Društvo

Roditelji traže semafore kod Zabjelske Vektre, a ne saobraćajne znake

Savjet roditelja OŠ „Oktoih” u više navrata obraćao se Sekretarijatu za saobraćaj tražeći da u Ulici 27. marta ispred Zabjelske Vektre postave semafore, jer je ona potpuno nebezbjedna naročito zbog djece, piše Dan.

Kod nadležnih nijesu naišli na razumijevanje.

U sekretarijatu smatraju da umjesto semafora treba postaviti znakove, za šta roditelji smatraju da nije dobro rešenje.

Saopštili su im i da će biti uklonjena nepropisno parkirana vozila.

Predsjednica Savjeta roditelja Tanja Zečević Miranović smatra da je prelaz preko ove ulice potpuno nebezbjedan, te da je prelazi veliki broj đaka.

“Ova ulica je itekako prometna. Zbog niza parkiranih automobila na dijelu kolovoza ispred Zabjelske Vektre veoma je nepregledna. Intenzitet saobraćaja je na raskrsnici visok, iz sva četiri pravca. Mimoilaženje u ovom dijelu predstavlja problem svim učesnicima u saobraćaju i vozačima i pješacima, a naročito djeci. Od Glavnog gra da tražimo da se bave prevencijom, a ne posledicama. U ovoj ulici se malo vodi računa o pravilima, jer je široka i vozači ubrzavaju, jer nema semafora. Jedna kolovozna traka konstantno je zauzeta nepropisno parkiranim vozilima. Dijete od deset godina mora da izađe na trećinu kolovoza da bi krenulou proces prelaženjaulice, jer od automobila ne može imati pregled saobraćajnice. Ono što je kritični je je da to dijete ne mogu primijetiti vozači koji se približavaju pješačkom prelazu”, navodi Zečević Miranović.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kaže da je sekretarijat izdao nalog Putevima za postavljanje vertikalne signalizacije.

“Biće postavljeno tri komada znakova kojim je obilježen pješački prelaz i dva komada za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, a obrisaćemo i parking mjesta duž ulice ispred Zabjelske Vektre. Sekretarijat je uputio dopis Komunalnoj policiji i inspekciji da kontinuirano vrše mjere iz njihove nadležnosti. Moje laičko mišljenje je da bi trebalo razmisliti da se na tom mjestu uradi kružni tok, jer prema Ulici Radosava Burića imamo i semafore, te bi bilo pogrešno i tu ih postaviti. Kružni tok bi mogao da uspori vozače”, kaže Vuković.

20

avatar
1000
16
4
0
 
19
GrađaninGrađaninCrnogoracmrkiBijela
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Građanin
Gost
Građanin

Podzemni prolaz napraviti

Građanin
Gost
Građanin

Podzemni prolaz treba napraviti

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Kruzni tokovi i uslovne trake udesno kao i lezeci policajci su rjesenje za sigurnost i smanjenje inteziteta saobracaja u svim djelovima grada. Radite na tome.

mrki
Gost
mrki

ispred zgrade postoje 2 ležeća policajca u vidu pješačkih prelaza tako da je sve obezbijeđeno kako treba

Bijela
Gost
Bijela

I mi na Panoramu u Bijeloj trebamo semafore pod hitno!!!

tny
Gost
tny

Mnogo je gore stanje na istocnom dijelu zabjelske vektre jer se tu ne moze preci ulica ni ukljuciti autom jer ima veliko ukljucenje za zagrade iz pravca Ljubovica plus put za skolu i pravac prema magisrtali. Semafori bi samo pospjesili guzvu i mislim da ako se realizuje kruzni tok da je to pravo resenje. Sto se tice lezecih na oba… Više »

Desha
Gost
Desha

Kruzni tok ili semafor su neophodni. Iz ulice koja vodi do zgrada ispod brda ljubovic kao i iz ulice prema parkingu iza zabjelske veltre nemoguce se ukljuciti na ulicu 27. marta. Ulica je siroka, brzo se vozi, i da bi se ukljucilo mora se biti vrlo brz i spretan. Ta brzina ugrozava i pjesake. PID HITNO se moraju postaviti ili… Više »

rrr
Gost
rrr

Pasarela kod trafike je najbolje rjesenje…..

rrr
Gost
rrr

Pasarela kod trafike je najbolje rjesenje….

