje je u potpunosti ispunio uslove Javnog poziva – Univerzitet Crne Gore – Mašinski fakultet Podgorica.

Ministar  Nurković istakao je da je sprovođenje sistema homologacije vozila u Crnoj Gori zasnovano na konceptu koji je usvojen u zemljama regiona, odnosno predviđeno je da provjeru homologacijske ispravnosti tipa vozila sprovodi organ državne uprave – Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, izdaje Sertifikat o homologaciji tipa vozila i po tom osnovu prihoduje sredstva u državni Budžet  i  izrazio zadovoljstvo time što Crna Gora, kao i sve države Evropske Unije, vrši postupak homologacije vozila za svoje potrebe, putem svojih nacionalnih resursa.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
DukljaninKADABogdanS
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Povrace mi se,masinski fakultet koji nije za svoga postojanja 50 godina i vise nije patentirao jefan saraf niti jednu sajbnu,niti je ajde modifikovao bilo koji dio na automobilima ds on vrsi homologaciju mercedess,bmw a,audija,wolksvsgena,ferarija,i da ne nabrajam fslje,stam vas i stid bilo neznalice,foliranti dzabalebarosi.

KADA
Gost
KADA

Senzacija ili sramota??? Donijeli ste zakon o saobracaju prije par godina a homologaciju nismo imali gdje
da radimo jer masinski nije potpisao ugovor sa masinskim . SRAMOTA!! koliko vozila u CG ceka da se uradi homolgacija , Imate na desetine vozila koji su se raspali na terminalima jer se nisu mogli cariniti bas zbog ove stvari !!

BogdanS
Gost
BogdanS

Ovako se vodi racuna o drzavi!
Ministarstvo saobraćaja je potpisalo ugovor sa Mašinskim fakultetom Podgorica.
Ne pune se privatni dzepovi,vec se sve sliva u budzet Mašinskog fakulteta,odnosno drzave.
Samo naprijed,svaka čast za Ministarstvo saobraćaja i Mašinski fakultet!

Send this to a friend