Društvo

Purišić i Vuković: Stalno radimo na poboljšanju socijalne i dječje zaštite

Glavni grad i Ministarstvo rada i socijalnog staranja kontinuriano rade na unaprjeđenju usluga iz oblasti socijalne i dječje zaštite, istaknuto je na sastanku resornog ministra Kemala Purišića i gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića o unaprjeđenju usluga iz oblasti socijalne i dječje zaštite.

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, sagovornici su ocijenili da je segment socijalne zaštite zahvaljujući otvaranju novih servisa u konstantnom progresu i zaključili su da postoji potreba da se izgradi novi objekat Centra za socijalni rad, kako bi se povećao kvalitet rada te socijalne ustanove i poboljšali uslovi zaposlenih za rad sa građanima.

Glavni grad će, kako je saopšteno na sastanku, ubrzati pribavljanje neophodne dokumentacije za početak izgradnje 96 stanova na Vrelima ribničkim.

“To je jedan od vrlo značajnih državnih projekata koji ima međunarodni karakter u okviru kojeg je Ministarstvo rada i socijalnog staranja preko RHP-a, a uz pomoć donatora, obezbijedilo šest miliona, a ako sve bude teklo po planu učešće Glavnog grada bilo bi po osnovu ustupanja zemljišta i oslobađanja plaćanja komunog opremanja”, ističu u Ministarstvu.

Kao primjer dobre saradnje između Vlade i Glavnog grada istaknuta je izgradnja Doma starih na Starom aerodromu, koji će biti završen sredinom godine, a Ministarstvo rada i socijalnog staranja je preduzelo aktivnosti kako bi stvorilo neophodne pretpostavke da odmah nakon toga taj objekat primi prve korisnike.

“Na sastanku je razgovarano i o ideji izgradnje Forenzičkog centra za djecu žrtve nasilja i Kuće socijalnog dijaloga”, zaključuju u Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Stara
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stara
Gost
Stara

Povecas te penzije 0.95 centi kakvo pobosljanje.

Send this to a friend