Društvo

Protest protiv mjera u Podgorici: Ne želimo da živimo u globalnoj bolnici

Foto: Pobjeda

Predstavnici pokreta “WewillALLbethere” zatražili su danas u Podgorici ukidanje aktuelnih mjera protiv koronavirusa, poručujući da će svakodnevno izlaziti na ulice ukoliko se uvedu kovid pasoši.

Oni su danas, zbog aktuelnih mjera, kao i novih koje su juče stupile na snagu, održali protest u centru Podgorice kojem je prisustvovalo oko 100 ljudi.

Imaju šest zahtjeva koje su uputili nadležnima, a to su, između ostalih, da se hitno ukinu nove mjere, da državno tužilaštvo pokrene istragu protiv odgovornih lica iz Ministarstva zdravlja koji, kako ističu, sprovode torturu nad stanovništvom i privrednim sektorom.

Takođe, traže da vakcinacija, naročito djece, ne bude obavezna, te da se ne uvode kovid pasoši.

Jedan od učesnika protesta Vladimir Nikić kazao je da se okupljaju drugi put zato što, kako je rekao, nadležni organi Crne Gore kontinuirano krše Ustav već 17 mjeseci, sprovodeći “medicinsku kovid tiraniju”.

“Novim mjerama pokušavaju da nam uvedu kovid pasoše. To je direktno kršenje Ustava, člana 8 koji definiše ljudska prava. Riječ je o segregaciji stanovništva i privrednog sektora. Mi smo tu prije svega zbog djece i budućih pokoljenja jer ne želimo da živimo u jednoj globalnoj bolnici i medicinskoj tiraniji. Želimo da živimo kao slobodni ljudi, što nam garantuje Ustav”, kazao je Nikić za Pobjedu.

Smatra da će mjere koje trenutno važe za ugostiteljske objekte, biti proširene na javni sektor u cjelini.

“Poslije toga će ići javne institucije, pekare, tržni centri”, naveo je on.

Nikić je rekao da se danas širom svijeta održavaju protesti protiv epidemioloških mjera.

Iako je policija pokušala da spriječi protest koji nije najavljen, upozoravajući okupljene da se moraju razići, grupa građana je sa transparentima “Stop kovid diktaturi” krenula u šetnju gradom.

11

avatar
1000
9
2
0
 
11
MNEJa i Jos nekoDjoleAsdcitizen
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MNE
Gost
MNE

Ajde kad hejtujete ovaj protest .Od cega vas stiti vakcina ,kad ste pametni ? Zar ja nemam pravo ne vakcionisan da se mucim ako zakacim Covid.Zato me sile da se vakcinisem kad ta vakcina ne stit od sirenja zaraze .Ajd hejteri osgovori te .Ako cu ja da se mucim zasto pritiskaju i ucjenjuju na vakcinaciju ,jeste li se ikad zapitali,mada… Više »

Ja i Jos neko
Gost
Ja i Jos neko

Samo se vakcinišite kao sav normalan narod i ne pravite se pametniji od doktora.

Djole
Gost
Djole

Stop vakcinaciji! Ovi mozgovi neka mi objasne zbog čega je 70% novo oboljelih kritičnih slučajeva u Engleskoj upravo oni sto su se vakcinisali tj revakcinisali. Zbog čega kaze statistika je na 100 smrtnih slučajeva 78% oni što su primili dvije ili jednu dozu vakcine, a svega 22% nevakvinisanih. To su zvanični podaci iz Velike Britanija koji mogu da se provjere!!!

Asd
Gost
Asd

Bravo💪💪 da sam znao bio bi i ja tamo.. mozda sledeci put zato sto nisam iz pg pa ako stignem

Zdravstveni rad
Gost
Zdravstveni rad

Učesnici protesta nisu živeli prošle godine u ovo vrijeme u Crnoj Gori ili imaju problema sa pamćenjem?

036
Gost
036

podrska

Mili
Gost
Mili

U tom slučaju se vakcinišitie i živjećete normalno.

citizen
Gost
citizen

Nece zivjeti normalno,ko zna sta je u nesrecnoj vakcini!A da,sve je ovo za nase dobro i za cuvanje svakog zivota!Bas se u nasoj civilizaciji vodilo racuna o tome,pogledajte istoriju i samo ce vam se kazati!Samo vise rusenje i tenkovi nijesu potrebni,ima elegantnijih nacina!

Pop Vukovci
Gost
Pop Vukovci

Necemo vakcinu

Ninja
Gost
Ninja

Podrška prosvjednicima.

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

Niti IMA VIRUSA SAMO PANIKU sire medu narodom ? Obicna gripa kaze umro od virus korone imao je 90 god ??? OBICNE LAZI

Send this to a friend