Društvo

Preminuo pacijent u Beranama: Porodica optužuje Klinički centar za nemar, oni to demantuju

Klinički centar Crne Gore

Porodica M.O. koji je juče preminuo nakon srčanog udara u Opštoj bolnici Berane, tvrdi da bi on danas bio živ da je juče transportovan na kateterizaciju u Klinički centar Crne Gore. Njegov sin B.O. za Portal RTCG kaže da je dežurna doktorka u KCCG-u otkazala transport jer, navodno, sala za kateterizaciju nije bila operativna. Iz Kliničkog centra demantuju ove navode i kažu da je transport realizovan te da je angio sala bila spremna za pacijenta.

“Juče u 16 sati naš otac je doživio infarkt. Dobili smo brzu i efikasnu reakciju Hitne pomoći u Beranama, zahvaljujući kojoj je otac smješten u bolnicu. Doktori Babović i Radovanić su se neumorno borili za njegov život i stabilizovali ga uz odgovarajuću terapiju. Međutim, njegovo stanje zahtijevalo je dalju medicinsku intervenciju, uključujući kateterizaciju”, kaže B.O.

On tvrdi da je doktor beranske bolnice preporučio transport pacijenta u Podgoricu.

“Iako je doktor Babović preporučio hitan transport oca u Podgoricu, saznali smo da sala za kateterizaciju nije bila operativna. Svjedoci su svi koji su čuli na svoje uši dežurnu doktoricu u Podgorici”, navodi sin preminulog.

B.O. je takođe kazao da im je doktor rekao da je njegov otac stabilno i da je spreman za transport u Podgoricu.

“Ali je spriječen od strane dežurne doktorice koja je kazala da sala nije u funkciji. Nemoguće je vratiti našeg oca, ponos i stub porodice, ali želimo poslati snažnu poruku da ovakve stvari ne mogu proći neprimijećeno. Želimo da istaknemo da su doktori Babović i Radovanić uložili maksimalne napore i zahvaljujemo im na njihovoj posvećenosti”, kazao je sin preminulog.

Iz Kliničkog centra demantuju ove navode.

“Medicinski direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), doc. dr Zoran Terzić, je tokom dežurstva u kontaktu sa dežurnim kardiologom odobrio i dogovorio transport pacijenta, što je kasnije i realizovano. Istovremeno je kontaktirao i tehničku službu KCCG koja je potvrdila ispravnost angio sale”, navodi se u odgovoru Portalu RTCG.

15

avatar
1000
14
1
0
 
15
KalipsoTajova šćerZeljkaJelena NKIme m
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kalipso
Gost
Kalipso

U najvecoj studiji radjenoj do sada u Americi koja je trajala 10 godina i koju je radila velika grupa strucnjaka je utvrdjeno da su prvi uzrok smrti : kardio bolesti sa 28,7 %, zatim bolesti kancera sa 23,6 % i na trecem mjestu zamislite greske ljekara sa 22,3 %. Dakle treci uzrocnik smrti u Americi su greske ljekara u ovako… Više »

Tajova šćer
Gost
Tajova šćer

Ista stvar..kod dr sam oca povela pun vode i umjesto da mu izvade tu vodu putem sprica prepisu mu lijek da izbaci vodu a on nije mogo ni da je izbaci u toj kolicini..poslije dva dana ga voda ugusila..banalnu stvar nisu mogli uradit..nema vise ljudskosti..dno dna

Zeljka
Gost
Zeljka

Isto se desilo mom ocu prije 8 godina. Dr. Iz klinickog na osnovu nalaza nije dozvolio da ga transportuju za klinicki iz HNovog rekavsi da ce on svakako umrijeti jer mu je srce slabo. Molili nista nije pomagalo, na svoju ruku ga prebacili u Beograd gdje je i operisan i jos uvjek ziv. Nakon visegodisnje borbe pod prijetnjom tuzbom platili… Više »

Jelena NK
Gost
Jelena NK

Štiti ih zakletva koje se ni ne pridržavaju!

Ime m
Gost
Ime m

Sve sto nam se desava sve zasluzujemo. Ovo je nas maksimum.

ObradovicKECINA
Gost
ObradovicKECINA

A tek da se pokrene pitanje kako su umurali nasi najmiliji u kovidu kad su na dužnost dosli litijasi..moju majku infektolog D.O lijeci pod obosyranom upalom pluca na kiseonik i urbazon dok je ne ugusise..a vec je imao sicne propuste i kao takav i dalje lijeci. Grijeh

NO NAME
Gost
NO NAME

Više od polovine populacije premine u bolnicama. I što?

Hurem
Gost
Hurem

Doktori nikad nijesu krivi👎👎👎👎👎👎👎👎

Ozbiljnost
Gost
Ozbiljnost

Uhhh ima li bilo šta da će Klinički uraditi u ime poštovanja zdravlja i pacijenta?

enee bogoti
Gost
enee bogoti

Tako vam je to kad je svejedno hoće li neko biti ministar zdravlja ili ministar poljoprivrede.

Leona
Gost
Leona

Ljudi jeli ovo San ili Java
Boze sacuvaj i pomozi

React
Gost
React

Neka protestvuju, mislim na ljekare.

CetinjeSvetinje
Gost
CetinjeSvetinje

Spalo nam zdrastvo na veterinarstvo , i imaju smjelosti to i da demantuju iskopi.

baba vanga
Gost
baba vanga

vjeruj mi, veterinari mnogo odgovornije liječe životinje nego ovi naši iz Kliničkog ljude.

sirak
Gost
sirak

kuku onome kome zivot zavisi od nasih doktora

Send this to a friend