Društvo

Ugostio ih u Njemačkoj: Stomatolog iz Bara vratio djeci osmjeh

Da fotografija govori više od hiljadu riječi potvrdilo se u januaru kada su dešavanja u dvorištu Gimnazije Niko Rolović u Baru probudila buru emocija u Njemačkoj.

Dr Davor Glamočak, stomatolog je vidio fotografiju dvoje djece koja su umjesto bezbrižnog osmjeha imala grč na licima niz koja su tekle suze dok su iza ograde posmatrali kako sijeku stoljetne čemprese.

<<<Ganula ga uplakana djeca: Stomatolog iz Njemačke podržao barske đake<<<

U momentu je poželio stomatolog učiniti nešto za mlade Barane, umanjiti njihovu tugu. Nekadašnji učenik barske Gimnazije, uspješni stomatolog u Njemačkoj preko prijatelja u gradu pod Rumijom uspostavio je kontakt sa mladim ljudima, pozvao ih da budu njegovi gosti u Schwarzwaldu.

Dvoje djece iz Bara, Maida Kurgaš i Ilija Zeković su krajem februara stigli u Njemačku gdje će se uvjeriti da za prirodu još ima nade. Da vide kako Njemci čuvaju i njeguju šume.

foto Jedro Bar

Što je najavio to je dr Glamočak ostvario.

Djeci je vratio osmjeh na lice. To je Davorov minimum pomoći za posječene čemprese!

Kao čovjek u zreloj dobi znao je dr Glamočak da ne trebate djeci kupovati sreću, nego ih naučiti vještinama koje će im pomoći u prevladavanju tuge.

U zgusnutom rasporedu privatne stomatološke ordinacije u Villingen-Schwenningen odvojio je dr Glamočak vrijeme za goste iz Bara, Maidu i Iliju.

foto: Jedro Bar

“U Villingen-Schwenningen tri dana je maskembal, zajedno smo uživali u opuštenoj atmosferi. Danas ih vodim na izvor Dunava, ispod Schwarzwalda. Sutra u Freiburg gdje je Medicinski i Stomatološki fakultet, pa u Evropa park. Dan posle u Strassburg i posjetićemo odsjek genetskog inženjeringa , to je grana Medicinskog fakulteta iz Freiburga. Mnogo im se sviđa u Njemačkoj. Maida I Ilija su predivna, mirna, vaspitana i obrazovana djeca, učinili su me srećnim što su moji gosti. Sa ovakvom djecom Bar je grad budućnosti, grad u koji se vrijedi vratiti”,  kaže dr Glamočak.

Iako godinama živi u Njemačkoj jake emocije Davora vezuju za Bar i prati sva dešavanja.

Bio je kaže, mnogo tužan i bijesan kad su posjekli čemprese, srećan što je razum pobjedio te će srednjoškolcima ostati

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Nije Sutra…nego Sjutra…Previse se devastirali sve.

Lukase
Gost
Lukase

Bravo Davore ljudino 🌲💟

veki
Gost
veki

,,stomatolog iz Baravratio osmjeh djeci, e nije vala nego i odraslima koji nijesu iz Bara

thechempresss
Gost
thechempresss

… nego ih naučiti vještinama koje će im pomoći u prevladavanju tuge…
da se zabrine roditelj,ako ih imaju..

cempresic
Gost
cempresic

svaka cast.

Oliver
Gost
Oliver

Petparacka prica

B91
Gost
B91

Bravo doktore. Odrzali ste rijec.

Објективни
Gost
Објективни

Ускоро решавамо све наше проблеме.
Засадићемо нове чемпресе!

rasso
Gost
rasso

Covjek bi na prvu loptu pomislio da su djeca imala problem sa zubima i da ih je doticni stomatolog pozvao da im to otkloni i tako im vrati osmjeh na licima.

Emil
Gost
Emil

A ko će da vrati osmjeh stotinama djece bara koja su ostala bez vrtića? I majkama Bara koje plaćaju privatni vrtic? Stomatolog iz Njemačke?

kika
Gost
kika

Ma šta reče? Ma šta reče? Čempresi su posječeni da bi se tu gradio vrtić a da bi se srušio postojeći kod policije, a da bi tu nikla zgrada za “privarnog investitora” kojem ne saznasmo ime!
Ako Bar nema prostora, ne znam koji grad ima. Gdje postoji da su srednjoškolci i predškolci u istom dvorištu? Bravo doktore!!

Emil
Gost
Emil

Ovoliko napisa ali ne objasni ko će da vrati djeci iz bara vrtic? O ovoj lokaciji bila javna rasprava pa sto nisi posao da pitaš ta pitanja koja ovuda prosipaš?

Lukase
Gost
Lukase

Ne moze se vratiti nešto čega nema.A zašto ga nema tolike godine..?

veki
Gost
veki

,,stotine djece ostalo bez vrtića, neka ih čuvaju babe ili tetke koje nigdje ne rade

Robby
Gost
Robby

Emile ne avetaj…Vise sa “majkama iz Bara”..ka’ da je to jedina lokacija u onolikom gradu, nemojmo se zafrkavat,sve neko inacenje prazno..Gradjani Bara su uradili prvu stvar i tu nema polemike, a vrtic se ima dje napravit-bez brige

Lukase
Gost
Lukase

Pitaj one koji nisu bili sposobni da ga od 1993.godine izgrade.

Velimir
Gost
Velimir

E kakve folirantske gluposti pišete!

Sto je ovo...
Gost
Sto je ovo...

Prije ce biti da si ti otipio prilicno, pa ti je ovo glupost!

Send this to a friend