Društvo

Promet putnika na granicama u Herceg Novom kao prošle godine

Debeli brijeg, foto: Boka News

Na graničnim prelazima Debeli brijeg, Sitnica i Kobila u hercegnovskoj opštini, promet putnika i vozila je na prošlogodišnjem nivou. Nema dužeg zadržavanja, a u našu državu ulazi više putnika nego što izlazi.

Najprometniji prelaz Debeli brijeg, na granici sa Hrvatskom i Evropskom unijom, preko kog je u 2018. godini prešlo dva miliona i 740 hiljada putnika, tokom ovog i prethodnog vikenda prelazi oko 10 hiljada osoba i oko dvije i po hiljade vozila dnevno.

Oko 1.500 do 2.000 putnika koristi granični prelaz Kobila – Vitaljina ka Hrvatskoj, dok je preko graničnog prelaza Sitnica, prema Bosni i Hercegovini, tokom prošlog vikenda zabilježen prelazak između četiri i pet hiljada putnika. Ostalim danima je promet na tom prelazu slabiji, što je uobičajeno, jer značajan broj Trebinjaca koristi vikend kako bi došli na kupanje u Herceg Novi.

Kako saznaje portal BokaNews, više je putnika i vozila koja ulaze u Crnu Goru, nego što izlaze, što je takođe uobičajena praksa sve do druge polovine avgusta.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Na minimalcu222
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Na minimalcu222
Gost
Na minimalcu222

Budva,Bečići 90% prazni,nema ni dilera u Bečiće i to 10jula-kako vladajuća politika zna da sve use…e to ni slonovi ne bi mogli,bravo.Valjalo bi još uzet izjavu od radulovića stručnjaka za sve i svašta,pogovo za turizam i procente pa da nam sezona iopet bude još bolja za 420% no prošla.

Send this to a friend