Društvo Nove mjere za cijelu Crnu Goru

Prodavnice i lokali radiće do 20 časova, međugradski saobraćaj se zabranjuje vikendom, vjerski obredi bez vjernika, zabrana napuštanja kuća od 21 do pet sati ujutro…

Nacionalno koordinaciono tijelo danas je donijelo novi set mjera u cilju suzbijanja širenja koronavirusa koje će važiti za cijelu Crnu Goru. Trgovine i ugostiteljski objekti do 20 časova, međugradski saobraćaj se zabranjuje vikendom, i zabranjuje se  napuštanje objekta stanovanje od 21 do pet sati ujutro. Svi vjerski obredi i skupovi održavaće se bez vjernika. Nove mjere na snagu stupaju u nedjelju 15. novembra.

Sa današnje konferencije

Prema riječima ministra zdravlja Kenana Hrapovića, jedan dio građana je svjesno ili nesvjesno potisnuo da postoji koronavirus i na globalnom nivou i u Crnoj Gori.

“Nijesmo došli do jednog broja građana, koji ne poštuju mjere. Građani iz grada u kojem su zatvoreni lokali idu u drugi grad. To je primjer lične neodgovornosti. Znam da svako od vas zna nekog ko je imao koronu. Mnogi su izgubili svoje voljene i saosjećamo se sa njihovim bolom. Čini se besmislenim tražiti krivca u ovoj teškoj sitaciji, možemo svi uraditi da pomognemo”, kazao je Hrapović.

On je apelovao na građane da poštuju mjere i javni djelatnici ličnim primjerom daju doprinos.

“Jedino pitanje života i smrti ne smijemo da politizujemo. Krajnje je vrijeme da shvatimo u kakvoj se situaciji nalazimo i počnemo da poštujemo ove krajnje jednostavne mjere”, rekao je Hrapović.

Mjere traju do 1. decembra, uz mogućnost produženja

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, predložene su mjere koje će trajati do 1. decembra, sa mogućnošću produženja:

1. Zabrana kretanja od 21 do pet ujutru uz predefinisane izuzetke – obavljanje posla i privrednih aktivnosti, zdravstvene potrebe i humanitarni razlozi

2. Najviše četiri osobe se mogu kretati zajedno na otvorenom prostoru

3. Zabrana teritorija kretanja van opština od petka u ponoć do nedjelje u ponoć izuzev za obavljanje posla i privredne aktivnosti, zdravstvene potrebe i humanitarni razlozi

4. Zabranjuju se vjerski skupovi, saučešća, svadbe, sva privatna okupljanja i proslave (rođendani, krštenja i druga slavlja)

5. Dozvoljeni su obredi u religijskim objektima bez prisustva vjernika

6. Rad svih ugostiteljskih objekata je od sedam do 20 časova. Svaki ugostiteljski objekat mora imenovati odgovorno lice u svakom objektu za primjene mjera.

7. Omogućen rad ugostiteljskih objekata uz nošenje maske i u otvorenom i zatvorenom osim tokom konzumiranja hrane i pića. Dezinfekciona sredstva moraju biti na svakom stolu. Dezinfekcija ruku na ulazu i izlazu je obavezna. Obavezno je postavljanje pleksiglasa između stolova. Broj osoba za istim stolom je četiri, ali mora razmak biti dva metra. Na terasama mogu za stolom biti četiri osobe uz razmak od dva metra između njih i između stolova. Imenovati odgovornu osobu u kafiću koja će se starati da se mjere poštuju.

8. Rad fitnes centara za rekreativce – uz obavezno korišćenje maski. Jedna osoba može biti na deset metara kvadratnih, a grupni treninzi su zabranjeni.

9. Zabrana posjećivanja u stambenim objektima za lica koji nisu članovi istog domaćinstva.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša kazao je da situacija ide ka dramatičnoj, te da je Institut predlagao poptuni lockdown.

“Ove mjere, ako se budu poštovale, smanjiće broj inficiranih, a oni koji su dužni treba da ih kontrolišu. Svi oni koji su važni i bitni u ovom društvu, i Vlada i Skupština, pravosudni organi, da učine sve što je do njih da se smanji infekcija koja se širi kao požar”, rekao je Mugoša.

Posljednji pokušaj pred lockdown

Nove mjere se primjenjuju od nedjelje u 00:00, tako da ugostitelji mogu već u nedjelju ujutro da otvore objekte, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

“Ugostiteljima će biti potrebno neko vrijeme da obezbijede sve što je potrebno da otvore kafiće. Oni mogu da da otvore bašte dok ne ispune mjere koje su propisane za unutrašnjost objekta. Za one koji ne poštuju mjere neophodna je brza rekacija tužilaštva i policije”, rekla je ona.

Sekulić je istakla da je u pitanju posljednji pokušaj pred potpuno zatvaranje.

Hrapović je kazao da ne treba tražiti krivca u ovoj situaciji, ali i da su mjere donešene na vrijeme.

“Osoba koja tvrdi da ne može biti zaražena zbog vjere i sama je bila zaražena od korona virusa”, kratko je odgovorio Hrapović na novinarsko pitanje vezano za mandatara Zdravka Krivokapića, koji je kazao da su mjere besmislene ako postoji vjera.

On je dodao da su sva sredstva iz zdravstvenog sistema trošena na pravi način.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Srđan
Gost
Srđan

Od kad stupa na snagu

Stigoh I citam
Gost
Stigoh I citam

Od Svete Nedjelje

Darina
Gost
Darina

Ima “pametnih” koje bi trebalo zatvoriti sa zaraženim da dobiju ovu bolest pa se nebi sprdali sa svakom odlukom NKT a. Sram vas bilo za neozbiljne komentare.

