Društvo

Svaki šesti Rom uopšte ne prati nijedan crnogorski medij

Svaki šesti Rom uopšte nema povjerenje u medije u Crnoj Gori, oko 53 odsto uglavnom imaju povjerenje, a dosta zabrinjavajući podatak je da svaki šesti ispitanik uopšte ne prati nijedan crnogorski medij, pokazalo je istraživanje o inkluziji mladih Roma u Crnoj Gori.

Istraživanje je rađeno u pet opština na uzorku od 150 mladih Roma i Romkinja.

Kako je kazao Serđan Baftijari, novinar na portal RomaNet, mladi koji žele da dođu do informacija koje njih zanimaju to rade preko društvenih mreža.

“Dakle, to je 37 odsto ispitanika i putem televizije njih 38 odsto, dok preko radia i štampanih medija mnogo manje”, dodao je on.

Troje mladih Roma prošlo je obuku novinarstva zaposleno je na portalu RomaNet u okviru projekta  “Od Roma za Rome – medijska promocija prava Roma”.

Kako je kazao izvršni direktor NVO Phiren Amenca Elvis Beriša, projekat je započeo u martu ove godine.

“Kroz projekat smo osnažili troje mladih iz romske zajednice da se bave novinarstvom. Oni su prošli obuku novinarstva od tri mjeseca nakon čega su od septembra ove godine započeli svoj profesionalni angažman na portal RomaNet”, objasnio je on.

 

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
PrincOdKonikaMiliMarkoDankoisen delegat
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Velika je to steta.

Mili
Gost
Mili

Znaci da svaki sesti ima struju od nekud? Neki projavljenu a neki provaljenu

Marko
Gost
Marko

Ovo je vrlo dobar i ohrabrujući podatak. Mislio sam će rezultat biti obrnut, da prati svaki šesti. To govori o ozbiljnoj emancipaciji i pokušaju prilagođavanja.

Danko
Gost
Danko

Pametno!!!!!!!! Sto ce to korisno saznat iz nasih medija!!!!

isen delegat
Gost
isen delegat

nenamo kad pratimo kontejneri

Send this to a friend