Društvo

Sjever napustile 1882 osobe, najviše ih otišlo iz Bijelog Polja

Bijelo Polje

Tokom prošle godine sjever Crne Gore napustile su  1882 osobe. Ukupan broj stanovništva koje se selilo unutar Crne Gore u 2018. godini iznosi 6631 stanovnika. Više su se selile žene i to njih 3508, što je 53 odsto od ukupnog broja preseljenih, navodi se u najnovijem izvještaju MONSTAT-a.

Najveći negativan saldo zabilježen je u Bijelom Polju i iznosi 580. U sjevernom regionu Crne Gore je evidentiran negativan migracioni saldo i iznosi 1882.

U 2018. godini pozitivan migracioni saldo je zabilježen u 10 opština. Pozitivan migracioni saldo je evidentiran u ostala dva crnogorska regiona, s tim što je on veći u središnjem i iznosi 990, dok u primorskom regionu iznosi 892.

“Razlika između doseljenih i odseljenih stanovnika najveća je u Podgorici i iznosi 1418”, saopšteno je iz MONSTAT-a.

Primorski obuhvata opštine Bar, Budva, Herceg Novi, Kotor, Tivat i Ulcinj. Središnji region čine  Glavni grad Podgorica, Prijestonica Cetinje i opštine Danilovgrad i Nikšić.

U sjeverni region ubrajaju se opštine Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Pljevlja, Plužine, Rožaje, Šavnik i Žabljak.

MONSTAT evidentira samo migracije unutar Crne Gore.

65 Komentara na "Sjever napustile 1882 osobe, najviše ih otišlo iz Bijelog Polja"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend