Društvo

Stručni kolegijum Bolnice Nikšić: Sprovedena interna istraga o smrti bebe, sinoćnje skandiranje dovelo do pogoršanja stanja pacijenata

FOTO: RTNK

Ispred Opšte bolnice Nikšić danas se okupilo mmedicinskog osoblja zbog smrti bebe i sinošnjih dešavanja ispred te ustanove. Poručili su da je sprovedena interna istraga o smrti bebe, ali i naveli da je sinoćnje skandiranje dovelo do pogoršanja stanja pacijenata. Za danas je bilo zakazano i novo okupljanje građana ali je odloženo jer se čeka da nakaz obdukcije bude gotov.

Mirko Varajić pročitao je saopštenje stručnog kolegijuma Opšte bolnice Nikšić u kojem se prevashodno i na taj način upućuje saučešće porodici preminule bebe.

“Nakon njene naprasne smrti preduzeči smo sve zakonske i stručne mjere kako bi se ustanovio uzrok ovog tragičnog epiloga i eventualna odgovorbnost zaposlenih u našoj ustanovi. Stim u vezi sprovedena je i interna istraga i uzete izjave od svih zdravstvenih radnika koji su na bilo koji način učestvovali u pružanju njege i kasnije reanimaciji preminule bebe“, navedeno je u saopštenju.

Obaviješteno je i Ministarstvo zdravlja koje je, kako se navodi u saopštenju, sprovelo dodatnu, nezavisnu istragu.

„Uključena je policija i nadležne sudske institucije kojima je na uvid data sva dokumentacija za koju su izrazili interesovanje. Naložena je obdukcija kao najvažnija i najmjerodavnija procedura za utvrđivanje smrti…“, pročitao je Varajić saopštenje kolegijuma.

Stručni kolegijum ističe da se na nekim portalima i društvenim mrežama krivac unaprijed zna.

„Presuda je bez ijednog dokaza već izrečena uz stigmatizacviju naše ustanove i zaposlenih u njoj. Javnost je već upoznata sa okupljanjima u bolničkom krugu, fizičkim nasrtajima na direktoricu kao i sa neukusnim skandiranjem ispod prozora bolesničkih soba što je dovelo do uznemirenosti i pogoršanja zdravstvenog stanja najtežih pacijetana“, ističe Stručni kolegijum.

Odloženo današnje okupljanje građana

Prema željama roditelja, a shodno tome da je tužilaštvo već oformilo predmet, okupljanje koje je zakazano danas za 18 časova ispred Opšte Bolnice u Nikšiću se odlaže sve do trenutka kada nazal obdukcije bude gotov. Porodica se najsrdačnije zahvaljuje svima koji su došli i podržali ih u ovoj borbi, objavljeno je na Facebook stranici Nikšićki vremeplov.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
TihanaEto takostefanaloMiZovite Sergeja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tihana
Gost
Tihana

Varagiću, jesi li advokat direktorice ili doktor?

Eto tako
Gost
Eto tako

Ovi dr se vode logikom napad je najbolja odbrana

stefana
Gost
stefana

Jedan ljekar reci SVEŠĆEMO NA MINIMUM A DJE CES minimalnije prijatelju prijetite narodu,zbog te izjave vam treba SUDITI

loMi
Gost
loMi

Razmislite dragi doktori zasto vam narod unaprijed presudjuje, razmislite i zamislite se, da nije mozda to narodu iz mozda nekog iskustva sa vama? .

Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Juče su čitav dan po bolnici lobirali i prijetili osoblju da izadju na protest.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Kuku namaa kukalijemaa ko nas lijeci.Svaki dan isti pi katastrofa u NK katastrofa.E kukavci jadni li smo.Frizeri nam davaju terapiju.A vecina kupila diplome.Ni D od doktora.

Ozbiljnost
Gost
Ozbiljnost

Štite svoje neznanje, javašluk, neodgovornost. To ih je ujedinilo jer ih većina ne zaslužuje da rade u zdravstvu.

Rodjak
Gost
Rodjak

Valjda ste trebali da sve preduzmete da se ovo ne desi?

Send this to a friend