Društvo

Putevi pretežno mokri, vidljivost mjestimično smanjena

Ilustracija

U Crnoj Gori danas se saobraćaj odvija po pretežno mokrim kolovozima. Vidljivost je mjestimično smanjena. Vozačima se savjetuje da voze oprezno, da brzinu prilagode uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme. Intenzitet saobraćaja je umjeren, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG.

Do 01.04. naredne godine obavezna je upotreba zimskih guma za sva motorna vozila na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu ) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sve vrste vozila.

Na regionalnom putu R-13 dionica Mateševo-Kolašin danas neće biti obustave saobraćaja.

Od 26.09.2023. godine pa do završetka radova na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

U mjestu Gojakovići, regionalni put Đurđevića Tara –Mojkova, od 27.09 do 25.12. odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti preko 7,5 tona zbog sanacije klizišta.

Do 30.12. na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, na dionici Nikšić-Kuside saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00 sati. Nedjeljom nema obustava saobraćaja.

Privremeno do 31.12. odobrava se potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 11.00. časova i od 14.00 do 16.00 časova osim nedjelje na mag.putu M-3 dionica Jasenovo Polje –Nikšić u okviru rekonstrukcije mag puta Plužine-Nikšić –Danilovgrad.

Zbog izvođenja minerskih radova u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 12.00 i od 13.00 do 16.00 sati počev od 31.07.2023.godine.

Od 25.09. pa do završetka radova na magistralnom putu Podgorica-Tuzi-Božaj u dužini od 700m kod kružnog toka u Tuzima odobrava se totalna obustava saobraćaja. Saobraćaj se obavlja lokalnim putem.

Do 30.12. odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova kao i povremenu totalnu obustava saobraćaja ne duzu od 30 minuta na rekonstrukciji mag.puta M-2 dionica Lepenac –Ribarevina –Poda –Berane na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane.

Privremeno se u periodu od 15.11. do 15.12. odobrava povremena totalna obustava saobraćaja ne duža od 15 minuta zbog izvođenja radova na iskopu kosina u okviru izgradnje puta Cetinje –Nikšić na dionici mag. puta M-10 Podgorica –Cetinje raskrsnica Cetinje.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most zbog radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Na regionalnom putu Mateševo-Kolašin u toku je rekonstrukcija puta zbog čega se saobraćaj obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestima izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na mag.putu M-2 dionica Podgorica –Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka –skretanje za autoput) saobraca se dvosmjerno uz postavljenu saobracajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu R-13 Mateševo-Kolašin u periodu od 04.12.do 06.12. zbog izvođenja radova na postavljanju automatskih brojača saobraćaja doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Na regionalnom putu R-12 dionica Budimlja-Podvade u periodu od 05.12.do 07.12. zbog izvođenja radova na postavljanju automatskih brojača saobraćaja doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .

Na autoputu se saobraća bez izmjena u režimu saobraćaja.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 063239987.

Tags
Send this to a friend