Društvo

Šehović: Ozbiljni u namjeri da poboljšamo položaj zaposlenih

Damir Šehović

Ministar prosvjete Damir Šehović saopštio je, za TVCG, da je to što će svim zaposlenima na Univerzitetu Crne Gore od početka naredne godine zarade biti uvećane za devet odsto i još dodatnih tri odsto od 2021. najveće povećanje od 2007. Istakao je da Vlada ima ozbiljnu namjeru da poboljša položaj zaposlenih.

Šehović kaže da je zadovoljan zbog dogovora koji su postigli, zahvaljujući čemu će svi zaposleni imati veće zarade.

“Takvo povećanje predstavlja najveće povećanje zarada za zaposlene na Univerzitetu od 2007. To pokazuje namjeru Vlade da Univerzitetu prilazi na odgovoran način. To zaposleni svakako zaslužuju”, naveo je Šehović.

On je istakao da Vlada na taj način, spremnošću da poveća zarade zaposlenih u prosvjeti i na Univerzitetu, definitivno šalje poruku da je spremna da radi za bolje društvo znanja.

“Takvog društva definitivno nema bez zadovoljnih radnika u prosvjeti. Mi smo svjesni da ni ovim povećanjem nijesmo ostvarili cilj, ali vjerujem da je taj dogovor sa dva reprezentativna sindikata, važan korak u tom pravcu. Zahvalan sam kolegama Pavićeviću i Zogoviću na objektivnom sagledavanju trenutnih mogućnosti koje država ima”, naveo je Šehović.

On se osvrnuo i na dogovor da se osnuje poseban fond.

“Dogovor oko ustanovljavanja jednog novog instituta, za podršku naučno istraživačkih aktivnosti, došli smo do zaključka da bi to mogao da bude važan iskorak i želim da kažem da će iznos sredstava, koja će se svake godine izdvajati za taj fond biti značajan, neće biti simboličnog karaktera, predstavljaće važan podsticaj zaposlenih na Univerzitetu da produkuju što više naučno istraživačkih aktivnosti”, naveo je Šehović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nik
Gost
nik

Kad st prosveti bilo sto povcali ……

Sneža
Gost
Sneža

Najsposobniji Ministar u Vladi tu su činjenice. Bravo

Rada
Gost
Rada

Kakav marketing… na sve nacine pokusava da obmane ljude koji neznaju ko je… samo za fotelju

Tatar
Gost
Tatar

Šehović je najbolji ministar u Vladi CG, zaista je tako.

olja
Gost
olja

Sve što je zaposleno za vrijeme Šehovićevog mandata, zaposleno je isključivo sa njegovim odobrenjem ili naređenjem. Sad im poboljšava položaj obećanjem. Idu izbori.

Miki
Gost
Miki

Tako je. Povecanje provo u prosvjeti, sas na Univerzotetu. Nije revolucija, ali su pomaci

Send this to a friend