Društvo

Radončić: AEM mora da spriječi jezik mržnje i u domaćim medijima

Novinar i publicista Seki Radončić nema dilemu da je Savjet Agencije za elektronske medije donio dobru odluku kada je na tri mjeseca ograničio reemitovanje televizijskih emisija “Dobro jutro Srbijo”, „Ćirilica” i „Posle ručka” („TV Happy”) i “Novo jutro” (TV „Pink M” iz Srbije) ocjenjujući da se u ovim emisijama promoviše mržnja, netrpeljivost i diskriminacija prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti.

Gostujući na Skala radiju Radončić je kazao da “država, zarad naše mentalne higijene”, mora donositi odluke da zaštiti građane, kao što to čine kada su u pitanju “pijani vozači”, te da će Agencija to isto morati da uradi i prema pojedinim crnogorskim medijima.

Komentarišući litije, odnosno protestne šetnje pripadnika SPC, Radončić je kazao da je atak iz Beograda na Crnu Goru snažan i svakodnevan, i da će trebati vremena da se stvari dovedu u red, ne sumnjajući ni najmanje da će biti dovedene.

“Ovo je jedno drugo lice Crne Gore u odnosu na ono , 1990. godine, kada je dominirao jezik mržnje, veličanja ratnih zločina i zločinaca, prijetnje manjinskim narodima… Ono što se ne može zanemariti jeste konstantno isticanje tuđih obilježja i zastava. Što se tiče paljenja crnogorske zastave to je isto kao kad bi nekom vjerniku zapalili krst”, ocjenjuje Radončić.

Komentarišući medijsku scenu u svijetlu najnovijih dešavanja nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Radončić kaže da su sada svi pokazali pravo lice.

“Među njima i medijski koncern Vijesti, klasični proruski medij koji ovih dana jednostranije izvještava o dešavanjima vezanim za Zakon o slobodi vjeroispovijesti od bilo kojeg srpskog ili prosrpskog medija. Dok mediji iz Srbije to rade brutalno, Vijesti su sofisticiranije, podmuklije i pokvarenije. To je njihova uređivačka politika i njihovo pravo. Međutim, kada se to pravo suoči sa strukom, kada se suoči sa pravilom druge strane, druge sagovornike koje treba čuti, onda je to već sumrak struke”, kaže Radončić.

Naglašava da danas u Crnoj Gori imamo “sumrak struke” kakav on ne pamti još od 90-ih godina prošlog vijeka, od vremena Politike, Ekspres politike, vremena odjeka i reagovanja, vremena Milijane Baletić.

“Njih su danas zamijenile Vijesti, koje su od njih gore. Danas imamo novu Milijanu Baletić koja se zove Željko Ivanović”, ocjenjuje Radončić, poručujući da se medijska anarhija može prevazići jedino poštovanjem zakona, ali tako da nema nedodirljivih.

18

avatar
1000
12
6
0
 
18
Novak RamovMudracŠeki blamTBOKNovak Ramov
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mudrac
Gost
Mudrac

Bravo Radonvicu.To je Novinarstvo.Nisra nijesu gori Pink.i Hepyy.od CDMa.Pobjede.Analitika Dnevnih novina.4 C ..
I NJIH TREBA PRIVESTI PRAVU I PRAVDI.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Samo je on falio da zaokruži menažeriju likova!

🔴🔵⚪
Gost
🔴🔵⚪

“. Međutim, kada se to pravo suoči sa strukom, kada se suoči sa pravilom druge strane, druge sagovornike koje treba čuti, onda je to već sumrak struke”, kaže Radončić.”
Ovo priča za CDM ?

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Dje su nam amfilohije i joanikije, sta nam rade, imaju li neku poruku za nas ???

Ivan Buric
Gost
Ivan Buric

U pravu je Šeki. Obicni ljudi su prestali da citaju vijesti jer je ocigledno da se u zadnja 2mjeseca finansiraju od crkvenih para. Isto tako ih je Df finansirao 2016 godine. I kad vidite da nocni vukovi,milacic, radio-voditelj samo-prozvan crni panter, dajko i ostali imaju ogromna sredstva bude vam jasno da oni sire mrznju jer su placeni od vani za… Više »

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Od Ristovih para,to nema veze ni sa crkvom ni sa bogome

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Ovakvi su vam svi sagovornici! na CDM !Ovo je onaj gusinjanin vajni ??? Pametnije bi mu bilo da se ne oglasava ,jer ga dobro znamo. Njegovo misljenje nas ni najmanje ne zanima !!!!

Lemi
Gost
Lemi

Bezakonje na svim nivoima…na djelu i vidjelu…narodski receno…PUSTENI S LANCA.

Ljubo
Gost
Ljubo

Tražio sam od kablovskog operatera da mi isključe TV ‘vesti’,a od njihovih novina bježim kao od korona virusa !

Toni
Gost
Toni

Jesi li Ljubo, obraza ti? I šta ti kaže operater?

TBOK
Gost
TBOK

Kaže, ciknuo ti je neki osigurač, Ljuuuboooo…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

A makse, nema smisla da de gase RTCG,CDM, Analitika,Antena m…

Goran Zabjelo
Gost
Goran Zabjelo

Filipovic analiticar iz Budve je otkrio da iza setnji i litija stoje df i njihov clan Boro- nocni vuk i clan partije marka.m voditelj koji je navodni vjernik a sve je osim iskrenog i pravog vjernika. Dakle da CDM to nije prenio niko nebi znao za ovo vrhunsko otkrice Filipovica. A mi pricamo o Rem- u koji dozvoljava da par… Više »

Banja
Gost
Banja

Đe se đede Šeki ima po godine.A tako je falio.

Snjeguljica
Gost
Snjeguljica

Samo tvoje novine ne siju mrznju
Ajd setaj malo po ovom. Portalu

Neka to
Gost
Neka to

Sneguljice jos se nisi istopila,ajde malo do srbije da se lijecis.Dosta je vise

Snjeguljica
Gost
Snjeguljica

Ja sam na Durmitor tek kada ” snijeg prestane padati “” otapam se ali ipak ostajem I uvjek cu biti tu 😘

Šeki blam
Gost
Šeki blam

Zida je jednu garažu!

Send this to a friend