Društvo

Topao zagrljaj doktorice i covid pacijenta u Pljevljima

Pljevlja su u posljednje vrijeme po statističkim podacima Instituta za javno zdravlje Crne Gore u vrhu po broju novooboljelih od Covid 19. Oboljevaju čitave porodice od kojih mnoge sa blažom kliničkom slikom koja se liječi u kućnim uslovima.

I onda u lancu zdravstvene zaštite u prvi plan dolaze izabrani doktori koji pored redovnog rada sa svojim pacijentima, obavljaju po propisanom rasporedu i po nekoliko dana i rad u Kovid ambulanti. Često su tu da na poziv zabrinutih pacijenata ili njihovih članova porodice ohrabre ili daju savjet oko načina liječenja.

Jedna od takvih je i dr Tanja Drobljak koja se uvijek odazove na poziv da krene u kućnu posjetu svojim pacijentima, koji nisu u mogućnosti da posjete Dom zdravlja. Ne treba posebno govoriti koliko za pacijente uplašene za vlastito zdravlje, poslije obavljenog pregleda znači i topla ljudska riječ ili zagrljaj ohrabrenja.

Iako je jasno da svaki kontakt sa oboljelim od Covid 19 znači rizik i za vlastito zdravlje dr Tanja Drobljak je još jedan od primjera da u pljevaljskom zdravstvenom sistemu ima mnogo zdravstvenih radnika koji su na prvoj liniji borbe protiv epidemije Covid 19 koja skoro svaki dan odnosi živote.

Na fotografiji se vidi gdje dr Drobnjak toplim zagrljajem, prilikom kućne posjete, hrabri svoga pacijenta, da se ne predaje i da izdrži do potpunog ozdravljenja.

Ne treba zaboraviti ni ostale u lancu zdravstvene zaštite od doktorice Ivanke Stevančević-Brajević koja je zadužena za Kovid odjeljenje pri Internom odjelenju Bolnice, kao i njeno srednje medicinsko osoblje, radiološku službu, laboratorijsku službu i sve izabrane doktore koji rade u Kovid ambulanti i dnevno znaju pregledati i više od sto pacijenata.

Iako malobrojni u odnosu na stvarne potrebe kad je u pitanju potreban broj stručnog lekarskog osoblja, pljevaljsko zdravstvo bez obzira na već prisutan zamor i sve veći priliv pacijenata, uspjeva da pruži adekvatnu pomoć svojim sugrađanima u borbi sa ovom teškom bolešću, koja uzima svoj danak u životima i razara društveno biće najvećeg broja država na planeti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dr.
Gost
Dr.

Poštovanje za doktorice…svaka čast.

Miloš
Gost
Miloš

Kakav topli zagrljaj, ovo je kovid zagrljaj! Što se grli sa zaraženim pacijentom?!🤔

Dzek
Gost
Dzek

Svaka cast.ove dvoje doktorice i ostali doktori primarne zdravstvene zastite zasluzuju svaku pohvalu za trud.

Send this to a friend