Društvo

Šehović: Stvaramo preduslove za poboljšanje materijalnog statusa prosvjetnih radnika

Damir Šehović

Ministar prosvjete Damir Šehović tvrdi da resor na čijem je čelu predano radi na poboljšanju zaposlenih u sektoru obrazovanja.

Otvaranje vrtića u Tuzima

OTVARANJE VRTIĆA U TUZIMA – MINISTAR PROSVJETE DR DAMIR ŠEHOVIĆ „U novom vrtiću u Tuzima, koji je danas svečano otvoren, ima mjesta za preko 200 mališana, vrijedan je 1,7 miliona eura, površine oko 1 400m2. Ovo je treći novi vrtić u posljednje dvije ipo godine, ali i jedan od mnogih ako računamo adaptacije već postojećih objekata koji su pretvarani u vrtiće“, rekao je ministar prosvjete dr Damir Šehović na otvaranju pomenutog objekta. Ministar je naglasio da „i kao ministar i kao otac znam šta znači povjeriti na čuvanje svoje dijete i kakva očekivanja od nas imaju roditelji, te zaista dajemo sve od sebe da ta očekivanja i ispunimo“. Šehović se osvrnuo i na druge projekte, najavivši izgradnju škole na Karabuškom polju: „U Kapitalnom budžetu predviđena su sredstva za školu na Karabuškom polju, projekat je vrijednosti ne manje od 2 miliona eura, a pokrenut je proces eksproprijacije“. Ministar je govorio i o projektima u Glavnom gradu, istakavši: „Ove godine očekuje nas početak gradnje vrtića u Bloku 6. Najaviću i da je u pripremi i novi projekat sa Bankom za razvoj savjeta Evrope u okviru koga će se u Glavnom gradu graditi još 4 nova vrtića i to u: City kvartu, Zlatici, Tuškom putu i još jedan na Starom aerodromu vrijedna ukupno preko 8 miliona eura.“Ministar je zaključio da Ministarstvo insistira ne samo na izgradnji objekata već i na posvećenom odnosu vaspitača i osoblja prema djeci: „Jer naš cilj je dalje povećanje obuhvata predškolskim vaspitanjem. Sada smo na nivou od 73 procenta obuhvata djece preko 3 godine, što je ogroman porast za svega nekoliko godina“. #obrazovanje #obrazovanjecg #prosvjetacg

Gepostet von Ministarstvo prosvjete Crne Gore am Freitag, 13. September 2019

“Polako stvaramo preduslove za poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u prosvjeti. Nadam se da ćemo vrlo brzo svjedočiti konkretnim pomacima u tom pravcu”, rekao je danas Šehović novinarima nakon otvaranja vrtića u Tuzima.

<<<Šehović: Svjesni smo očekivanja roditelja i ispunićemo ih<<<

Podsjećamo da su počeli pregovori socijanih partnera o povećanju zarada prosvjetnih radnika u Crnoj Gori. Sindikat prosvjete traži da zarade budu uvećane 10 odsto. Prosvjetna zajednica Crne Gore najavila je da će 22. septemra organizovati protest prvenstveno zbog lošeg materijalnog statusa prosvjetnih radnika.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bruka
Gost
bruka

kakav je to ministar da nema stan

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Stvaras ti samo stanove sebi demagoze

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Daj im iz svog džepa.

DAAKA SU-57
Gost
DAAKA SU-57

MINISTRE; VRATI STAN , KREDIT i PODNESI OSTAVKU!!! NA TVOM MJESTU POSLE AFERE SA STANOVIMA I KREDITIMA , SVAKI POSTEN CRNOGORAC BI TO URADIO. TO VAZI ZA SVE CRNOGORCE KOJI SU SE OGREBALI OD NASE SIROTINJE KOJU PLACAMO SVAKI DAN. JA CU SACEKATI DA VIDIM KOJI JE TO POSTENI CRNOGORAC KOJI CE TO PRVI DA URADI ~~~???? TO STO OTVARATE… Više »

Smokva
Gost
Smokva

“Polako stvaramo preduslove za poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u prosvjeti.”
Sa naglaskom na POLAKO

Polece soko
Gost
Polece soko

Ali je ovaj jos ministar
Ada davno je trebao pa pa tu tu

Mrgud
Gost
Mrgud

Svi lijepo pricate a mi crna sirotinja prezivljavamo .kad za bolje i nijesmo.a vama pojedinima nikad dosta .nikad siti .neki od nas nikad drzavni stan nit ce vidjet nit ce dobit.ajmo omladino .na rad u zapadnoj i sjevernoj evropi . . Americi .a ne ovdje za africke plate.nekad smo izdrzavali roditelje a sad oni nas od dobrih . . .… Više »

Stussy
Gost
Stussy

Najbolji ministar u ovoj vladi. A sto se ministarstva prosvjete tiče više je napravio nego prethodnih 5..

SlavkoMirkov
Gost
SlavkoMirkov

Jeste -dao je Muberi i sebi po ogroman stan

Polece soko
Gost
Polece soko

Da evo vidi se iz prilozenog

Krle
Gost
Krle

E nemalo nas kad ovo trpimo, ovako alav lik da bude uzor nasoj djeci, ovo samo da se satre na sledecim izborima, I on I njegovi mentori.

Bnjj
Gost
Bnjj

Vratite nam uređeni socijalizam koji je Tito bio napravio ili uvedite ZapadnoEvropsku demokratije u tim sistemima nema šanse da se stanovi dobijaju samo zato što si član neke partije

Bnjj
Gost
Bnjj

Ti si zakučio stan pa za druge stvari koga boli briga

anonimni
Gost
anonimni

E da je samo on sve mu prosto. E da su njih 10 zakačili stan sve im prosto. E da su njih 100 zakačili sve im prosto. Takvih je pljački bilo na 1000 a možda i na desetine hiljada.

Prle
Gost
Prle

Podnesi ostavku Seho i spasi nas.

Sanja
Gost
Sanja

Ovaj Sehovic je sav fin. Fino je sebi namjestio stan u elitnom dijelu Pg a ovamo izigrava neku profesionalnost

Mark
Gost
Mark

Nije cak ni uslov,vec preduslov.Koji filozofer.Sijac magle.Manipulator.
Sva vlada je takva.Nema tamo jednog ozbiljnog.

Teo
Gost
Teo

Ovi iz afere Stamovi pokusavaju sto cesce da daju izjave da se kao zaboravi to a ispadne da oni nesto korisno rade. Providna taktika bez mnogo uspjeha

marea
Gost
marea

Sto se cini od preduslova evo 20 godina

Jovica
Gost
Jovica

Dajte bre ljudima resenja za stalno sto ih sleduju po zakonu

Tuga za Jug
Gost
Tuga za Jug

Krajnje je vrijeme da se promijenis

Pele
Gost
Pele

Hahahhahaha

Glava
Gost
Glava

Odrijesi kesu.

Send this to a friend