Društvo

Preminuo nekadašnji urednik Cetinjskog lista Ranko Jovićević

Foto: Cetinjski list

Nekadašnji urednik Cetinjskog lista i dugogodišnji sportski radnik, dobitnik brojnih priznanja, Ranko Jovićević, preminuo je juče na Cetinju.

Ranko Jovićević rođen je 2. oktobra 1958. godine na Cetinju, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Prirodno-matematičkom fakultetu, odsjek geografija, u Beogradu, diplomirao je 1985. godine.

Po završetku studija radio je kao novinar, a potom i pet godina kao urednik Cetinjskog lista. U tom periodu sarađivao je sa više jugoslovenskih listova, kao što su Večernji list, Politika ekspres, Oslobođenje, Dnevnik, Pobjeda, Sportski žurnal, Sportske novosti, te revije Vikend, Nada, Tempo i SN.

Više od 25 godina prisutan je u cetinjskom sportu. Objavio je sportske publikacije Od snova do zvijezda, Lovćenu, volimo te i knjigu o atomobilizmu Od makadama do zlatnih kaciga.

Dobitnik je Trinaestonovembarske nagrade Cetinja za 1998. godinu, Plakete za najboljeg sportskog radnika Cetinja za 2002. godinu, kao i više priznanja za doprinos razvoju crnogorskog automobilizma.

Do smrti je obavljao funkciju izvršnog direktora Auto Lovćen SPI.

Ranko Jovićević sahranjen je danas.

Send this to a friend