Društvo

Tuzi: Odvezeno 100 kamiona otpada, građani da ne stvaraju divlje deponije

Tuzi

DOO “Komunalno” Tuzi je i tokom izolacije bilo aktivno u održavanju javnih površina-tokom prošlih dana grad je nekoliko puta dezinfikovan, transportovano je više od 100 kamiona otpada sa divljih deponija, kao i mini-deponija koje se stvaraju pored kontejnera, a kontejneri su redovno ispražnjeni.

“Ono što treba istaći jeste da smo tokom prošlih dana osigurali besplatne plastične vreće za svako domaćinstvo, sa ciljem da otpad deponuju u njih, kako ne bi imali potrebe izlaska u grad, nego da ih ostavljaju ispred svojih kapija, odakle su ih redovno preuzeli radnici komunalne djelatnosti. Ovo je dalo rezultate na održavanje čistoće grada, i nadamo se da će tako biti i u buduće”, kazao je direktor Nikola Camaj.

Vreće se, kaže Camaj, donirane.

“Zahvalni smo Mirsadu Orahovcu, koji je obezbjedio oko 30 hiljada plastičnih vreća, kao i vlasniku fabrike “Megaplast” iz Karabuškog Polja, koji je pored svih plastičnih kese za raspodjelu hleba, donirao i preko 15 hiljada plastičnih vreća za otpad. Mi kao služba komunalnih usluga ćemo nastaviti da budemo u službi građana, ali i oni moraju da nam pomognu u održavanju čistoće grada. Zato, koristite džakove, deponujte ih na određeno mjesto, nemoje stvarati divlje deponije, i vaš grad će ličiti na vaša dvorišta. Čvrsti materijal deponujte na određena mjesta za tu namjenu, a ne pored puta ili kontenjera”, poručio je Camaj.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cetinje
Gost
cetinje

Bravo Tuzani, cistoca je pola zdravlja.

Send this to a friend