Stigoh I citam
Gost
Stigoh I citam

Jos nam uvedite zakon kao Srbija njenim gradjanima pa cete vidijeti narod na ulice bidete li nam.nametali vakcine i ostale gluposti
Sve uvodite samo laganije kao Srbi
Cek da vidimo sto cete dalje traziyi od naroda i ocete li kao plackavi Vucoc

Marko BDdelmore
Gost
Marko BDdelmore

Imas li mozga?

Radnik
Gost
Radnik

Sve pohvale za ove mjere. Mižda je moglo i bolje ali sad je ne bitno. Sa prošlim mjerama uništeni su mali privrednici. Dajte ljudima hitno kredite po povoljnjim uslovima da prežive ovaj zulum.

Oglas
Gost
Oglas

Hahahahaha sada kad stigne kom.inspekcija i krene sa metrom da mjeri po kaficima
1 cm vise
3 mm vise
ne duvaj tamo nego drz crtu
🤣🤣🤣🤣🤣

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

ne znam tačno ko je to predložio, ali nekako ima logike …
veli:
virus može da opstane/bude živ 14 dana, ako za to vrijeme ne nađe novog domaćina virus umire.
treba čitavu planetu zatvoriti na nekih 20 dana i virus bi bio eliminisan.
ima logike.🙂

Mister no
Gost
Mister no

meni je ljubavnica u drugu opstinu a tamo smo sobu iznajmili,moze li neko da mi kaze,dali ja ako pravo vjerujem mogu da ostvarim tjelesni kontakt sa njom iako nijesmo skupa,a volimo se bas bas?

Tehno
Gost
Tehno

Ako pravo vjerujes, pomjerices njenu opstinu do svoje i njenu zgradu do svoje. Onda samo uskocis kod nje i ne brines ni je li ko zarazen. Jer ti pravo vjerujes i ne moze ti nista virus.

Komsinica
Gost
Komsinica

Kad god sam nešto kupio kod Kineza ,to je trajao mjesec -dva najviše.
Al ,ovaj virus,svaka vam čast majstori! Konačno i vi nešto kvalitetno da proizvedete da traje ovolko dugo 🤣🤣🤣

Al3x
Gost
Al3x

Ima li ovdje iko ta pokrene kkavu peticiju da se ovaj NKT rasformira, i da prestanu da se sprdaju sa nama.

Al3x
Gost
Al3x

Imam bolju ideju. Neka budzet uzme sredstva od donacija i sami ce proglasit da nam nisu potrebni. Svako ovo pojavljivanje, sastanci…. sve se to placa kroz prekovremene sate… a para im ne fali. Dok god im je kasa puna mi smo u drugom planu.

hrcak&mravi
Gost
hrcak&mravi

Birokrate koje niko nije glasao i izabrao da predstavljaju bilo koga od nas nam kroje sudbinu. Odlucuju mozemo li sahraniti najblizeg iz familije ili se okupiti ako se desi prinova u kucu, dok mnogi blagosiljaju te poteze. Gori su ovi sto (ne)svjesno podrzavaju da im cizma necija grlo stiska no ovi sto mjere uvode. Dok je takvog naroda bice i… Više »

lludak
Gost
lludak

nije narod kriv krivi ste vi gospodo dopustili s te okupljanja po trgovima sahrane ne drzanje distanci u svim ustanovama pustili s te vrtice skole a najgore od svega dugo cekanje testiranja tako da zarazeni je dugo prenosio zarazu umjesto ustartu takve osobe staviti u karantin e sada je kasno trebalo je samo sprovoditi zakon al vi gospodo imate druga… Više »

😎😎😎😎😎😎😎
Gost
😎😎😎😎😎😎😎

Tesko nama s vama i vama sa nama ovako dobrim i mirnim narodom ..
I jos nesto
Ne mozete bez Srbije majke nase bratske i sve kopirate sto izusti onaj njihov
Ajd zdrao

❤❤❤❤❤❤
Gost
❤❤❤❤❤❤

Da li je neko od doktora mozda u medicini ucio nesto o stresu … Da li zna neko od doktora da pad imuniteta bude najveci kada vas “” pokosi strs “”vratite se malo na Hipokratovu zakletvu i ne dozvolite da ovaj narod unistite strahom jer strah izaziva stres i tada pada imunitet .Tada ce mnogio vise biti od korone a… Više »

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Bravo.

Marketerilos
Gost
Marketerilos

Znači još sjutra veče do 10 sati i da zapjevamo a sad adio…

😎😎😎😎😎😎😎
Gost
😎😎😎😎😎😎😎

Nista bez aplauza
😂😂😂😂

Marketerilos
Gost
Marketerilos

Ništa kunem ti se 😂

Zabjelo
Gost
Zabjelo

A otvarate škole, stidite sr i još proziva te Krivokapića zbog obične izjave.
A vaše izjave su naredbe, svaka.
Otvarate škole, sramota

Betazed
Gost
Betazed

“Nove mjere će se primjenjivati od subote u 00:00.” valjda od 24h ili nedelje od 00h

Betazed
Gost
Betazed

Ispravili su, nemojte mi dislajkovati, boli ta nepravda :))))

Milos Obilic
Gost
Milos Obilic

Cista glupost. Njima je otvarati i zatvarati lokale,vjerske objekte i gradove toliko tesko kao sto im je tesko popiti 5,6 casica rakije u kafanu prije nego odu na posao da testiraju nesretni narod sto odvoji od usta djece te pare za taj lazni test koji pijani ne umiju da odrade kako treba.Sramno da ne moze sramnije biti.

