Društvo Obezbjeđen prevoz, igralište za djecu

Prijestonica radi na poboljšanju kvaliteta života Roma

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i predsjednik Romskog savjeta Isen Gaši potpisali su memorandum o saradnji kojim se definišu zajedničke aktivnosti na planu inkluzije romske populacije u oblastima obrazovanja, zapošljavanja, zdravstvene zaštite, stanovanja i promocije kulture Roma.

Gradonačelnik Kašćelan kazao je da zajednicu Roma na Cetinju čini 20 porodica sa oko 100 članova, te da je saradnja sa njihovim predstavnicima veoma dobra.

“Zaposleni su u Komunalnom preduzeću, izuzetni su radici i ljudi“, naveo je  Kašćelan.

On je rekao da je lokalna uprava obezbjedila kombi za prevoz djece od naselja do škole, navodeći da je, prema saznanjima koje ima od nadležnog sekretarijata, u obrazovni proces uključeno više od 20 mališana. Obezbijeđeno je i igralište za djecu, koje bi uskoro trebalo da bude postavljeno.

“Pokrenuli smo inicijativu da se izvrše hitne popravke krovova, kao i da se riješi problem sa kanalizacijom u naselju na Zagrablju. Za kapitalni budžet kandidovali smo sanaciju puta ka naselju“, naveo je Kašćelan.

Predsjednik Romskog savjeta Isen Gaši zadovoljan je zbog aktivnosti koje se u Prijestonici preduzimaju radi ostvarivanja prava romske populacije.

“Te aktivnosti velika su stvar za njih. Drago mi je što se djeca uključuju u školske i druge aktivnosti“, naveo je Gaši.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
BeeeAjaNikCrnogorciSuSrbi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Beee
Gost
Beee

U ovoj državi postoje samo političke parije sa svojim miljenicima i “strateški” investitori. Svi ostali smo Romi

Aja
Gost
Aja

Lako mi je za tebe moj Isene

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Pa i Kascelan je Rom

Nik
Gost
Nik

Botiću mali

Send this to a friend