Društvo

RTCG: Leković ne može emisiju Okvir ponijeti na bolovanje

Javni servis RTCG

Nakon što je urednik i voditelj emisije “Okvir” Zoran Leković saopštio menadžment RTCG-a narušava njegovo lično i profesionalno dostojanstvo, te da zamrzava svoj status u toj emisiji, reagovali su iz RTCG-a. Oni naglašavaju da se, kako se približava rasplet krize u Javnom servisu Lekoviću povećava intenzitet stresa i potrebe da se ogradi od “trenutnog rukovodstva”. Poručili su da se lično dostojanstvo ne brani iznošenjem neistina, te da emisiju Okvir, niko ne može ponijeti sa sobom na odmor, niti na bolovanje.

<<<Leković tvrdi da menadžment RTCG udara na njegovo dostojanstvo<<<

Njihovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

Uredništvo TVCG nije iznenađeno posljednjim istupom kolege Zorana Lekovića. Po običaju, kako se približava rasplet krize u Javnom servisu, Lekoviću se povećava intenzitet stresa i potreba da se ogradi od “trenutnog rukovodstva” (kako nas je nazvao u posljednjoj emisiji Okvir). Da javnost bolje shvati o čemu se radi: Leković je bio pod sličnim stresom i početkom marta prošle godine, dvije-tri sedmice uoči izbora novog generalnog direktora kuće, kada do drugog kruga glasanja nije bilo izvjesno da li će nova direktorka biti Andrijana Kadija ili Radojka Rutović. Imao je Leković i tada potrebu da se naprasno ogradi od “trenutnog rukovodstva”. I tada je, zbog stresa i zdravstvenih razloga, pauzirao sa emisijama, sve dok nije okončan izbor generalne direktorke. Naravno, nakon izbora Kadije, Leković nam se na kolegijumu izvinio za ono što je tada uradio, a evo sada ponovio.

I sada se Leković vratio nakon duže pauze, sa falš ograđivanjem od “trenutnog uredništva”. Od početka nove sezone, u septembru, odradio je dvije emisije. Već nakon 1. oktobra morali smo tražiti drugo rješenje. Vratio se na posao nakon novogodišnjih i božićnih praznika, uz dogovor da emisiju, zbog njegovog čestog odsustva, radi zajedno sa koleginicom. Bio je vrlo kooperativan i nije imao ništa protiv toga. Napominjemo da tokom odsustva nije kontaktirao nikoga od urednika TVCG.

Profesionalno i lično dostojanstvo se ne brani iznošenjem neistina koje se lako opovrgavaju i to samo koji sat nakon kolegijuma TVCG na kojem se Leković opet izvinjavao zbog nesmotrenog (nekorektnog) oslovljavanja uredništva u emisiji 14. januara. Ni na današnjem kolegijumu, ne da nije bilo nikakvih nejasnoća vezanih za nastavak Lekovićevog angažmana u Okviru, ili njegovog nezadovoljstva, već je on sasvim normalno učestvovao u dogovorima za naredne emisije.

Kada je riječ o emisiji Okvir, niko je ne može ponijeti sa sobom na odmor, niti na bolovanje. Ni Okvir, ni Repliku, ni Magazin, ni Dnevnik u pola osam. Tim prije što su emisiju Okvir prije Lekovića radile i druge kolege. Tako da Leković prosto ne može da bilo što ili bilo koga zamrzava ili odmrzava, pa ni sebe.

Što se dogodilo nakon završetka jutrošnjeg uredničkog kolegijuma i Lekovićeve objave na društvenim mrežama, u razmaku od nepunog sata, nije nam poznato, ali smo sigurni da se sa našim kolegom u tom međuvremenu zaista desilo nešto krupno.

Ovim povodom uredništvo TVCG se više neće oglašavati.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Škot
Gost
Škot

Ko gleda TV Pink I cita Pobjedu ima utisak da zivimo u Monte Karlo a mi zivimo u Siriju.TV CG je bar pokusao da nam objesni da nismo u Monte Karlo ali narod je toliko glup da voli da ga lazu I sebe su ubijedili da nam je prelijepo sa dva eura dnevno.Sto ce n vise I bolje bez da… Više »

Sevdah Djedo
Gost
Sevdah Djedo

Zorane to jes Vukomane, molim te nemoj da ides na bolovanje ….

brdža
Gost
brdža

Sa onom novinarkom sto ispljuva kolege i isfali sebe, pa u Pink. Tamo bar nema kriterijuma. Bitno je samo da si protiv demokratije i Slobodne Crne Gore.

dragano
Gost
dragano

E moj Lekovicu stari su govorili,,ko s djavolom tikve sadi o glavi mu se lome,, Ko se druzi sa Kadijom Micunovicem i Pavicevicem taj mora neku bolestinu zakacit nego bjezi dok si navrijeme a Okvir neka oni vode

ND
Gost
ND

Gospoda iz televizije nemaju pojma. Lekovic je u pravu.

daga
Gost
daga

E Lekovicu oko tebe je “hobotnica”tesko ces se izvuci iz pipaka te vrane Kadije i toga poltrona-prevaranta Micunovica.Nazalost cije prezime nosi Andrijana(a Mijo dje oci bjehu),Dusan i njegova famelju su cestiti Cetinjani.

Joker
Gost
Joker

Kasno! Stavio je Okvir u zamrzivač!

bulat
Gost
bulat

pa ko gleda to smece, okvir, repliku…

Send this to a friend