Pera kojot
Gost
Pera kojot

Ali briga re dok sastave ovi vladu ti ces opicit u penziju na celo Kordinacionog tijela.

Aleksa
Gost
Aleksa

Đe ste bili ranije da zabranite OKUPLJANJE LJEKARA I POPOVA NEGO SVI NA SAHRANU čak pustiše i Beograd i Banja Luku

Majska zora
Gost
Majska zora

A bi li zaratili da ih nijesu pustili da sahrane Rista???

Legende
Gost
Legende

Svasta,ajde da je razmak izmedju stolova 2m..nego za sto 4 a razmak 2 ipo m..ne nego ja na zsbjelo a ti preko morace

Oglas
Gost
Oglas

Hahahahahaha

Dioptrija
Gost
Dioptrija

Kad pada Amfilohiju 40 dana, ne vjerujem da će to proć bez vjernika, da vidimo kakva će bit reakcija jer vidim da su se naoštrili dobro sad kad su svi skupovi prošli?!

U23m
Gost
U23m

A ko ce im to zabraniti da se okupe? Ove mjere su ko i nasi ostali zakoni. Pisu se ali se ne primjenju, odnosno primjenjuju se selektivno.

U23m
Gost
U23m

Ako mogu djeca u skolu jer su bezbjedne onda i mi mozemo poslije 21.00 da setamo jer je to jos bezbjednije. Otvarati skole a uvoditi policijski cas je ludost i budalastina. Da ste manje budalesali mozda bi jos bili na vlasti. Tako da te vase mjere ostavite za sebe.

Doktor
Gost
Doktor

Odlicno zapazanje,bruka I sramota,lock down neizbjezan!!!!

KOMIT
Gost
KOMIT

Prošetaj malo kroz Bokešku posle 21.00h pa ti možda bude jasnije zašto je ovo uvedeno.

Gosko
Gost
Gosko

Prosetaj i u 20:45 pa je isto

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Selo mi je u drugoj opštini. Trebam da obavljam poslove oko imanja vijendom,jer radnim danima ne mogu. Što da radim?

Eviva
Gost
Eviva

Ostavi se fore… u decembar sadis ili beres nesto… sram te bilo!

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Imaš jesenje radove u voćnjaku,(plavo prskanje,uklanjanje korova, skupljanje zaraženog lišća van voćnjaka)….Ima čitava nauka i literatura koja piše o tim radovima,i uticaj istih na prinos za sljedeću godinu. Ali okle bi ti to znao,vjerovatno je najviše što si dosegao City kvart.

Legendo
Gost
Legendo

Sjedi de si..

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Nažalost,moraću zbog vas što mlatinjate iz opštine u opštinu da bi kafenisali. Pih

Sveto
Gost
Sveto

Ni za djesi nijesi 🙂

Chris
Gost
Chris

Šokiran sam koliko vas još uvijek vjeruje u pandemiju. Koliko vas vjeruje da je uzrok krize virus, a ne vladina akcija. Napokon, na svijetu postoji mnogo različitih bolesti od kojih umire mnogo, puno više ljudi, a to ne uzrokuje krizu. Prestanite testirati, nećete imati pandemiju … Počnimo se svi educirati, mnogi su se liječnici, ozbiljni stručnjaci smijali ovoj krizi.

Ljubo
Gost
Ljubo

Budala

U23m
Gost
U23m

Pa to je kod nas bar dva puta primjenjeno. U martu kada jedini nismo imali zarazenih i onda kad smo se samoproglasili corona free drzavom. Nismo testirali i nismo imali zarazenih.

Betazed
Gost
Betazed

Aha, pa je zato kolaps po bolnicama svudje u svijetu. Ako pročitaš pet članaka iz tabloida ne znači da si se obrazovao, budi iskren prema sebi, pa kreni dalje. Znam da je super kad misliš da si medju rijetkima sposobnim da ukapira neštotako, ali vjeruj mi prave zavjere ni ne vidiš, jer kao što rekoh, one su dobre i za… Više »

Chris
Gost
Chris

P.S. A bolnice su zatvorene samo u određenim zemljama. Sve Skandinavije funkcioniraju normalno. Eto, virus ne dopire … kroz nevidljivu inteligencijsku barijeru.

Sve na što se ne može odgovoriti može se nazvati teorijom zavjere.

Dragan
Gost
Dragan

Jezivo je da se obrazuješ na Facebooku, YouTubeu i Twitteru. Bruka Uključi mozak.

Igor
Gost
Igor

Da li su dozvoljeni treninzi sa djecom u balonima?

Mitar
Gost
Mitar

Ovo za vjerska okupljanja nemas problema! Postovace ti odluku srpska crkva kao i sve do sad uključujući i zakone!

Rob Roy
Gost
Rob Roy

ZAKON je čudo, samo kad se upotrbljava “blagovremeno i ravnopravno”…

Cvrc
Gost
Cvrc

Sram vas bilo ako otvorite skole, pola djece je zarazeno. Vi slusate neko udruzenje roditelja koje nece da uce sa djecom da bi kafenisale.
Pih,,pola nastavnika je zarazeno, a djeca da ga donesu u jucu.

anonimusssss
Gost
anonimusssss

Gospodjo/ gospodine, ukoliko se ne slazete sa odlukom, vase dijete / djecu nemojte slati u skolu jer postoji ta mogucnost. Kao ucenica znam koliko nam znaci i olaksava ovu situaciju da odemo da odemo tamo, pod kontrolisanim uslovima. Sigurna sam da ne razumijete u potpunosti o cemu pricam, jer sami niste ucenik/ ucenica, prema tome nemojte Vi odredjivati sta je… Više »

