Društvo

Putnici najčešće vraćani zbog neadekvatnog testa, bilo i turista pozitivnih na koronu

Višnja Orban

Pomoćnica direktora Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore Višnja Orban kazala je da je najviše putnika sa graničnih prelaza vraćeno zbog neodgovarajućeg testa.

To se, pojasnila je ona u Jutarnjem programu TVCG, dešavalo u prvim danima nakon otvaranja granica, da bi kasnije putnici dolazili sa adekvatnim testom koji je neophodan za ulazak u Crnu Goru.

“Što se tiče putnika koji su pozitivni na Kovid, na svaku sumnju se zove epidemiolog. Imali smo turista u Crnoj Gori koji su bili pozitivni, a koji su otišli u svoju zemlju”, istakla je Orban.

Ta lica, kaže ona, do graničnog prelaza prati Sanitarna inspekcija i Granična policija.

“I onda se javlja štabu da su ta lica napustila Crnu Goru. Ako ostanu u Crnu Goru, obezbjeđuje im se smještaj i praćenje samoizolacije. Epidemiolog u gradu u kojem se nalaze prate njegovo stanje, tako da do sad nijesmo imali problema”, navodi Orban.

Ona je istakla da je prema posljednjem presjeku od sinoć u 21 sat bilo 930 osoba koja se nalaze u samoizolaciji, a u pitanju su, kaže Orban, osobe kojima je rješenje izdato na graničnim prelazima i na oba aerodorma.

Send this to a friend