Društvo Predsjednik opštine Plav ponudio rješenje

Roditelji i đaci iz Murine i dalje nezadovoljni: Skupa karta od 75 eura mjesečno

Sa protesta roditelja i đaka

Predsjednik opštine Plav Mirsad Bajraktarović, poslije 18 dana nakon što đaci s Murine zbog ukidanja prevoza ne idu na nastavu u škole u Andrijevicu i Berane, došao je da razgovara sa njihovim roditeljima, piše Dan.

<<<Ministarstvo prosvjete: Ne organizujemo prevoz đaka<<<

Kako je u ime roditelja za Dan kazao Momo Đukić, predsjednik Opštine im je ponudio da djeca putuju sa Elan prevozom koji bi po jednom učeniku koštao 85 eura, od čega bi 10 odsto refundirala Opština, a 20 odsto Ministarstvo prosvjete.

“Znajući da prošle godine naša djeca nijesu mogla da ostvare tu subvenciju, isto bi se desilo i ove godine ali je važno da nas predsjednik riječima zadovolji. A kad se stvar malo matematički razloži na nas roditelje pada da po jednom djetetu plaćamo 75 eura mjesečno, što bi za one koji imaju dvoje ili troje djece iznosilo 150, odnosno 225 eura mjesečno, a dosada je ta pretplata bila po 32.50 eura. Eto kako nas predsjednik fino obradova, pa se pitamo kako će roditelji koji nijesu u radnom odnosu, a takvih je ovdje 90 odsto, da priušte djeci sredstva za prevoz do škole i nazad? Tužno i žalosno! On to obrazlaže time da je Opština u dugovima i to je jedino što može da ponudi. Šta reći bez da se predsjedniku toplo zahvalimo što nam izađe u susret sa ovakvom medveđom ponudom. Podiže iznos karte za duplo i po, i još Opština i ministarstvo da refundiraju na odloženo. Pa nijesmo baš dotle blesavi i naivni, pogotovo kada znamo iz prakse koliko oni čine narodu i zašta im narod služi”, revoltiran je Đukuć koji poručuje: Hvala predsjedniku na obećanju i što je došao, a bolje da nije.

“Mi ćemo sa našom djecom, đacima, danas otići ispred škola koje oni pohađaju u Berane, da tražimo podršku njihovih drugova, a u ponedjeljak pravo pred Ministarstvo prosvjete i tu ćemo biti do daljnjeg. Zatražićemo ostavku ministra Damira Šehovića. Udruženje roditelja Crne Gore u pregovorima je sa ministrom Šehovićem i predsjednikom naše opštine Bajraktarevićem, a pozivamo i predsjednika opštine Berane Dada Šćekića da se uključi u rješavanje našeg problema sa prevozom djece do škole i nazad”, ističe Đukić i zahvaljuje se NVO sektoru i medijima koji su se roditeljima i đacima našli na usluzi u rješavanju ovog gorućeg problema.

“Simon” prevoz uveo i naplatu perona

Đukić dodaje da je od prije dva dana preduzeće Simon koje je kupilo autobusku stanicu u Beranama, počelo sa naplatom peronske karte na autobuskoj stanici za učenike u visini od po jednog eura što je novi namet na roditelje jer je to 22 eura mjesečno.

Đukić tvrdi i da je to osveta preduzeća Simon prevoz što je problem sa prevozom učenika aktuelizovan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mike
Gost
mike

do plava je 10 x jeftinije ali ovi nece da se druze sa crnogorcima ! drazi su im srbi iz berana

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Šta da vam kažem? Ovo je kapitalizam koji ste htjeli. Ako hoćete od nekog milostinju- obratite se Ristu. On će vam dati džabe autobuse da se vozite širom srpskih zemalja.. Pošto vam Plav očito nije dovoljno srpski.

Roon
Gost
Roon

A sto ne povedete vasu djecu u plav u skolu onda da vam bude jefitinie nego se zalite ovamo fukare jedne cetnicke

Buducnost crne
Gost
Buducnost crne

Pa ti si bolestan covjece kada dajea takve komentare bojis li se boga !!!

pravoslavac
Gost
pravoslavac

Milo i Ovi ovamo imaju nekog posla oko korupcije u sudstvu, ali cim to zataskaju odmah ce da se pozabave murinom. Inace murina je za njih jako bitna.

Plavljanin
Gost
Plavljanin

Daleko smo mi od Mila brate moj

ND
Gost
ND

A Šehović kupuje kombije za 2 miliona! Ne zna se ko pije a plaćaju roditelji!!

Gfx
Gost
Gfx

Neka vam djeca idu u Plav u skolu bili bi logicno jer murina je u Plav, a Berane je od Murine 40 min voznje daleko.🤔

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Не улазим у остале детаље али ова цијена карте је заиста огромна за буџет ЦГ грађанина.

Gusinje
Gost
Gusinje

Ovo je čista zloupotreba djece i to od strane njihovih roditelja,svima je poznato da većina djece pravoslavne vjeroispovjesti iz Gusinja,Plava i Mirina idu u Andrijevicu i Beranenu školu i ako,sve te smjerove ima u Plavu i Gusinju.Ovo je čista politika koja je dobro poznata od devedesetih godina i od koje se ne odustaje ni dan danas

ND
Gost
ND

Ipak roditelji imaju pravo da biraju za svoju djecu!

Mrgud
Gost
Mrgud

Imaju pravo i da plate. Treba li ja njihov inat da plaćam.

pravoslavac
Gost
pravoslavac

u pljav su tvoi, a u berane nasi😅😅😅😅😅😅

Gusinje
Gost
Gusinje

Za tebe je vrijeme stalo ,uzmi gusle i udri po,Turcima.21 vijek žalosno ,Vasojevici uporno idu nazad-šovinizam i mržnja su prioriteti tog Arbanaskog plemena

Nihad
Gost
Nihad

Aj ne mlati, uhljebi jadni!

Maki
Gost
Maki

Sramota.!!

budala
Gost
budala

Ova refundacija je 10€ plus 20posto tj. 17€, karta izadje 58
A I nije mi jasno sto ne refundiraju prevozniku nego roditeljima, kad su se vec s njim dogovarali oko prevoza

Milija
Gost
Milija

od čega bi 10 odsto refundirala Opština…. Mnogo je kume..

Dule
Gost
Dule

Ne zali te se sad murinjani.Pokazali ste se na izborima.I nemojte na sledecim izborima da “pogrijesite” vec opet Sehovica kruzite.Iskrena zal sto se ovo desava djeci.

MMM
Gost
MMM

Zasto ne idu u Plav u skolu? Tamo postoje sva zanimanja.

AAAAAAAAAAAAAAA
Gost
AAAAAAAAAAAAAAA

Ne postoje. Saobracajne nema u Plavu

Jovana
Gost
Jovana

Sopstvenu djecu zloupotrebljavaju radi jeftinih politickih poena. Bruka

Kutinjo
Gost
Kutinjo

Ajde botu jedan jedi sendvič i ćuti🍞🍞🍔🍔

Neka to
Gost
Neka to

PA ajde za Plav u Školu pa će vam biti jeftinije.Jednostavna računica Plav 9km ,Andrijevica 18,Berane 35 km.Ne nego vam je Presjednik Opštine sada kriv

Braco
Gost
Braco

Sta briga Sehovica za vas, naci ce on nacin da vam opet proda maglu za naredne izbore.
Klasicni DPS potrcko, castili su ga stanom, cetvrtim.

Send this to a friend