U23m
Gost
U23m

Dijete, zar mislis da bi ti trebalo da odlucujes sta bi trebalo? Cika Konfucije je to rekao ovako: Tko ne zna, a ne zna da ne zna – opasan je – izbjegavajte ga! Tko ne zna, a zna da ne zna – dijete je – naučite ga! Tko zna, a ne zna da zna – spava – probudite ga! Tko… Više »

anonimusssss
Gost
anonimusssss

Hvala Vam sto se brinete o meni, ali pazite svoja posla pa ako se nekad vratite u skolu pod ovakvim okolnostima, onda Vi iznosite svoja misljenja. “a ti vidi gdje pripadas.” – uvazeni gospodine/ gospodjo, ja odlicno znam gdje pripadam, nego ocigledno Vi ne znate 🙂

Sefket
Gost
Sefket

Sve troskove “braci Kinezima” na naplatu. Pa neka “zule” slijepe miseve do mile volje.

Ana
Gost
Ana

Hahahahhaahahha aoooo dje se sjeti svaka ti cast 😂😂😂

Aleksja
Gost
Aleksja

Ne valja vam da zatvore, ne valja kad vas puste da radite..ma cutite više..a ne znate da izračunate kad počinju mjere..u neđelju u 00:00 , ako vam je lakše to vam je odmah jedan sat nakon subote u 23 h !!!

djuradj
Gost
djuradj

…treba sve zatvoriti 21dan…izdrzati to i posle normalno ziveti…ovo po malo zatvaranje, nejednako kaznjavanje i kontrolisanje samo pravi jojo efekat…a ovi sto ne vjeruju da se kazne i da potpisu da nece da koriste usluge zdrastvenog sistema u koji ne vjeruju…

Slovoljubve
Gost
Slovoljubve

Tacno… Nazalost toliko nemamo svijesti i toliko ne zelimo da sacuvamo sopstveno zdravlje, prvenstveno, da cak moraju da nas kaznjavaju da bi nas dozvali pameti da cuvamo sebe i druge. Jeste glupo kaznjavati covjeka sto seta po ulici slobodan ali…Ne bi to morali da rade da smo sami kontrolisali nas socijalni zivot, drzali distanci, vodili racuna o mjerama i izbjegavali… Više »

Ljubo
Gost
Ljubo

Kasnite ali bolje ikad nego nikad

Prč
Gost
Prč

Mjere su donosene na vrijeme ali ih slabo ko postovao a jos manje kontrolisao.i eto nas sadtu dje jesmo,dok su mnogi a i jos ce glavom platiti svoju i tudju bezobzirnost

Tani
Gost
Tani

Jel ovo za medju opstinsko kretanje pocinje sjutra il sledeci vikend.jel ko shvatio

nick
Gost
nick

A kako ne!

Žeks
Gost
Žeks

Ko je odgovoran za okupljanje i haos na Amfilohijevoj sarani

Stručnjak
Gost
Stručnjak

Ko je odgovoran za građevinu u prvom talasu i sada…nece korona na gradilista

Autarijat
Gost
Autarijat

A gradjevina? Znam za bar 5 firmi kod konih je 80% testiranih pozitivno… niko nista nije postovao. Garantujem da 30% zarazenih u Pg je sa gradilišta! Niko nije protiv ekonomije( mada smo mi svakako propali ako su nam birzuci sva ekonomija),ali vlasnici ne poštuju ništa! Odrzavaju se svadbe,proslave rodjendana,zurke,razmak izmedju stolova minimalan,niko alkohol ne koristi. U prodavnici malo prije 8… Više »

ocaj
Gost
ocaj

Sta cemo mi jadni studenti? Nije nam je regulisano odrzavanje kolokvijuma kako treba, 100 ljudi polaze istovremeno, ne dezinfikuju se prostorije. Veci rizik predstavlja jedan odlazak na polaganje ispita, nego bilo kakva druga dnevna aktivnost.
Mi smo izgleda zadnja rupa na svirali.

Rozaj
Gost
Rozaj

Mandatar je bio bolestan od korone 15 dana

Rumija.
Gost
Rumija.

Je li samo od korone?

KomitaPg
Gost
KomitaPg

Stize na naplatu ristova manifestacija….bravo svetosavci .vas mi nije zao nego onih neduznih ljudi koje ste zarazili.sve sto ima veze sa tom sektom je ovako..nikad vise 1918

Pesso
Gost
Pesso

Risto nije zarazio sloveniju,hrvatsku,austriju i td.

Cheese
Gost
Cheese

Dosta komentara napada ugostitelje. Evo ja drzim restoran u Budvi. Kapacitet prije krize, dakle prosle godine je bio 150 mjesta. Sad moj restoran ima samo 50 mjesta. Smanjo sam kapacitet za gotovo 70%. Kakav je radni dan mozda se pitate? Evo ovakav: Ujutro, nema nidje zive duse. Popodne: Od 50 mjesta bude najvise popunjeno 15-tak stolica, i to samo vikendom.… Više »

Scena
Gost
Scena

Svaka vam cast kako se žrtvujete za radnike samo tako nastavite

Gosko
Gost
Gosko

Nije poentau napadima na ugostitelje. Kao prvo i tvoj restoran i neka birtija su jednako ugostiteljski objekti tako da ne pljuvaj po kolegama. Druga stvar, sto se mene tice besmisleno je bilo kakvo zatvaranje ugostiteljskih objekata samo kontrolisati da se ugostitelji drze mjera po pitanju udaljenosti izmedju stolova. Ali jos je besmislenije ostaviti ugostiteljske objekte da rade do 20h a… Više »

Duklja_MN
Gost
Duklja_MN

Svaka ti cast!

