Društvo

Senat potvrdio: Bečićev magistarski nije autentičan, plagirano 21,4 odsto

Senat Univerziteta Crne Gore potvrdio je Izvještaj Komisije Ekonomskog fakulteta da magistarski rad lidera Demokrata Alekse Bečića nije autentičan, saznaje CdM.

<<<Bečić: Komičan rijaliti koji osmišljavaju sijamski blizanci iz DPS-a i DF-a<<<

Kako tvrdi izvor CdM-a, nije autentično 21,4 odsto magistarskog rada Alekse Bečića.  No, Bečić neće izgubiti diplomu, jer je plagirano manje od četvrtine magistarskog rada.

Prije odluke Senata, Komisija Ekonomskog fakulteta je utvrdila da magistarski rad Alekse Bečića nije autentičan i tu odluku proslijedila Senatu.

Odluku je zvaničnim saopštenjem danas potvrdio i Senat.

“Senat je na sjednici, koja je održana 11. novembra 2019. godine, jednoglasno usvojio Izvještaj Komisije za stručnu provjeru autentičnosti magistarske teze pod nazivom „Uticaj tržišta kapitala na korporativno upravljanje u Crnoj Gori“ autora mr Alekse Bečića, koju je na osnovu Odluke Senata formiralo Vijeće Ekonomskog fakulteta,  koja je utvrdila da magistarski rad nije autentičan”, navode u Senatu.

Kako dodaju, Senat Univerziteta Crne Gore, na sjednici održanoj 21. marta 2019. godine, u postupku razmatranja Izvještaja Komisije za stručnu provjeru autentičnosti magistarske teze pod nazivom „Uticaj tržišta kapitala na korporativno upravljanje u Crnoj Gori“,  autora mr Alekse Bečića od 20. februara 2019. godine, dostavljen aktom Ekonomskog fakulteta, Univerziteta Crne Gore, od 21. februara 2019. godine, vratio je Izvještaj na dopunu Ekonomskom fakultetu, zbog nepotpunosti.

Senat, djelujući u skladu sa nadležnostima koje je imao na osnovu propisa koji su važili u momentu pokretanja postupka, osuđuje zloupotrebe autorskih prava i snažno
podržava stav da magistarski i doktorski radovi treba da budu autentičan i originalan izraz odgovornog, objektivnog i čestitog naučnog rada kandidata.

Detaljnu odluku Senata Univerziteta Crne Gore pročitajte OVDJE.

Podsjetimo, iako je Bečić decidno tvrdio da njegov magistarski rad nije plagijat, rezultati Komisije za provjeru autentičnosti rada predsjednika Demokrata u februaru su pokazali suprotno. Izvještaj koji je Komisija predala Senatu Univerziteta Crne Gore i sa čijim sadržajem je upoznala Ekonomski fakultet u Podgorci, a u koji je CdM  tada imao uvid, pokazuje da je on kopirao više od 20 odsto svog rada, dok je taj magistarski gotovo identičan njegovom diplomskom radu.

<<<Komisija utvrdila: Bečić, ipak, plagirao magistarski rad>>>

Softver Ithinticate, koji je korišćen za provjeru, tada je pokazao da se 7.494 riječi, odnosno 21,4 odsto ukupnog obima magistarskog rada ne može se smatrati autentičnim radom Bečića, jer predstavlja tekst preuzet od drugog autora, bez korektnog citiranja.

Nalaz je pokazao i izuzetno visok nivou sičnosti između pojedinih djelova diplomskog i magistarskog rada Bečića.

M.Dušević

145

avatar
1000
100
45
0
 
122
LjutaJooSogo MKalaDragoNK
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sogo M
Gost
Sogo M

Nije autentican a nije ni plagijat ! Zakljucak : Senat je sigurno nepismen !

DragoNK
Gost
DragoNK

Sta ucini crni Becicu, sam sebi karijeru unisti i posle ti je neko kriv. Sam pao sam se ubio

marta
Gost
marta

Plagijator jednom plagijator uvijek. I politicku kampanju je od drugih priuzeo i sve sto je do sad uradio

Planinka
Gost
Planinka

E gle sto je Becic pobjegao zato se tek sad oglasava posle duzeg vremena

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Becic je genije. Obozavam ga.

mirka
Gost
mirka

Mislim da je Becic treba kao Sehovic na Bankarskoj akademiji Duska Knezevica da odbrani rad. Niko ga nebi pominjao . Vidite li kako je Sehovic za nedjelju dana diplomirao kod Hasana Hanica. To treba preispitati.

ReljaK
Gost
ReljaK

Treba preispitati rad Damira Sehovica na Bankarskoj akademiji Duska Knezevica. Tu je bas sve sumnjivo i hitno bilo.

slobo
Gost
slobo

A koji rad nema sadrzaja drugih autora,Sada da cujemo izvinjenje od poltrona koji je sve ovo poceo zbog koferte koju je dobio.Zasto Vlahovickoj niste ispitali rad i koliko sadrzi plagijata , on je 100% i dobi mjesto ambasadora a sta je sa ostalima iz vladajuce strukture Veljovicem……

Joo
Gost
Joo

jedno je citiranje, koje mora biti u specificnoj formi…..a drugo kradja intelektualne svojine…..nauci razliku, pa komentarisi……

Danko
Gost
Danko

Ljudi , isto kao sto mu je dozvoljeno ( namjesteno ) da sebe i svoje clanove zove demokratama ( a 15 partija prije njega su toboze demokrate pa ne dobise taj nadimak) , tako mu je i falsifikat ispod nekog kriticnog nivoa! Krace receno, ova ce se prica u roku od mjesec dana zaboravit a ona mrcnica sto je ,… Više »

Srbijanac
Gost
Srbijanac

Nekad se pjevalo ,,mi imamo svoga Boga ime mu je Bodiroga,,,a sad imaju i demokrate svoga Boga.

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Sve vam je ovakvo! Sram vas bilo!

Vilosof Lastve
Gost
Vilosof Lastve

Xxaxa, e kakav smo narod nemalo nas..Niko ne vjeruje crnogorskim institucijama, a kada trebaju da povjeruju u ovo onda svi vjeruju.Baš pametan narod…

Haris
Gost
Haris

plagijator bez broja, plagistar bb

Veki
Gost
Veki

Đe si Aleksa, bivši magistrU?

Danko
Gost
Danko

??????? Nema oduzimanja diplome! Samo je malo pozajmio!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ako upadneš u banku i ukradeš “samo” 21,4 odsto novca- da li to znači da nijesi lopov?😂

Ljuta
Gost
Ljuta

Jesi, ali kad ukrades 100miliona onda si političar

Send this to a friend