Društvo

SD: Beransku vlast ne brine potencijalna ekološka bomba na Rudešu

Berane

Ovih dana beransku javnost, kao i nekoliko puta poslednjih godina, uznemirilo je saopštenje da se u objektima bivšeg industrijskog kompleksa na Rudešu nalazi velika količina neadekvatno uskladištenih opasnih hemikalija. Socijaldemokrate, pored ove vijesti, uznemirava i činjenica da se nosioci vlasti u Beranama već šest godina ne uključuju u rješavanje ovog problema, iako on, kako ističu,  predstavlja toliku opasnost za građane Berana i materijalna dobra opštine, da se sa pravom može o njemu govoriti kao tempiranoj ekološkoj bombi.

“Nesagledive  su posljedice mogućeg incidenta, koji može nastati zbog činjenice da su hemikalije koje se nalaze u različitim objektima tog kompleksa neodgovorno uskladištene, sa isteklim rokovima, oštećenih pakovanja i slično, i to u objektima koji su urušeni i neobezbijeđeni. Za očekivati je da se poslije ovog našeg saopštenja oni oglase, te kao i svaki put do sada, proglase nenadležnim, ne shvatajući da jedna lokalna vlast mora da rješava sve probleme koji su na njenoj teritoriji, i stare i nove, prvenstveno zbog zdravlja i sigurnosti svih njenih građana”, ističu u SD-u.

Stoga, Opštinski odbor Socijaldemokrata Berana poziva lokalnu vlast u ovom gradu da se osvijesti i prestane baviti sitnom i nebitnom politikantskom pričom, zadovoljavanjem ličnih interesa „zaslužnih“ pojedinaca i manjih grupacija.

“Neka se uhvati u koštac sa ozbiljnim problemima, kao što je upravo ovaj o kojem govore, a ukoliko nemaju dovoljno znanja i kapaciteta da ga riješe, mogu nam se obratiti i mi ćemo im rado pomoći. Jer, nama je interes građana Berana na prvom mjestu. Budva je ipak 200 km daleko”, zaključuju u SD.

12

avatar
1000
8
4
0
 
11
MoračaninDakaDzoniMićoCeca
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Daka
Gost
Daka

Samo da ovo ne saznaju “Vesti” i S.Sadiković razapeće tamošnju vlast.

Alexandar
Gost
Alexandar

Pa ko će onda da rješava probleme ako ne lokalna vlast? Smjena vlasti pa neka dodju oni koji hoće da rade svoj posao!

Darko1
Gost
Darko1

Sramota sto su ovo ovako ispustili. Kakva je to vlast kad dovode zivot gradjana u pitanje. Sramno !

MASTERMIND
Gost
MASTERMIND

ka’ i vazda, smatraju se nadležnima samo onda kad im to odgovara i sve im je preče od interesa građana, pa čak i kad su ovako ozbiljne stvari u pitanju. zalosno

ElPatron
Gost
ElPatron

Vaktom ste se śetili 🤣🤣🤣😂

Karakondzula
Gost
Karakondzula

Naravno da nemaju znanja i kapaciteta da rijese ovaj slucaj, ne treba njima pomagati no ih mać sa vlasti momentalno!

Milica
Gost
Milica

Svaka čast.Oni samo brinu o kađenju ulica,litijama i brinu o smijenjenim u Budvi i njihovog člana Dimića, cincara, koji je želio da tuče Stevana Džakovića na očigled javnosti i pred kamerama.Što nijesu pružali podršku DPS-u beranskom parlamentu, kada je Sveto Mitrović prešao u Narodnu stranku i promijenio većinu u Beranama isto kao i Džaković. o su zaboravili.Ništa ne rade i… Više »

Ceca
Gost
Ceca

Radili bi Oni no Vlada ne da novac za Berane a bez novca se ništa ne može raditi.To znaju i vrane na hrani

Mićo
Gost
Mićo

Da im daju, a oni samo pljuju po Vladi i samo znaju za litije.E sada neka litijaju, rekoše kada oni kade ulice nema korone.Mora se smijeniti takvavlast jer uz njihovu pomoć i radio Berana kao njihovog propagandnog sredstva se dešavaju sve bruke za Berane.Stid nas je našta nam je spao grad.

Dzoni
Gost
Dzoni

para ima, no se moraju placat litije

Moračanin
Gost
Moračanin

Svaka opstina ima svoj budzet. To oni moraju iz budzeta da plate. Ne moze se radit protiv drzave i ocdkivat da vam ona da pare za to. Vlast ste birali vi Beranci.

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Au što ste se zabrižili, niste imali kad

Send this to a friend