Ana
Gost
Ana

Bravo! Svaka ti cast ❤️

Popadija
Gost
Popadija

Poštena priča , mora da si starosjedioc . Ovi što su šljegli samo se gicaju . Valjda zbog krize identiteta .
Živio Crnogorče 🇲🇪

Nikolass
Gost
Nikolass

Svaka cast. Ne znam koji je restoran ali dosao bih tu 👍. Ja isto radim u restoranu ali smanjice mi platu cim prije. Ionako od pocetka korone niti jednu platu ne dobih cijelu. A restoran je cak u Porto Monrenegro prsli.

Varošani
Gost
Varošani

Mrs i ti i Restoran i kao u BD drzis istakni se kog briga, drzi za sebe i otvori svaki dan ako moš ludaka ovih.Kaze ja pa ja

Mitko
Gost
Mitko

Ko o cem Budvani o postenju😂😂😂😂😂

KLM
Gost
KLM

Zatvaraj .agru neodgovornu

Thor
Gost
Thor

Dosta naroda u komentare napada ugostitelje, fitnes centre, bla bla bla. Narod nazalost nije presao IQ80, a to se vidi. Ekonomija MORA po svaku cijenu da funkcionise. Jer ako jos 30.000 ljudi izgubi posao, jos 30.000 ce otic na biro rada, ko zna koliko njih ce postat socijalni slucajevi, a ta radna mjesta se vise ne mogu povratit. To nasi… Više »

Gosko
Gost
Gosko

Koja od ovih mjera ce smanjiti broj oboljelih? Kao da se ljudi tek od 20h zaraze i vikendom. Besmislene su kao i onaj lockdown u sezoni ili potpuno neodgovorno organizovanje izbora i svega prije i posle njih.

logiko
Gost
logiko

Vlada se ogleda u autoritetu, vlasnici kafica i kojekavih ugostiteljskih rupa ucjenjuju drzavu. Struka je unizena pred njima i njihovim kafama, citava drzava je u riziku od korone koja sew siri iz njihovih lokala. Zdravlje nacije je u pitanju, a mi ucinjenjeni od kafedzija. Najbolje bi bilo prepustiti im da formiraju vladu. Kuku nama ako buduca vlada ne bude imala… Više »

Djuro
Gost
Djuro

A popovi i crkve?

KOMIT
Gost
KOMIT

Ako ti se ne ide, ti ne idi u kafiće.Niko te ne tjera.Nije obavezno.

💞💞💞
Gost
💞💞💞

Udarite sad po djeci, nek djeca ispadtaju zbog neodgovornih “primitivaca”. Ovo nam je rezultat od prije dvije nedelje. E sram vas bilo sebicni ljudi!!! Ovo se odnosi na ove od prije dvije nedelje)!

Frida
Gost
Frida

U pravu je bio onaj momak, u kafićima se ne ljubi leš i ne liže se jedna kašika i brišu ljudi istom krpom.
CRKVE su najodgovornije pa tek ostali. Dakle, popovi i crkve, primitivizam, nova vlast odnosno mandatar i novi ministri koji pomjeraju planine.
BRDA valjaju. Jedini krivci sada i u budućnosti, kao što reče fanatik.

KomitaBJELAS
Gost
KomitaBJELAS

Unisti nas Corona i unisti nas Nkt

NEJASNO
Gost
NEJASNO

da li se može putovati između gradova u nedelju 15.11.2020

Milutin
Gost
Milutin

Možeš ako te ne uhvate

Maja
Gost
Maja

Ne moze

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Valjda ne moze. Jer ako mjere stupaju na snagu u ponoc sa sub. na ned. i ugostitelji mogu otvorit u ned. ujutro, znaci nema svrckanja.

Munja
Gost
Munja

Ne jer od subote u ponoc pocinju mjere da vaze

Milan
Gost
Milan

A vrtići

AJDEEEE
Gost
AJDEEEE

Imam zakazan servis auta ujutro(subota)?Sto sad?Drugi grad

Helper
Gost
Helper

Koliko sam procitao, mjere se primjenjuju od nedelje, tako da sjutra mozes zavrsiti obavezu koju imas.

Munja
Gost
Munja

Mozes sjutra jer od nedelje pocinju mjere

Opet pročitaj
Gost
Opet pročitaj

Mjere se primjenjuju od nedjelje u 0:00, tako da možeš u subotu ako je to sjutra.

Smijurija
Gost
Smijurija

Mođeš u subotu ako misliš na sjutra 14 nov

Ufff
Gost
Ufff

Imam jedno pitanje
Da neće ova država od ove bespovratne pomoci od EU dati gradjanima neku bezpovratnu pomoc…jer skoro sve drzave u prvom talasu dali gradjanima po 900 evra
Ima nas 600 000 a ne 6 000 000

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Siguran sam da nece. Jer ovi novi koliko god budu trajali centa crvenoga narodu nece dati jer im je ovo jedna i jedinstvena prilika da napune dzepove.

Baraka
Gost
Baraka

Njje od Petka u ponoc, nego od Petka u 00.00. To znaci od Cetvrtka u ponoc, koliko sam ja slusao Hrapovica..

Hasan
Gost
Hasan

Ugostitelji bravo izborili ste se, no ne znamo koja vam je racunica kad sve ovo treba ispuniti.Obezbjediti mislim ovo je sramno, jer su mogli prije ovo uvesti sad bi se radilo.Sezona bi bila kolko tolko al.Znamo sve zasto je ovo neko napravio.

Johny
Gost
Johny

“Nove mjere se primjenjuju od nedjelje u 00:00,” jel ovo znaci da sjutra moze medjugradski prevoz?

