Društvo

Požar u Nacionalnom parku Lovćen pod kontrolom

Požar većih razmjera koji je izbio juče na području Nacionalnog parka Lovćen, u blizini katuna Majstori, je pod kontrolom, saopšteno je večeras iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Kako se ističe, jači južni vjetar otežavao je gašenje požara, primarnog lokaliteta sa budvanske opštine.

Šef Službe zaštite NP Lovćen Đorđe Kaluđerović rekao je da je, iako je vatrena stihija lokalizovana na području Nacionalnog parka u prijepodnevnim časovima danas, iznova došlo do aktiviranja usljed jakog vjetra.

“U ovom trenutku gori suva trava i nisko rastinje, u manjem intenzitetu. Međutim, nadamo se da će niske temperature tokom noći učiniti svoje i da ćemo uspjeti da požar držimo pod kontrolom. Crkvi u katunu Majstori, kao i ostalim objektima, za sada ne prijeti opasnost“, kazao je Kaluđerović.

Služba zaštite NP Lovćen, u stalnoj komunikaciji sa komandirom Službe zaštite i spasavanja Prijestonice, preduzima sve potrebne mjere kako bi u potpunosti suzbili požar.

“Takođe je predsjednik lovačkog društva Budve Nebojša Lučić iskazao spremnost da se sa svojim članovima i volonterima uključi u akciju gašenja zaštićenog područja, ukoliko bude bilo potrebe. Služba zaštite Parka je i dalje na terenu i ujedno apeluje na sve korisnike prostora da se sa pažnjom odnose prema ukupnim vrijednostima ovog zaštićenog prirodnog područja”, poručuju iz Nacionalnih parkova.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Turbo mili
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Turbo mili
Gost
Turbo mili

Zapalili cetnici a mozda su i apostoli !!!

Send this to a friend