Društvo

Poziv obavezan prije testiranja na koronavirus

Ukoliko sumnja da ima koronavirus, pacijent prije testiranja mora prvo da nazove Call centar. To je CdM-u saopšteno iz Doma zdravlja Podgorica, nakon što što se našoj redakciji javila R.Đ. iz Podgorice koju je doktor opšte prakse poslao da se testira u Covid ambulantu na Starom aerodomu. Tamo je, kako tvrdi za CdM, nijesu pustili da uđe, prije nego li ih pozove telefonom i na taj način provobitno da podatke.

“Onda sam zvala broj koji su mi dali. Dvadeset minuta sam onako prehlađena čekala poziv. Nakon što su mi se javili poslije izvjesnog vremena, dok sam im davala podatke, poziv mi se prekinuo jer sam potrošila račun. Nečuveno da plus bolesna čekam, plus trošim račun jer neko se 20 minuta ne javlja”, kaže ona.

Iz Doma zdravlja Podgorica CdM-u je saopšteno da postoji jasan protokol po kojem se vrši testiranje u Covid centru na Starom Aerodromu.

“Taj protokol smo mnogo puta prezentovali jasnosti, ali da ponovimo: na sumnju da je pacijent pozitivan, ili na javljanje nekih suspektnih simptoma, obavezan je da uspostavi prvo telefonsku komunikaciju sa našim Call centrom. Na taj način sprječavamo pravljenje gužvi, čime i epidemiološki preventivno djelujemo na širenje virusa Covid. Ovaj protokol je na snazi od otvaranja Covid centra i, kao što smo naveli, već je mnogo puta prezentovan javnosti”, ističu iz Doma zdravlja.

Dom zdravlja Podgorica dnevno obradi oko 1000 adultnih pacijenata.

“Iz samog ovog podatka vam je jasno zašto je važno poštovati protokol i zašto je važno zakazati telefonski pregled ili testiranje”, navode iz Doma zdravlja.

S.Đ.

13

avatar
1000
12
1
0
 
13
CgcgAnaNemanjaAna ObradovicLob
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cgcg
Gost
Cgcg

Zdravstvo je u totalnom rasulu..raspad sistema..neka je bog u pomoc svima koji zbog bilo kog razloga moraju u bolnicu..uzas na sta nas dovedose

Ana
Gost
Ana

Ja sam zvala javili se relativno brzo, unijeli podatke, dosla u dom zdravlja i odmah zavrsila testiranje. Nikakav problem.

Nemanja
Gost
Nemanja

Barabe,neradnici,ne javljate se na tel.Ne bih vam platu dao vecu od300e.Narod ignorisete.Uzas bre.Dokle

Ana Obradovic
Gost
Ana Obradovic

Kući domaće supe i top

Dina
Gost
Dina

Ovaj broj sam zvala bez prestanka u srijedu od sedam ujutru i naslusala se muzike do 18 h. Preko 100 puta sam okrenula. Srećom, imala sam milion besplatnih minuta. Sramota.

Lob
Gost
Lob

Puštaju li za vjernike Bg sindikat barem?

Ciciguz
Gost
Ciciguz

Ne vezano za temu……A ovo mi nemamo nase izraze, nego moramo da budemo “fancy” pa “profesionalno” koristimo English.. Suspektivno, adultnih…. 🤮
Sve vise mislim da su Hrvati u pravu sa NJIHOVIM izrazima, mljevenici i tako to i tome slicno….

Alienware
Gost
Alienware

Kako se ovime sprijecavaju guzve??? Covjek se prijavi i ode da se testira, osim ako necete bolesnom covjeku reci da ceka prema rasporedu pola dana?? Bolje napravite zatvorenu cekaonicu ispred Covid ambulanti, umjesto sto se ljudi smrzavaju napolju, cekajuci i po par sati da dodju na red na testiranje!!!!! Sramota!!!!!

Stavra
Gost
Stavra

Nije mi jasno ovo i da ce bar da sacuvaju podatke nego kad dodjete kod njih ide opet ista prica samo gube vrijeme

Guma
Gost
Guma

Najveći je problem što na većinu raznih brojeva i mailova uspostavljenih za kovid niko nikad ne odgovori. Rasulo.

Sanja
Gost
Sanja

Lijecenje besplatno samo za one koji imaju para da plate racun za preko sat vremena cekanja na liniji.
Ako ste vec navalili na taj poziv, bar se javite.

Hiksov bozon
Gost
Hiksov bozon

Kakva glupost. Pa neko ne moze da pozove, neko ne vidi, neko ne umije, nekome je mnogo loše ili nema na racunu. Uostalom niko se ne javlja. Dajte bre, sta ubodite ovakve gluposti.

Krcun
Gost
Krcun

Zaista divan stav sluzbe Doma zdravlja, ono starinski ti u klin ja u plocu. Umjesto da odgovore na jasno pitanje oni motaju svoju pricu i prepricavaju postupke i procedure. Kao onaj mali kod Komnenica. A sto je ovo sva silo nebeska, kakvi su ovo demoni

Send this to a friend