Jole
Gost
Jole

Moze jos sjutra

Stručnjak
Gost
Stručnjak

Sad cu se sa rodjacima u lokale gledat a doma ne …skini masku i srkni kafu

Lav
Gost
Lav

Prošetajte kroz grad malo. Familije od po petoro šestoro šetaju, šire se, galame, niko masku ne nosi. Zauzmu po jedno 15 kvadrata trotoara, ne moš proć pored njih a da ih ne očešeš. Samo kazne ogromne novčane i oštro praćenje koliko se poštuju mjere.

Simbolicno
Gost
Simbolicno

To su listom bogougodni..oni ne prave djecu njima ih bog daruje..i sl…posle ta djeca krece i lome spomenike svoje drzave.

Gosko
Gost
Gosko

Sta radis ti na ulici? Sto ne sjedis kuci i cuvas se. Oces ti da prolazis trotoarom a da drugi sjede doma.

Zaki10
Gost
Zaki10

Treba zatvoriti trzne centre(leglo zaraze i mimo korone) ,kafane,teretane i medjugradski saobracaj! Greske nema.

Simbolicno
Gost
Simbolicno

U deltu inace ne udjoh 5g..

21.maj
Gost
21.maj

Pola konferencije o kafedžijama sram vas bilo,koji kafedžijski lobi vas je uzeo pod svoje.Još ih ministrica hrabri i upućuje da mogu terase otvoriti već u nedjelju ujutro.Svi podnesite ostavke.

Nik
Gost
Nik

A,poligoni i igrališta puna omladine??

Joanikije
Gost
Joanikije

I treba da budu i narod ne smije bit zarobljen nikako pa ni po cijenu toga da se umire a umire se kako god okrenes.Da ne budem pogresno shvacen treba drzati distancu prati ruke(nosit svuda sredstvo sa sobom) nosit masku u zatvoreni prostor i to je to ako bi tako radili nebi bilo greske.Zatvarati ljude je psihicka tortura koja ostavlja… Više »

Huuh
Gost
Huuh

Abdicu svaka cast na govoru! Bravo!

Pala vlada
Gost
Pala vlada

Kamo sad ovo kad buduci premijer poziva suprotno..dal mogu da izadjem iz kuce posle 21 cas i snagom misli se vratim u istu😕😁

Gosko
Gost
Gosko

Sramne mjere.

HAHA
Gost
HAHA

Izgleda da smo krivi mi što nismo prali 🤲

Elan
Gost
Elan

Cus u teretanu da odradim kardio sa maskom!

Šćepo
Gost
Šćepo

Ovo nam je sve zbog podgoričana!!!!
Sve zbog njih!!!

Podgorica
Gost
Podgorica

Ahhahaha, uživajte. Ne bilo švercovat zarazu iz Budve i Rožaja, i ostalih gradova u PG. KBC pun, krcat nekih zaraženih likova koji nisu podgoričani. Vi varošani ste bukvalno medicinske sestre i doktore zarazili u PG KBC.

Jojica
Gost
Jojica

Ove vlasnike kafancina treba pohapsit

Milena
Gost
Milena

Ovi pametnjakovici sto sve znaju,neka se potpisu da nece postovati mjere,pa kad se zaraze neka se sami lijece,koliko nerazumnih,da se covjek uplasi.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

U lokalima najmanje ljudi dobije virus.

Raspad sistema
Gost
Raspad sistema

Lakse će nam panut korona kad imamo đe kafu popit

H2O
Gost
H2O

A ima li koje tijelo da kontrolise rad NKT-a, kako oni rade svoj posao? Zasto se maske ne prodaju po nabavnoj cijeni, kad vec brinu o nasem zdravlju. Zasto se u skolama ne dijele besplatno? Zasto su bolnice prljave? Zasto nisu osudili vjerske skupove? Zasto se SPC ne pozove na odgovornost? Zasto sad opet treba jahat po nama koji postujemo… Više »

Trojke
Gost
Trojke

Ove ugostitelje sve treba pohapsit. Sram ih bilo…

marius
Gost
marius

Zasto bi ih zatvarali ? Njihovo je da traze da rade, a tvoja je volja, i rizik ,ako boravis u ugostiteljskom objektu. Sto se mene tice, moze sve bit gratis, hvala drugi cu put.

Trojke
Gost
Trojke

Pa da nisu uzurpirali sve javne povrsine bilo bi me briga, ali kad izadjem da kupim hleb moram kroz 3 kafane da prodjem.
Sa koronom ili bez mora ih ih bit makar duplo manje…

Miličica
Gost
Miličica

Pod hitno da se nesto ucini i pocne da se kaznjava narod na ulice koji ne nosi maske i ponasa se neodgovorno.
Pod hitno kaznjavanje po dzepu kako bi se broj inficiranih smanjivao.
Ne razumijem sto je problem staviti tu masku,drzati distancu i prati ruke.Stvarno je ovo bruka,cast odgovornim ljudima. Pod hitno da se narod kontrolise.

Raspad sistema
Gost
Raspad sistema

Nosiće ih u lokale nego usne neće dolazit do izražaja

Joanikije
Gost
Joanikije

A ona sahrana sto nije kontrolisana to nema veze jel ?

mrki
Gost
mrki

poslije par mjeseci sna probudio se NKT…fino ste kafane zatvorili na par dana…i kad je u PG kriticno cijelu drzavu zakljucaste

UltraPG
Gost
UltraPG

Koja je poenta zabrane maloljetnika u lokale?

