Društvo

Sindikat doktora medicine: Pozdravljamo najavu premijera, očekujemo brzo i akciju

Popović Samardžić

Sindikat doktora medicine Crne Gore pozdravlja najavu predsjednika Vlade, Duška Markovića, sa jučerašnje konferencije SEEIST u Budvi, da Vlada planira započeti razgovore na temu povećanja zarada u zdravstvu i prosvjeti.

<<<Vlada će započeti razgovore o povećanju plata u zdravstvu i prosvjeti<<<

Kako je navela predsjenica ovog sindikata doktorka Milena Popović Samardžić, kvalitetan zdravstveni sistem i kvalitetno obrazovanje su stubovi države i garancija njenog prosperiteta.

“Najpouzdanija ulaganja su ulaganja u ljude, naročito u naš najbolji kadar koji mora biti sačuvan uprkos svim izazovima sa kojima se nosimo. Upravo zbog toga Sindikat doktora medicine od svog osnivanja ističe značaj regulisanja zarada ljekara i ostalog medicinskog osoblja Želimo da vjerujemo da i u Vladi konačno razumiju razmjere problema odlaska kvalitetnih kadrova iz javnog zdravstvenog sistema zbog socioekonomske nesigurnosti”, poručila je Popović Samardžić.

Ona je istakla da im je važno i da  sa najvišeg nivoa dolazi najava razgovora koji mogu biti uvod u dugo očekivane promjene koje će umanjiti nezadovoljstvo ljekara i medicinskog osoblja.

“Podsjećamo da su osnovne zarade ljekara u Bosni i Hercegovini, zemlji koja se još uvijek suočava sa posljedicama ratova značajno veće od naših, da su osnovne plate ljekara na Kosovu 1.200 eura, dok su zarade kolega u Hrvatskoj i Sloveniji značajno veće i od prethodno pomenutih. Očekujemo nakon ove najave vrlo konkretne korake kako bi se uvjerili da Vlada mijenja pristup i da pokazuje odgovornost za zdravstveni sistem koji odavno vapi za unaprijeđenjem, a to će pored ljekara najbolje osjetiti i naši pacijenti”, zaključila je Samardžić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pozitivne misli
Gost
Pozitivne misli

U redu mi je da se povećaju zarade u prosvjeti, to potpuno pozdravljam i podržavam! Ali, čime su medicinske sestre zavrijedile da im se plate povećaju? Svi znamo kako rade i kako se ponašaju, da se ne lažemo.

Dula
Gost
Dula

Treba da im se poveca plata.

Kokot
Gost
Kokot

Ahaaa

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Bogomi se ne bunite tako za sluzbenike u sudstvo nego se uvatili doktora koji jadni krepase od gladi, svaki sa strane radi privatno a da ne pricam o korupciji

Mala Mo
Gost
Mala Mo

Toreadore, polako…da jedan dan provedes na radnom mjestu ljekara laknulo bi ti to mjesto u dudstvu

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Auu sto rece ne znas ti sto je sud prika

Send this to a friend