Društvo

Službe zaštite spremne za zimsku sezonu, odgovorno reagovale i tokom požara

Sistem zaštite i spašavanja tokom požarne sezone reagovao je profesionalno i odgovorno, a spreman je i za predstojeću zimsku sezonu, ocijenjeno je na današnjem sastanku rukovodstva Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova sa komandirima službi zaštite i spašavanja.

“Ocijenjeno je da je sistem reagovao profesionalno i odgovorno, te da su posebne rezultate dale preventivne aktivnosti koje su sprovedene kako na lokalnom, tako i na državnom nivou”, navode u MUP-u.

Kako dodaju, posebno je istaknuto da se građani partnerski i odgovorno odnose prema uputstvima nadležnih službi i organa, dajući na taj način doprinos smanjenju rizika od požara.

“Sve službe zaštite i spašavanja u pogledu kadrovskih i materijalno – tehničkih resursa značajno spremnije su dočekale ovu sezonu”, konstatovano je na sastanku.

Pozdravljeno je osnivanje dobrovoljnih vatrogasnih društava i poručeno da je ostvaren značajan napredak, ali da postoji prostor za dalje unapređenje.

“Predstavnici svih službi zaštite i spašavanja su saopštili da je saradnja sa Direktoratom za vanredne situacije MUP-a kvalitetna, te da spremno dočekuju predstojeću zimsku sezonu i da su u tom pogledu preduzeli neophodne mjere i radnje, kako bi adekvatno odgovorili na potencijalne poplave, požare, ekstremne vremenske neprilike i druge nepogode”, naglašavaju u MUP-u.

1 Komentar na "Službe zaštite spremne za zimsku sezonu, odgovorno reagovale i tokom požara"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend