Društvo Gužve neminovne

Saobraćajne kolone i ovog ljeta duž cijelog primorja

Foto: Radio Jadran

Pretposljednji vikend jula donio je očekivanu gužvu na graničnim prelazima i magistralnim putem duž cijelog primorja.

Crnu Goru je “zapljusnuo” konačno veliki talas turista i od jutros se mili u kolonama sa graničnih prelaza Debeli brijeg i Kobila sa Hrvatskom i Sitnica sa BIH, javlja Radio Jadran.

Magistralom od Igala do Autobuske stanice u Herceg Novom saobraća se po pola sata i više. Povremena su zagušenja i na samim semaforima, ali i na Autobuskoj stanici i kod Kanli Kule, iako policija reguliše saobraćaj.

Slična situacija, kako potvrđuju i čitaoci portala Radija Jadran je na potezu na izlasku iz tunela u Zelenici do Zmijica, odnosno skretanja za donji put u Đenovićima.

Foto: Radio Jadran

“To je posljedica povećanog priliva gostiju na sva tri granična prelaza ka Herceg Novom, bilo da je riječ o onima koji su samo u tranzitu ili će ostati u gradu pod Orjenom”, potvrđuju u graničnoj policiji.

U odnosu na protekli vikend, na graničnim prelazima sa Hrvatskom i BIH promet je povećan za oko 40 odsto.

“Na najfrekventnijem prelazu na Debelom brijegu veća je gužva na ulazu nego na izlazu iz Crne Gore, ali su zadržavanja radi carinske i druge kontrole minimalna, u prosjeku na dnevnom nivou po 15 minuta”, tvrde u graničnoj policiji.

Prema dosadašnjim podacima u ovom periodu godine, procijenjena frekvencija putnika na Debelom brijegu je oko 15 hiljada, dok je vozila 3 i po hiljade.

Iako će zvanični statistički podaci o broju vozila i putnika tokom vikenda biti obrađeni početkom naredne sedmice, u stanicama Granične policije ocjenjuju da je promet skoro identičan prošlogodišnjem u ovom periodu godine.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
CatarinoFlojdKojotRapidno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Catarino
Gost
Catarino

Gosti koji su nam sinoc stigli prep Debelog brijeg cekali su na prelazi 2 sata

Flojd
Gost
Flojd

Nije guzva od Igala do Novog nego su se sastavili H.Novi, Tivat, Budva i Kotor u koloni. 50 kilometara au auta u koloni.. a mi gradimo auto put od Podgorice do Kolasina. Više ovdje prođe auta za 3 mjeseca nego što će gore za cijelu godinu..

Kojot
Gost
Kojot

A mi na sva zvona zelimo sto vise turista, dok toliki svijet apeluje da ih turisti puste na miru

Rapidno
Gost
Rapidno

Od Kumbora do Herceg Novog se putuje 50 minuta.Da li ima iko da se bavi putevima

Send this to a friend