Društvo Direktorata za vanredne situacije

Požari pod kontrolom, EU i NATO će pomoći ako bude potrebe

Virpazar juče, foto: Facebook

Požari na teritoriji Crne Gore drže pod kontrolom, a trenutno je jedini aktivni požar na području Virpazara, čije je gašenje u toku i za koji očekujemo da će tokom dana biti ugašen u potpunosti. Trenutno su u gašenje ovog požara uključeni pripadnici službe zaštite i spašavanja opštine Bar i Avio-helikopterske jedinice Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutraašnjih poslova sa tri aviona tipa Air tractor.

<<<Lokalizovan pozar kod Virpazara, komisija će utvrditi štetu u nacionalnom parku<<<

Kako je saopšteno iz MUP-a, u prethodnom periodu, koji je označen kao period sa povećanim požarnim rizikom, uzrokovanim nepovoljnom meteorološkom situacijom, preduzete su sve potrebne aktivnosti na gašenju požara na otvorenom prostoru.

“Svakodnevno su angažovani kapaciteti jedinica lokalnih samouprava – vatrogasno-spasilačkih jedinica u Centralnom i Primorskom regionu Crne Gore. Takođe, angažovani su resursi Avio-helikopterske jedinice koji su gasili požare na otvorenom prostoru u Podgorici, Danilovgradu, Nikšiću, Cetinju, Baru i Ulcinju”, navode u Ministarstvu.

Napominju da je, što se tiče stanja požarišta u Virpazaru, ono takvo da su njihovi kapaciteti dovoljni da ugase požar i stave ga pod kontrolu.

“Takođe, informišemo da, u slučaju potrebe, međunarodnu pomoć možemo tražiti bilateralno, putem Mehanizma civilne zaštite EU, kao i kroz NATO. Nesumnjivo da je Crna Gora kredibilan i pouzdan partner pomenutih međunarodnih organizacija i da bi ta pomoć stigla u realnom roku u slučaju potrebe”, poručuju iz MUP-a.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
BozidarKavaja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bozidar
Gost
Bozidar

Pomoći če NATO donijeti će peškire.

Kavaja
Gost
Kavaja

Zakasnili ste za glavni požar, sad ćete imati posla…

Send this to a friend