Stanišić
Društvo Saslušaće se mišljenja roditelja, prijedlog će biti razmatran na Upravnom odboru

Stanišić: U narednih mjesec neće biti uvođene promjene u vrtićima

U narednih mjesec dana opserviraće se stanje u vrtićima u okviru naše ustanove, ponašanje djece i neće biti uvođene bilo kakve promjene. Tek nakon navedenog perioda, sačiniće se detaljan prijedlog koji će biti svakako razmatran od strane Upravnog odbora Ustanove, saopštio je direktor ove predškolske ustanove Vuk Stanišić.

<<<U vrtiću Đina Vrbica više nije obavezno spavanje, mijenja se režim ishrane<<<

“Kada je riječ o ishrani, pojašnjenja radi, ponavljamo da je predloženo samo povećanje razmaka između obroka, odnosno, umjesto da doručak bude oko devet sati, a ručak iza 11 sati odnosno svega dva – dva i po sata kasnije, sada je predloženo da doručak bude u slično vrijeme tj. između 8:30 i 9 sati, užina oko 11 sati, a ručak oko 13 časova”, objašnjava on.

<<<Da li djeca u vrtiću treba da spavaju?<<<

Kako dodaje Stanišić, što se tiče odmora, ideja je bila da samo u starijim grupama spavaju ona djeca koja budu željela, dok bi ostala djeca iz starijih grupa provodila vrijeme u mirnim aktivnostima.

“Dakle, ideja o promjeni režima odmora i spavanja se odnosi prvenstveno na starije grupe. U srednjim grupama eventualno bi mogla postojati ta mogućnost, ali samo u slučajevima izričitih zahtjeva i saglasnosti roditelja. Jasno je da ćemo, obzirom da je ta stavka u javnosti izazvala najviše dilema, saslušati, kao i do sada, sve što je sugerisano na tu temu i uz informacije iz samih vrtića i mišljenja stručnjaka, napraviti konačni predlog za Upravni odbor. O svemu će naravno roditelji biti blagovremeno informisani”, naglasio je on.

<<<Savjet roditelja traži da se ukine spavanje samo za predškolce<<<

Napominje da je gore navedeno, predloženo upravo u najboljem interesu djece, da se poklapa sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, kao i da su ovakvi predlozi prethodnih godina dolazili upravo od roditelja i roditeljskih udruženja.

“No, nema sumnje da je jedina ispravna ona odluka koja je proizvod stava kako uprave, tako i drugih uključenih strana, te ćemo u narednom periodu komunicirati sa javnošću na ovu temu, kao i roditeljima djece koja pohađaju ustanovu Đina Vrbica”, dodao je on.

7

avatar
1000
5
2
0
 
6
JablankoBakiJanosDjikiFiume
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jablanko
Gost
Jablanko

A sto ce roditelji koji nemogu uzeti dijete prije 15h?

Baki
Gost
Baki

Vuki samo naprijed!!Da je ovakvih kao ti jos dje bi nam kraj bio!!

Djiki
Gost
Djiki

U pet dana,pet razlicitih izjava…Mora da direktor pati od insomnije…

Fiume
Gost
Fiume

Imam 2 djece u vrticu i potpuno se slazem sa ovim promijenama.

Jablanko
Gost
Jablanko

Verovatno neradite gospodjo i niste nikad nigde radili .A ako jeste onda kod privatnika niste

Lipovo
Gost
Lipovo

Stanišiću, sjećaš li se, ili su ti pričali, kako je tebe majka podizala? Ili je, možda, pogriješila!

Janos
Gost
Janos

A pogrijesila, izgleda

Send this to a friend