Društvo

Pri kraju radovi na putu u Lipi Cuckoj

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan obišao je sa saradnicima radove na putu u selu Lipa Cucka, koji se realizuju u okviru projekta sanacije i  rekonstrukcije lokalnih puteva u Katunskoj nahiji, vrijednom 410 hiljada eura.

Kako su naglasili iz ove opštine, radovi bi trebalo da budu završeni do nedjelje, a obuhvatali su sanaciju, rekonstrukciju i asfaltiranje saobraćajnice duge 3,5 kilometara. U prvoj fazi, koja je rađena ranije, sanirano je oko 2,2 kilometara puta, a obje rekonstrukcije pomoglo je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja sa oko 100 hiljada eura.

“Rekonstrukcija i sanacija puteva u Katunskoj nahiji finansira se novcem iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. Početkom mjeseca završena je sanacija i rekonstrukcija 400 metara puta u selu Grab, kao i u selu Petrov do, u Mjesnoj zajednici Ćeklići, gdje je obnovljeno 300 metara puta”, dodaju oni.

Očekuje se da bi u januaru naredne godine, ako dozvole vremenski uslovi, trebalo da započnu asfalterski radovi na putu u selima Dragomi do – Jezer, u Mjesnoj zajednici Ćeklići. U toku su radovi na tamponiranju i saniranju međa i podzida na ovoj saobraćajnici dugoj pet kilometara.

“Prijestonica Cetinje je u proteklih godinu sanirala i rekonstruisala oko 30 kilometara lokalnih i seoskih puteva, za šta je potrošila oko 1,7 miliona eura”, ističu iz ove opštine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Petar
Gost
Petar

Oće li sad Ranko pośetit rodnu grudu ?

Strijelac
Gost
Strijelac

Vrijeme je više da se onima koji su dominantno stvarali Crnu Goru, omogući da upale oganj na ognjištu slavnih predaka.

CETINJE
Gost
CETINJE

Ko zivi tamo

Crnogorac100%
Gost
Crnogorac100%

Dvoje ili troje

Send this to a friend