Ups
Gost
Ups

Nova Ne Ka Te mjera da se pravimo da se ništa ne dešava pa ko pretekne

🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Baš da vidimo ove vjerske obrede bez prisustva vjernika.Ta grupacija je i jedino problematična po pitanje nepoštovanja propisa.Da vidim tog inspektora koji će ući u crkvu da kazni nekog.I dalje su nedodirljivi,hoće li rukoljub odgovarati zbog onih svojih riječi od sinoć

Frrrrrrr
Gost
Frrrrrrr

Ovo su vam poslednje mjere sastavljajte vladu vise vrijeme je jer je ovo prevrsilo svaku mjeru

Jojica
Gost
Jojica

A sto navika na anarhiju? Ti samo cvrsto vjeruj i formirace se vlada

TonyZ
Gost
TonyZ

Imas li obzira prema umrlim. Mora li NKT da te uci da nosis masku. Dao bi ja vama demokratiju po usima.

HrabriSokoli
Gost
HrabriSokoli

E ko nam dolazi, tesko nama. Covjek koji kao buduci premijer lupi sinoc nevidjenu glupost i djelovase pogubljeno kao da objasnjava vodjenje neke mjesne zajednice. Na celu 4 ministarstva, medju kojima kulturu i prosvjetu, osoba koja kune i pljuje sve crnogorsko, ne zna ni padeze, a samokontrola ocigledno na mimumu. Za ekologiju covjek koji je doprinio prije par godina unistenju… Više »

Huuh
Gost
Huuh

A sto je sa skolama i kancelarijama? Tamo se izrazito siri zaraza, a to negirate iako ljudi vide svojim ocima. Znamo porodice dje su se roditelji zarazili u firmi i kazu da cak idu na posao jer nemaju teske simptome (o tome je zavjera cutanja), a djeca im bar dio vremena idu u skolu, jer nisu bili svjesni da su… Više »

svjesno
Gost
svjesno

ima ih dosta zarazen,najvis e na radnim mjestima se to i pokupi,jer je dosta onih koji iz hira nece da nose maske ni nista

Markoza
Gost
Markoza

Uvesti mjere kao u martu mjesecu na 15 dana i rezultati ce biti bolji nego li ove mjere. Samo prehrana neka radi i to ograniceno ostalo sve zatvoriti. Koje kafane koje teretane i druge drkalice..sve po kljuc.

💯✔✔✔
Gost
💯✔✔✔

Bravo ugostitelji imacete vise troska, no koristi kad stavite na papir.Bez ako ne prodajete sto drugo pa vam je to paravan.

Gibanica
Gost
Gibanica

Vojsku na ulice slobodno …. ne možemo očekivati od : svjesni , namjerno , i aktivno neodgovornih da budu odgovorni . Postoji veliki broj ljudi kojima ne treba puno nagovaranja za neodgovornost . Samo ČVRSTA RUKA može uvesti red . Ne smijete dozvoliti da neko krši nečija osnovna ljudska prava na život , da bi se “malo opustio” , da… Više »

Indija
Gost
Indija

Pa ste se sad sjetili da to uradite.I sad ispaštaju svi radi Podgorice.Sad ispasta citav sistem bravo.

...
Gost
...

A ugostiteljske objekte će te kontrolisati kao i ddo sada,jel tako?
Niste imali mogucnosti ni.do sada da ih kontrolišete BOJOKOT UGOSTITELJSKIH OBJEKATA!

Roko
Gost
Roko

Ja jesam za mjere, ali da ne možemo izlaziti poslije devet uveče je besmislica. Ne rade kafići i prodavnice u to doba. Nije mi jasno kakva opasnost postoji ako se ljudi mogu kretati poslije devet jer se ne mogu okupljati po kafanama i prodavnicama.Na kraju krajeva za to treba proglasiti vanredno stanje. Ovako nam je ugrožena sloboda.

Boogey
Gost
Boogey

…pa da se okupljaju po parkova,ulaza itd.

Autarijat
Gost
Autarijat

A dje bi junače poslije 21h? Da nijesi slijepi miš?

Suncane zore
Gost
Suncane zore

Bojite se djece biznismena da bez otvaranja kafana ostanu
Bas divno
A dje su vam skole pomutili vas kafedzije pa ste na djecu zaboravili

move
Gost
move

Ljudi moji ovo veze nema

LOPOVI
Gost
LOPOVI

Za ovo neko treba odgovarat ..Kafici leglo zaraze u Pg
Sram vas bilo

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Bravo za komentar,istina.

Ene bre
Gost
Ene bre

A kafići nisu leglo zaraze u Herceg Novom, Budvi, Nikšiću itd.?

Ima li nas
Gost
Ima li nas

Mislim da je ovo kasno doneseno, nadam se da grijesim!

Podgorica-CG
Gost
Podgorica-CG

Ama,sta vikendom?Zatvaraj nas,mjesec dana da ne izadjemo iz kuce.Nece posle toga biti ni korone,ni gripa,ni raka,ni side………..Posle kad ïzadjemo tako zdravi i pravi,ma ima sve da cveta.Necemo dati nikome da udje i izadje iz CG i nikad nam se vise nista nece desiti.Bravo NKT!!!

No name
Gost
No name

E, pa ti se zatvori i ne izlazi jer siris virus gluposti.

Podgorica-CG
Gost
Podgorica-CG

Evo sad cu.Samo da popijem jedan dojc,da me zelja mine i odoh u karantin!

MijoN
Gost
MijoN

E nesretniče

Podgorica-CG
Gost
Podgorica-CG

Sto nesretnik???Zbog dojca??A,pa ne brini,imam ja aparat kuci…..Ako se i tebi pripije,dobrodosao si

Demokrata
Gost
Demokrata

Odlično! Podržavam. Građanke i građani poštujte donesene mjere.

