Društvo

Socijalno ugroženima i djeci bez roditeljskog staranja u Spužu 12 stanova

Predstavnici Opštine Danilovgrad, njemačke organizacije Help i Ministarstva rada i socijalnog staranja uručili su ključeve za deset stanova za socijalno ugrožene i dva za djecu bez roditeljskog staranja, koji se nalaze u stambenoj zgradi u Spužu.

Predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, kazala je da su u toj lokalnoj samoupravi, zajedno sa partnerima Vladom Crne Gore, njemačkom organizacijom Help ponosni što su uspjeli taj projekat da dovedu do kraja.

“Želim da vam čestitam stanove, da vam poručim da ćemo i dalje voditi brigu o vama i ostalim ljudima koji su u stanju socijalne potrebe. Nećemo stati na ovome. Obezbijedili smo i platili priključak struje, nabavku kuhinja i šporeta kao biste imali olakšanje prilikom preseljenja”, istakla je Kovačević.

Ona je apelovala na građane koji su dobili ključeve da redovno izmiruju obaveze, kao i da budu dobre komšije sa ljudima koji žive u toj stambenoj zgradi.

“Naša je želja bila da u danima novogodišnjih praznika uđete u stanove, da se preselite i da zajedno sa vašim porodicama tu dočekate Novu godinu”, rekla je Kovačević.

Kazala je i da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja stanove opremilo kuhinjama i učestvovalo u izgradnji dva stana za djecu bez roditeljskog staranja.

“Opština Danilovgrad, Vlada Crne Gore i organizacija Help je radila na završetku deset stanova. Sanirali smo kompletan krov i fasadu. I dalje nastavljamo da adaptiramo i uredimo teren. Kompletno smo rekonstruisali krov, uradili fasadu, platili priključke”, navela je Kovačević.

Najavila je da će nakon novogodšinjih praznika organizovati obilazak stanova.

“Da vidimo kako ste se smjestili i kako ste zadovoljni”, poručila je predsjednica opštine.

Regionalni koordinator Help-a, Klaus Mock, kazao je da je siguran da će građani koji su dobili stanove imati mnogo bolje uslove života i da će uživati u novim stanovima.

“Zahvaljujem se Opštini Danilovgrad na odličnoj saradnji, kao i Ministarstvu rada i socijalnog staranja koji su kofinansirali ovaj projekat, kao i njemačkom Ministarstvu vanjskih poslova i Ambasadi koji su podržali projekat”, rekao je Mock.

Državna sekretarka Ministarstva rada i socijalnog staranja, Vukica Jelić, zahvalila se Opštini Danilovgrad i organizaciji Help na završenom projektu.

“Mi smo zadovoljni jer smo učestvovali u projektu u kojem ljudi rješavaju svoje stambeno pitanje. To je velika stvar. Mi smo dijelom učestvovali u finansiranju projekta i dva stana ćemo staviti u funkciju za djecu bez roditeljskog staranja”, kazala je Jelić.

Ukupna vrijednost investicije je 207.324 eura, od čega je Help finansirao 106.808 eura, Opština Danilovgrad sa sponzorima 65.508 eura i Ministarstvo rada i socijalnog staranja 35 hiljada.

Send this to a friend