Društvo TUŽILAŠTVO POSTUPILO PO PRIJAVI NVO CGO

Provjerava se da li je profesorica Pravnog fakulteta plagirala rad

Pravni fakultet

Osnovno državno tužilaštvo provjerava navode Centra za građansko obrazovanje koje je podnijelo krivičnu prijavu protiv vanredne profesorice Bojane Lakićević Đuranović optužujući je da je povrijedila moralna prava autora i interpretatora studenta Đorđija Drinčića, kada je njegov rad navodno objavila kao svoj u jednom srpskom časopisu, saznaje Pobjeda.

<<<Rad Bojane Lakićević Đuranović nije plagijat<<<

“Tužilaštvo je pokrenulo izviđaj radi utvrđivanja da li je izvršeno prijavljeno krivično djelo”, rekla je za Pobjedu portparolka Osnovnog državnog tužilaštva, državna tužiteljka Milica Mandić.

Vanredna profesorica na Pravnom fakultetu Bojana Lakićević Đuranović prekjuče nije željlela za Pobjedu da komentariše optužbe ove nevladine organizacije.

<<<Lakićević Đuranović za sada ćuti o tome da li je prepisivala<<<

“Ne dajem izjave, još ne želim da komentarišem. Znači, bez komentara”, rekla je tada ona kratko.

Iz Univerziteta Crne Gore su kazali da će u ovom slučaju postupiti shodno Zakonu o akademskom integritetu, u okviru svojih nadležnosti, ali nijesu precizirali što to podrazumijeva.

<<<Analiza CGO-a: Profesorica prepisala studentov diplomski rad<<<

Izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević ranije je zatražili od Tužilaštva i Univerziteta Crne Gore da se procesuira i sankcioniše Lakićević Đuranović.

Uredništvo srbijanskog časopisa “Pravni život” još nije odgovorilo na pitanja Pobjede o ovom slučaju.

Uljarević: Vukićević pokušava da “opere ruke”

Izvršna direktorica CGO Daliborka Uljarević saopštila je juče, pored ostalog, da je neozbiljna konstatacija predsjednika Suda časti na UCG i prorektora Borisa Vukićevića koji “pokušava da “opere ruke” od slučaja Lakićević-Đuranović”.

“Ukoliko nije spreman da svoj posao radi neselektivno i posvećeno, poštenije bi bilo da odmah podnese ostavku”, saopštila je ona, navodeći da očekuju i da rektor Danilo Nikolić počne da se bavi svojim poslom i “kad to nosi neprijatnost za njega, što je do sad izbjegavao”.

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
VesnaIdaIdaPrinc od KonikaHm, hm...
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vesna
Gost
Vesna

I posle proveravanja ce biti rezultat – Pojeo vuk magarca – kao uostalom i sve u ovoj drzavi,od zdravstva,prosvete…

Ida
Gost
Ida

A nije plagirala, konstatovao je “stručnjak” Pešić.
Biće da je Drinčić prepisao njen rad.

Ida
Gost
Ida

Zaboravih, vrgnite je za ministarku nauke

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Treba da se stidite kada ste mogli i da pomislite, da bi jedna pravnica mogla da prekrši pravo.

Hm, hm...
Gost
Hm, hm...

Što tu ima da se provjerava, kad je sve jasno. Profesorica je studentski diplomski rad skratila i poslala kao svoj, bez ikakvih intervencija. Dakle – od riječi do riječi. A sad se pravi “mrtva”. Izgubio joj se svaki trag. Ali gore od svega je što se “mrtva” pravi i univerzitetska i intelektualna zajednica, osim profesora Pešića, koji pokušava da odbrani… Više »

Send this to a friend