Društvo

Raščanin: SD za otvaranje Alimentacionog fonda i Detoks centra

Socijaldemokrate će se zalagati za veću podršku samohranim roditeljima, uključujući i stvaranje Alimentacionog fonda za prevazilaženje poteškoća sa kojim se roditelji suočavaju zarad ostvarivanja alimentacije za dijete, saopštila je danas Ivana Raščanin Radičević, kandidatkinja na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Mi odlučujemo DOSLJENO” i pomoćnica direktora Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica.

Takođe, fokus njihovog zalaganja biće i otvaranje Centra za pomoć maloljetnim korisnicima psihoaktivnih supstanci, u kojem će dobiti adekvatnu psiho-socijalnu podršku.

“Kao značajan segment našeg izbornog programa smo izdvojili i pružanje pomoći zavisnicima nakon tretmana u ustanovi za liječenje i rehabilitaciju, što ima za cilj omogućavanje njihove bolje konkurentnosti na tržištu rada i to u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje i Centrom za stručno obrazovanje, a sve to kroz adekvatne programe prekvalifikacije i dokvalifikacije, te stručnog osposobljavanja. Socijaldemokrate su i za unapređivanje mogućnosti liječenja zavisnika kroz otvaranje Detoks centra, kojim bi se omogućilo prevazilaženje apstinencijalne krize i započinjanje tretmana rehabilitacije i resocijalizacije“, istakla je Raščanin.

Socijaldemokrate su se, kako je saopšteno, u izbornom programu posebno bavile kreiranjem novih i unapređivanjem postojećih socijalnih programa.

Kako je navela Raščanin, ti programi imaju za cilj pružanje podrške starijim i nemoćnim, osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama, žrtvama nasilja, nezaposlenima i licima bez odgovarajućih kvalifikacija, beskućnicima, samohranim roditeljima, djeci i porodicama u riziku od društveno neprihvatljivog ponašanja, kao i svim drugim socijalno ranjivim kategorijama.

“U tom smislu, Socijaldemokrate ističu da je potrebno raditi na obezbjeđivanju osnovnog paketa socijalnih usluga žrtvama nasilja (ženama i djeci), dok ne steknu ekonomsku samostalnost i psihološku stabilnost”, navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

Socijaldemokrate će se, kako dodaje Raščanin, u cilju boljeg praćenja pojedinih socijalnih kategorija i bržeg i adekvatnijeg reagovanja u konkretnim slučajevima, zalagati i za kompletnu realizaciju projekta Socijalni karton, kao i aktivno podsticanje razvoja socijalnih usluga u lokalnim zajednicama, navodeći da lokalne zajednice najbolje znaju potrebe svog društvenog okruženja.

20

avatar
1000
19
1
0
 
19
MareejedanzasveZonaZamfirovaČajoMilenko12
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maree
Gost
Maree

Alimentacioni fond je sjajna stvar i konkretan vid podrške svim ženama. Evo zašto glasam Socijaldemokrate

jedanzasve
Gost
jedanzasve

odličan im je program, ovo su pitanja koja se tiču svih nas, a kojima se malo koja partija, i generalno ljudi na vlasti, bave… zato smatram da je negdje ljudska i moralna odgovornost svih nas da ovo podržimo..

ZonaZamfirova
Gost
ZonaZamfirova

Ivana je žena, majka, kraljica! Lično znam s koliko entuzijazma radi svoj posao i svaka joj čast na tome. Po tome sam i ubijedjena da ovo nije samo još jedna šarena laža, već nešto što će se stvarno realizovati. Podrška od srca!

Čajo
Gost
Čajo

Svaki dan se javljaju neke žalosne dangube iz ovog pokvarenog sd-a

Milenko12
Gost
Milenko12

Svaka cast za SD. Svidja mi se njihov program i ljudi

angel
Gost
angel

MI ODLUCUJEMO!!!

Nadja
Gost
Nadja

Samo zbog ove zene cu da predjem u SD

Čajo
Gost
Čajo

Sviđa ti se?

Brankica
Gost
Brankica

Ovo su jako teske teme, i znam iz iskusttva koliko se Ivana borila za pojedine zene. To sto ona radi i sa kakvom voljom, stvarno skidam kapu. To ne moze svako

Nana
Gost
Nana

Bravo!! Pomoć maloljetnim licima koji konzumiraju psihoaktivne supstance je i više nego potrebna. Samo tako nastavite. Bravo SD!

Da je vjecna
Gost
Da je vjecna

Socijaldemokrate se zalazu za prave stvari! Samo naprijed, nastavite sa ovakvim radom! ! !

Danijela12
Gost
Danijela12

Bila sam na njenim seminarima, vrlo pametna, sposobna i jaka zena.

Zogo
Gost
Zogo

Ivana Raščanin je jedno predobro stvorenje. Jos nijesam vidjela takvog borca i da neko tako posveceno i sa toliko ljubavi vodi svoj posao

pozitiva
Gost
pozitiva

Svaka cast gospodji Ivani i socijaldemokratama! Ovako nesto nam je i trebalo! Samo naprijed, imate full podrsku

ribery
Gost
ribery

super stvar .. prava pomoc za vracanje na pravi put

crnogorka
Gost
crnogorka

Svaka cast, zalazete se za prave stvari! Odusevljena sam! Mi odlucujemo!

pAOlo
Gost
pAOlo

Ovo je trebalo Crnoj Gori, pravi primjer borbe za vecu jednakost. Bravo!

expert123
Gost
expert123

Ovakvi alimentacioni centri na Zapadu odavno postoje. I kod nas su trebali i ranije postojati , ali bolje i sada da se razmislja o takvom fondu z a rješavanje ovog važnog i teškog pitanja.

Efikasnije
Gost
Efikasnije

Najbolji detoks je fzički rad od ujutro do uveče. Kad poslije posla večeraš, nije ti do ničega, a kamoli do droge i alkohola. Nekoliko mjeseci i čist si kao suza. Za to ne treba nikakav centar, samo nekoliko stražara.

Nikolina
Gost
Nikolina

Pa gdje ste bili do sad

Send this to a friend