Justus
Gost
Justus

Mislim da je G-dja predstavnica roditelja, prije svega mislila na pješački prelaz kod trafike, tako da na tom dijelu nije moguće uraditi kružni tok.
Veliki broj djece prolazi u tom dijelu, tako da je postavljanje semofora nužnost.
BEZBJEDNOST DJECE PRIJE SVEGA!!!

Bojan
Gost
Bojan

ne druze no ovamo prema zabjelu kad se ide na kraj zabjelske vektre ima i onamo pješački… komplet traka je zauzeta od auta koja su parkirana, niko nece da stane pjesacima, i ako stane moras pazit da te idiot iz druge trake ne pokupi.

Gost
Gost
Gost

Tako je Bojane. Na taj dio sam mislila.

gost
Gost
gost

Semafori su neophodni makar kao prelazno rješenje do kružnog toka koji je bolje rješenje (ali koji ćemo vidjeti taman kao i semafore-nikad). Dakle, kako nikad neće biti ni semafora ni kružnog toka tu moraju postaviti češće ležeće policajce naročito ako uklone vozila sa četvrte trake. Tek će onda da razviju brzinu jer će ulica biti još brža. Da se nadamo… Više »

gost
Gost
gost

Semafori su neophodni makar kao prelazno rješenje do kružnog toga koji je bolje rješenje (ali koji ćemo vidjeti taman kao i semafore-nikad). Dakle, kako nikad neće biti ni semafora ni kružnog toga tu moraju postaviti češće ležeće policajce naročito ako uklone vozila sa četvrte trake. Tek će onda da razviju brzinu jer će ulica biti još brža. Da se nadamo… Više »

RiS
Gost
RiS

Stanovnik sam zgrade koja sa Zabjelskom vektrom čini cjelinu, zbog toga dobro poznajem situaciju na ovom dijelu saobraćajnice 27 Marta. Najveći problem prestavljaju parkirNa vozila ispred Zabjelske vektre. Mnogi se tu i dalje parkiraju iako je pozadi konačno urađen veliki parking koji bi se mogao još proširiti. Poseban je problem prelaska ulice kod trafika kao i uključenje automobilom n tom… Više »

Cici
Gost
Cici

Gradonacelnik je u pravu kruzni tok je bolje resenje od semafora vidimo gore kod Vuk Karadzic skole da semafori nisu bas idealno resenje. Tek se onda od guzve ne zna ko pije ko placa. Mada realno nema ni trotoara preko puta zabjelske.

RofZ
Gost
RofZ

Tu ni pod razno ne treba staviti semafor. Upravo ti “roditelji” prave najveći haos i tu i oko škola, parkirajući dje stignu, prolazeći kroz crveno sa djecom u autu, prelazeći ulicu van označenog (ta djeca su za divno čudo bezbjednija sama nego sa “majkama” i babama) ono što bi trebalo jeste da se uvede po jedan saobraćajac kod škola za… Više »

ish
Gost
ish

Znas li iuopste o kom se dijely Zabjela tice?

gost
Gost
gost

Evo nisam pametna o čemu priča ovaj gospodin ili gospođa

Miodrag
Gost
Miodrag

Problem na Zabjelu su prvenstveno nepropisno parkirani automobili u trakama za saobraćaj-kod Zabjelske Vektre,kod Osnovne škole “Vuk Karadžić”, ispred Pošte i “Sicilie”, te kod Đokove kafane.Stanari Zabjelske Vektre sada stvarno nemaju opravdanje da se tu parkiraju kada im je uređen parking iza zgrade. Kad bi tu Komunalna zaista zavela red, u mnogome bi se smanjio saobraćajni haos na Zabjelu, jer… Više »

Send this to a friend