Društvo

Smijenjeni direktor: Nijesam od onih koji se okreću kako vjetar duva

Među smijenjenim čelnicima vaspitno-obrazovnih ustanova je i doktor informatičkih nauka Arben Liunji, sada već bivši direktor Osnovne škole “Maršal Tito” u Ulcinju. Za vršioca dužnosti imenovana je učiteljica sa diplomom više škole iz Đakovice.

U poruci kolegama, roditeljima, učenicima škole na čijem je čelu bio, a koja je proslijeđena Dnevnim novinama, Liunji ih obavještava da se pridružuje grupi razriješenih i da mu je juče stiglo rješenje o prestanku dužnosti direktora.

On navodi podatke da ga je tajnim glasanjem podržalo više od 90 odsto članova Nastavničkog vijeća, dok je od Savjeta roditelja i Školskog odbora dobio stopostotnu podršku.

“Sve ovo mi je spremio dojučerašnji kum (Dritan) Abazović i na tome sam mu zahvalan. Neki su mislili da je meni “lako”, da ću biti zaštićen. Ali, poručujem svim sugrađanima, javnosti, mojim đacima i njihovim roditeljima da nijesam od onih koji se okreću kako vjetar puše! Sa zadovoljstvom ističem da je od početka mog mandata škola dobila na ugledu koji nije imala od njenog osnivanja, o čemu svjedoči veliki broj priznanja i nagrada, što me motivisalo da ponovo konkurišem na mjesto direktora škole. To potvrđuje i činjenica da ovih godina imamo osam upisanih odjeljenja prvaka dok je u prethodnom periodu bilo upisano četiri do pet odjeljenja. Kolege dobro znaju da to govori o rejtingu škole u lokalnoj zajednici.

Osim toga, za vrijeme mog četvorogodišnjeg mandata realizovane su mnoge investicije i poboljšani uslovi za rad u školi, a pogotovo je stvorena prijatna atmosfera medu zaposlenima gdje vladaju dobri i korektni međuljudski odnosi”, navodi Arben Liunji.

Podsjeća da je u protekle četri godine renovirana filskulturna sala, uređeno i ograđeno školsko dvorište i rasvjeta, parking prostor, botanički park, poboljšano centralno grijanje, uređeni sanitarni čvorovi, riješen dugogodišnji problem sa atmosferskim vodama…

“Što je najvažnije, podigli smo i kvalitet nastave na viši nivo”, ističe doskorašnji direktor OŠ “Maršal Tito”.

Na kraju, poručuje svima sa kojima je radio, kojima je predavao, da su oni “njegova ekipa” koju nikada neće zaboraviti i sa kojom će ostati u kontaktu.

“Tu sam za svakog od vas do kraja”, poručio je Arben Liunji, doktor informatičkih nauka, koji je disertaciju odbranio na Beogradskom univerzitetu.

Liunji je, inače, angažovan kao predavač na univerzitetima u Beogradu i Skadru. Uz njegovo posredovanje je 29. aprila u Beogradu prvi put potpisan memorandum o saradnji univerziteta “Nikola Tesla” i Univerziteta u Skadru.

Čovjek sa ovakvim kvalifikacijama i rejtingom, međutim, ne odgovara ministarki Vesni Bratić i svima onima koji je podržavaju, već kao adekvatnu zamjenu šalju osobu sa diplomom iz Đakovice koja još i ne odgovara zahtjevima koje mora da ispuni kandidat za direktora škole.

20

avatar
1000
17
3
0
 
20
ToniRokiMongroBrizit BardoLuUl
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Toni
Gost
Toni

Dok još ima časnih i još mladih ne treba se plašiti budućnosti samo
Kažem aferim

Mongro
Gost
Mongro

Bratićka dovodi hordu polupismenih za nove direktore škola, ali istovremeno povjerljivih koji će śutra svi odreda glasati za uvođenje svetosavlja u obrazovanje.

Brizit Bardo
Gost
Brizit Bardo

Je li i ovaj vezivao pertle djacima po dvoristu i bio najbolji direktor na svijet, kao i ovi sto su do sad smijenjeni? Dritanu svaka cast sto mu nisu vazne kumovske veze nego strucnost, covjek je od integriteta.

LuUl
Gost
LuUl

Zašto nam smetaju promjene?
Dotični se ponašao kao da je funkciju naslijedio od prađeda.
Ovo je lijepa vijest!

Mili
Gost
Mili

po toj priči kod Dritana nema kumovskih veza …svaka čast

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Nije problem lošijeg zamijeniti boljim,ali ovo je katastrofa. Ta žena sa višom ne može po zakonu bini direktor! A bar 80% kadrova im je da Bog mili sačuva!

Roki
Gost
Roki

U Baru je za direktora Oš ,, Meksiko ,,postavljen VKV elekrtričar!!!!

Cinjenica
Gost
Cinjenica

Jedno je biti skolovan u informatici, a drugo je biti menadzer/direktor skole. Mozda se uciteljica iz Djakovice bolje pokaze kao menadzer, treba joj dati sansu. A ovaj doktor informatike sad moze da prenosi svoje znanje u ucionici, sto je jos bolje za djake.

@lexa
Gost
@lexa

Suvišno je pisati šta sve radi Bratićka. Dovešće svoju ekipu za direktore po svaku cijenu. Prethodim direktorima naći će neku manu pa makar to bilo da imaju perut u kosi.
Sramno da ne može sranmije biti.

nikki
Gost
nikki

bolje da cutit Luni, moze se spremit odgovor na ovo 😂

Soko
Gost
Soko

Svaka cast.Za postovanje…ljudino

Neuk
Gost
Neuk

E bruka , nek upropaste ovo malo profesora sto je ostalo pa da djeca ne idu u skolu mogu da gledaju zadrugu i slicno

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Devedeset posto nastavnika u skoli ti je sa diplomama iz djakovice….

Cikadelida
Gost
Cikadelida

Jedva cekam da svjetost dana ugledaju njene organizatorske sposobnosti😪

Zdravko
Gost
Zdravko

ne moze direktor biti bez fakultetske diplome

Bioskop
Gost
Bioskop

Ko te voli nikad izdat neće 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

King Henry
Gost
King Henry

Neka si nam rekao, ali vec je svima poznato ko je i sta je dritan.

Cinjenica
Gost
Cinjenica

JK bi rekla: “Kume, zar i ti?!”. Salu na stranu, kakvo je to kumstvo koje se raskida zbog fotelje i gubitka privilegija, bolje da ga nije ni bilo…

slavka
Gost
slavka

Podrška za ovog stručnog, a prije svega časnog čovjeka! Nijesi ti takav odgovarao i bio podoban, a bolje i što nisi. Srećno dalje!

Ceta
Gost
Ceta

E pa kod apostola je jača viša učiteljska škola iz Đakovica od doktorata,sa srecom ,,osveženje”

Send this to a friend