Društvo

Požari u Pljevljima i dalje aktivni

Foto: PV Informer

Predaha za pripadnike Službe zaštite i spašavanja i pored ugašenog požara u rejonu rijeke Tare nema, jer su se na više lokacija u opštini Pljevlja aktivirali novi požari, od kojih su neki na veoma nepristupačnom terenu.

Od juče se aktivirao veliki požar u reonu „Ljutih strana“ iznad sela Kakmuža i Dragaša, na veoma nepristupačnom terenu, gdje se nalazi ogroman kompleks šuma.

Iako su pripadnici Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja od juče prisutni na ovoj lokaciji na gašenju požara koji je oko 800 metara udaljen od puta, morala se pozvati u pomoć avijacija, tako da juče i danas požar gase i dva helikoptera Vojske Crne Gore.

Pripadnici Službe sa zemlje navode helikoptere na mjesta za gašenje požara.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Čavić se nada da bi večeras požar na ovoj lokaciji trebao biti ugašen.

Pored ovog požara u okviru opštine Pljevlja požar je gašen i na Zelenom borju, Mijakovićima, Vaškovu na granici prema opštini Bijelo Polje, a pripadnici Službe su u toku dana bili angažovani i na obezbjeđenju auto trke na Rudnici.

Iako šumski požari u opštini Pljevlja veoma dugo traju na raznim lokacijama, očigledno je da još nema odmora za pljevaljske vatrogasce kao i za mnoge pripadnike Službe u Crnoj Gori koji gase šumske požare u mnogim opštinama. Zbog toga bi padavine kojih toliko dugo nema u Crnoj Gori, donijele pravo olakšanje za ove hrabre ljude.

Send this to a friend