Gosko
Gost
Gosko

Podrzavas idiotske mjere koje imaju za cilj samo smirivanje ugostitelja iz Podgorice. Kafane rade do 20h a zabrana kretanja posle 21h. Ovo vrijedja inteligenciju.

Lijek
Gost
Lijek

I u Pg ce raditi lokali kao u ostalim gradovima, a Podgorica leglo zaraze, BRUKA!!

Aaaa
Gost
Aaaa

Kako se podleglo pritisku ugostitelja…jadno li je sve ovo…sad vam ne odgovara da se ugledate na mjere koje se sprovode u Evropi

Simbolicno
Gost
Simbolicno

Anarhiju prizivaju ovi bogougodni

Milica1990
Gost
Milica1990

A ne no najbolje da idu iz Pg i šire zarazu u druge gradove 😒

HAHA
Gost
HAHA

Mico ima li policije da kontrolise izlaz iz gradova?

Milica1990
Gost
Milica1990

Policije ni na vidiku 🧐

Ene bre
Gost
Ene bre

Lokali treba SVUDA da budu ZATVORENI čitav niz dana. U Nikšiću čim su popustili mjere ponovo raste broj zaraženih. Kad ćete više ukapirati da mora sve istovremeno da bude zatvoreno u Crnoj Gori. Inače se preliva iz grada u grad! Kad je PG bila u duplo boljoj situaciji od Nikšića, Berana, Bijelog Polja, Budve, Cetinja itd. onda su zarazu unosili… Više »

Joanikije
Gost
Joanikije

Vremenski zabran je sramotan i nije po zakonu!

Cgpgcg
Gost
Cgpgcg

Kaze Bojali su se protesta ugostitelja… hahahah
Pa sta ocekujete vi onda.

Oskar
Gost
Oskar

Ugostitelji stub privrede u CG 😂😂😂

marius
Gost
marius

Kad sebe sam napisa da je policijski cas jedino zakon za ovi razuzdani narod. Jedino ovakve mjere mogu ne ucerat u brazdu.

MijoN
Gost
MijoN

Trebalo je lockdown, kao što je predlagao NKT, ali ugostitelji vele nemaju leba da jedu. Eto im sad, neka im gosti sjede unutra sa maskama svi.

Podgorica-CG
Gost
Podgorica-CG

Mozda ugostïteljiti i imaju,a njihovi radnici???

Simon
Gost
Simon

Pustajte sve pa neka se cuva ko oce

Iluzija
Gost
Iluzija

Zatvorite nas totalno, lakše će nam biti…

Prč
Gost
Prč

Vecina mjera nema efekta samo iz razloga jer se ne mogu kontrolisati.zalili su se kako ni za predhodne mjere nemaju doboljan broj ljudi da kontrolisu. A kamo li sad

Ene bre
Gost
Ene bre

Sama činjenica da sve ove mjere mora neko da non stop kontroliše govori kolika smo stoka od naroda.

Lazar
Gost
Lazar

Od kad ovo stupa na snagu?

Miličica
Gost
Miličica

Stavka pod br 3

Miličica
Gost
Miličica

Ne, u tekstu gore prije stavki, zadnja recenica,koja glasi:
“Nove mjere će se primjenjivati od nedjelje u 00:00”

i to je to.

Ratko
Gost
Ratko

Od kad, umijete li reć?

NKT
Gost
NKT

Do prvog Decembra

AJDEEEE
Gost
AJDEEEE

Od kad to covjek pita?Ne do kad,nego od kad!

Biljaa
Gost
Biljaa

Od veceras u ponoc

Prilozi,prilozi
Gost
Prilozi,prilozi

Sve će nekako biti, ali ovo bez vjernika neće biti. Pa znate li, ljudi, koliko je to para manje za Srbiju?!

Nema smisla
Gost
Nema smisla

KONAČNO VIŠE!
Daako se oslobodimo ove pošasti od korone za mjesec dana,nil bar padnemo na ispod 100 dnevno prije nego nam svi doktori i sestre pomru od umora

Joanikije
Gost
Joanikije

I opet ce bit kao prvi put znaci mjere ne pomazu ako narod ne postuje distancu i pranje ruku a bez maske bi se i moglo cak sto vise svejtski strucnjaci kazu da je maska zlo posebno ko ima npr stetne zube i ostel bolesti usta.Nego ovdje nema ni srece ni pameti pa ne znam ni sto pisem.

Nema smisla
Gost
Nema smisla

Da ce se opet pojavit, jasno, mislim da ni ne ocekujemo da nestane Ali zar ne mislite da je 600 ljudi bolesnih dnevno, na nasu malobrojnu populaciju previse? 8000 trenutno zarazenih i nasi medicinski radnici to ne mogu da postignu. Poenta je samo da se broj smanji, idealno bar 5 puta, da bi radnici mogli da pruze svima pomoc bez… Više »

Don Vito
Gost
Don Vito

– “vjerski obredi bez vjernika”… e baš da vidimo oće li se ovo “ispoštovat”… ili će morati po zakonu da dejstvuju “čuvari reda i mira” ili “specijalci”… pa kom obojci a kom opanci…

Sale
Gost
Sale

Podrzavam

Nikola
Gost
Nikola

Sad ste se śetili za vjernike

Lignjoslav
Gost
Lignjoslav

Svi vjerski skupovi onlajn a strazari obezbjedjuju srpske svetinje

CG!
Gost
CG!

da li je moguće da nisu zatvorili škole!!!!????

Podgorica-CG
Gost
Podgorica-CG

Nadam se da nisu.Ali,bojim se da ce ostati zatvorene!

E.A.
Gost
E.A.

Bogu hvala!

NADA
Gost
NADA

BRAVO

Send this to a friend