Društvo

Riješen višegodišnji problem: Počeo saniranje deponije u Plavu

Neuređeno odlagalište otpada u Komarači u Plavu konačno je počelo sa sanacijom, saopštio je potpredsjednik Opštine Plav Nihad Canović.

Kako je istakao, na kvalitetan način će se riješiti višegodišnji problem zagađivanja životne sredine, a naročito podzemnih i površinskih voda koje protiču pokraj navedenog lokaliteta.

“Ukupna vrijednost investicije je preko 250.000 eura, a realizuje se uz sufinansiranje Vlade Crne Gore i slovenačkog Centra za međunarodnu saradnju i razvoj”, ističe Canović.

Canović je podsjetio na odgovornu ekonomsku politiku koju vodi Opština Plav osvrćući se na aktuelne kapitalne investicije u vrijednosti od preko dva miliona eura.

“U ovom trenutku izvode se radovi na prvoj fazi saobraćajnice u Vojnom selu i počinje izgradnja trga na Racini. Takođe, uskoro treba da počnu radovi na drugoj fazi Prnjavorske ulice, što zajedno sa saniranjem odlagališta u Komarači ukupno iznosi preko dva miliona kapitalnih investicija na teritoriji Plava. Ukoliko procedure budu tekle po planu, u skorije vrijeme se može očekivati i rekonstrukcija Ribarske ulice, kao i radovi na preostalom dijelu puta Plav – Vojno selo – Gusinje”, zaključuje Canović.

Send this to a friend