Društvo

Recitalom Riječ poslije Srebrenice obilježen Dan sjećanja na žrtve ratova

Foto: PR Centar

Izvođenjem poetsko-muzičkog recitala “Riječ poslije Srebrenice” obilježen je Dan sjećanja na žrtve ratova vođenih na prostorima bivše SFRJ u periodu od 1991. do 2001. godine, koji je organizovao Forum Bošnjaka Crne Gore FBCG.

Iz Foruma su podsjetili da se na današnji dan navršava 23 godine od zločina u Srebrenici.

Poetsko-muzički recital “Riječ poslije Srebrenice” je održan u Spomen parku “Pobrežje” u Podgorici, sa stihovima iz istoimene poeme Huseina Bašića, a u izvođenju glumaca-recitatora Mila Vučinića, Jovana Krivokapića i Anđelije Rondović, nakon čega su prisutni položili cvijeće u znak odavanja počasti žrtvama.

Predstavnik FBCG, Rifat Rastoder, istakao je da je potrebno sjećati se žrtava, kako se nešto slično ne bi ponovilo u narednim generacijama.

“Ako smo mi ili neki naši savremenici napravili greške kakve su se napravile tokom jugoslovenske ratne drame, dobro bi bilo da makar nove generacije ne naprave takve tragedije, kao što se dogodila u Srebrenici, ali i nad velikim brojem građana za malu Crnu Goru”, poručio je Rastoder.

Ministar za ljudska i manjinska prava, Mehmed Zenka, kazao je da je zločin u Srebrenici podsjetnik da ljudi moraju da se solidarišu, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

“Treba svake godine da se prisjećamo Srebrenice, da ne bi bilo idućih Srebrenica, jer na ovim prostorima svakih 50, 60 godina imamo Srebrenice. Budimo srećni zbog ovoga što imamo i dajmo sve od sebe da kod nas ne proradi zla krv”, poručio je Zenka.

18 Komentara na "Recitalom Riječ poslije Srebrenice obilježen Dan sjećanja na žrtve ratova"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend