Društvo Reagovanje

RTCG: Pritisak i hajka nakon Teleskopije

RTCG

Menadžment i uredništvo RTCG još jednom skreću pažnju domaćoj javnosti i diplomatskim predstavništvima Evropske unije, OEBS-a i ambasadama NATO članica na kontinuirani pritisak, targetiranje i hajku koju, gotovo nakon svake emisije „Teleskopija“, protiv novinarke Tamare Nikčević, provodi dio struktura vladajuće koalicije i mediji pod njihovom uticajem.

“Targetiranju su se danas pridružili i tabloidi pod kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Podsjećamo da je novinarka Nikčević već davala izjavu u policiji radi nepostojećeg prekršaja, a da sada predstavnici vlasti traže nova saslušavanja, pa čak i procesuiranja. Smatramo kako novinar, u autorskoj emisiji, može slobodno da saopštava činjenice do kojih je došao, štiteći izvor, kako to predviđa Zakon”, navodi se u reagovanju.

Ističu da izneseni navodi mogu biti predmet javnog sporenja i argumentovanog demantovanja, ali nikako prijetnji, naročito s pozicija vlasti, procesuiranjima i targetiranja u medijima, koje može ugroziti ličnu bezbjednost novinara.

“U tom ćemo smislu, za bilo koju vrstu ugrožavanja fizičkog i integriteta naše novinarke, imajući u vidu adrese s kojih joj permanentno stižu tajne i javne prijetnje, smatrati odgovornim strukture vlasti zadužene za bezbjednost građana”, zaključuju iz menadžmenta i uredništva RTCG.

Socijalistička narodna partija pozvala je nadležne u Radio i Televiziji Crne Gore da se izjasne o kvalifikacijama koje je autorka emisije Teleskopija Tamara Nikčević iznijela u sinoćnjoj emisiji. Povodom iste teme reagovao je i Pokret za promjene. Ističu da je Nikčevićeva iznijela zabrinjavajuće informacije koje se tiču nacionalne bezbjednosti.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Sefika
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sefika
Gost
Sefika

Vucic vucic e jado jadni

Send this to a friend