Društvo

Raičević: Opština će riješiti probleme stanara u naselju Ilino

Predsjednik Opštine Bar sa stanarima zgrade u naselju Ilino

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastao se sa stanarima zgrade BHBAU u naselju Ilino, zbog rješavanja problema oko neadekvatnog priključka na elektromrežu.

Problem je, kako je saopšteno na sastanku kojem je prisustvovao i investitor, nastao usljed nedostatka odgovarajuće infrastrukture čiju izgradnju je bio dužan da obezbijedi investitor objekta.

“Pomenuti problemi naših sugrađana, stanara ovog objekta više su nego opravdani i neophodno ih je rješavati po hitnom postupku, uključivanjem svih strana. Lokalna uprava će preduzeti sve zakonom propisane radnje da pomogne njihovo rješavanje u što skorijem roku. Pored toga, u nastojanju da stvaramo preduslove za ravnomjeran razvoj naše opštine, nastavićemo u skladu sa prostorno-planskom dokumentacijom da ulažemo  administrativne i druge kapacitete i finansijska sredstva u izgradnju odgovarajuće infrastrukture u naselju Ilino”, kazao je Raičević.

Investitor je naveo da je u postupku rješavanja tog problema, 15. januara ove godine, pribavio neophodnu dokumentaciju za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, što je osnovni preduslov da nadležni organ lokalne uprave pristupi sprovođenju dalje procedure, kako bi predsjednik opštine, saglasno zakonskim ovlašćenjima, donio odgovarajuću odluku za izgradnju trafostanice kao lokalnog objekta od opšteg interesa.

“Dogovoreno je da administrativni postupak ne traje duže od sedam dana, a donošenjem odluke Opština će stvoriti formalno-pravne pretpostavke da se pitanje elektrosnabdijevanja ovog
objekta, koji se gradi od 2012. godine, trajno riješi”, saopšteno je nakon sastanka.

Opština Bar je, kako su kazali njeni predstavnici, u okviru komunalnog opremanja tog prostora, za potrebe izgradnje infrastrukture definisane detaljnim urbanističkim planom, te eksproprijacije zemljišta neophodne za njenu izgradnju, do sada uložila ukupno 720.026 eura, dok je za izgradnju nastavka ulice u zoni B u ovom naselju ugovorila radove u iznosu od 423.359 eura.

“S obzirom da je za početak realizacije navedenih radova u zakonom propisanoj proceduri neophodno pribaviti saglasnosti nadležnih organa državne uprave, kao i Željezničke infrastrukture, na sastanku je dogovoreno da Opština Bar uputi Vladi Crne Gore – Ministarstvu finansija i socijalnog staranja zahtjev za hitno i neodložno rješavanje ovog pitanja”, zaključeno je na sastanku.

Send this to a friend