Društvo

Rojters i AP hvale Crnu Goru i usvajanje Zakona

Vodeće globalne novinske agencije Rojters i Asošijeted pres pohvalno večeras izvještavaju o Crnoj Gori i usvajanju Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola.

<<<Usvojen Zakon o životnom partnerstvu osoba istog pola<<<

Agencije navode da je Crna Gora time napravila veliki iskorak i citiraju izjave predsjednika države i Vlade Mila Đukanovića i Duška Markovića.

“Ovo je veliki skok u pravom smjeru za crnogorsko društvo,” rekao je premijer Duško Marković. “U evropskoj Crnoj Gori nema i ne bi trebalo biti mjesta za seksualnu diskriminaciju”, citira agencija Asošijetid pres.

Ta agencija prenosi stavove LGBT Foruma Progres da je riječ o nečemu neizrecivo važnom za LGBT osobe u Crnoj Gori. Agencija navodi da je Crna Gora konzervativno društvo u kojem dominiraju muškarci i da su LGBT osobe bile predmet napada te da je jačanje njihovih prava neophodno u procesu integracije u EU.

Agencija Rojters citira i premijera i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da je riječ o događaju koji je Crnu Goru približio za jedan korak svijetu demokratija kao da se svi rađamo slobodni jednaki u dostojanstvu i pravima.

“Iskreno, nijesam ovo očekivao”, rekao je Džon Barac, izvršni direktor LGBT Forum Progress. “To je zaista izvanredno, veliki dan za sve nas”, prenosi Reuters izjavu tog LGBT aktiviste.

Reuters prenosi i njegovu izjavu da su poslanici opozicije tokom rasprave u parlamentu opisivali istopolna građanska partnerstva kao nametnuta od strane “globalnih satanista”.

<<<Američka ambasada večeras u duginim bojama<<<

I diplomatska zajednica u Crnoj Gori snažno je podržala usvajanje zakona, pa su pohvale, između ostalog, stigle od ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke, šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aiva Orava i stalne predstavnice UNDP-a u Crnoj Gori Daniele Gasparikove.

8

avatar
1000
6
2
0
 
7
MaslačakDulajokoBOGNešo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dula
Gost
Dula

Blago nama.

joko
Gost
joko

E to je vrlo bitno da CG pohvale, a što napravismo od sebe kukala ni majka. Izopaceni umovi

BOG
Gost
BOG

Ponosni na Skupstinu Crne Gore sto nije glasala do zore

Nešo
Gost
Nešo

Kako smo moderni, svi nas hvale. Blago nama sa novim zakonom Njegoševa Crna Goro😱

Maslačak
Gost
Maslačak

Oooooo nebesko čeljade, opet širite ljubav kao i na litijama?

Prč
Gost
Prč

Nemam nista protiv gej populacije osim braka svakako i usvajanja djece.mozete da pricate sto ocete al sto nije prirodno nije.sto je naopako naopako je i negdje mora da postoji granica.naravno da im ne zelim da zive na marginama i da budu sikanirsni i oznaceni u negativnom kontekstu.ali brak i usvajanje djece,to nema veze sa prirodom i pravom.priroda ih je osudila… Više »

Maslačak
Gost
Maslačak

Upravo ovaj komentar govori suprotno. Veliko je kad čovjek zasita prihvata nekoga takvim kakav on jeste. A to što ti napiso/la nije prihvatanje. Mada ne znam kako ljudi daju sebi za pravo da komentarisu šta je normalno a šta nije, i koji je parametar tačno za normalu? Ima tu primjera fantastičnih posebno u današnje vrijeme potpuno poremećenih vrijednosti, ja sam… Više »

Ja CRNOGORAC
Gost
Ja CRNOGORAC

SRECNI STO DJECU JOS MALO NECEMO SMIJETI GRLITI I LJUBITI I U KREVE MORATI SA ZENOM DRZATI DISTANCU …. NA ULICU SE NE POZDRAVLJATI I BEZ EMOCIJA BITI . .DJECI SVOJOJ TELEFONE DAVATI DA BI NJIHOVE SKOLE IMALI …. NE TREBAMO SE NI TUSIRATI SAMO RUKE DA NE ZABORAVIMO PRATI I SVAKI DAN NAM TO TREBA PONAVLJATI

Send this to a friend