Društvo

U akciji Let’s do it učestvovalo 300 građana Cetinja

Današnja akcija "Let's do it"

Oko 300 građana Cetinja, od kojih je polovina djece, učestvovalo je u globalnoj akciji “Let’s do it” kojom je obilježen Svjetski dan uklanjanja otpada.

Akciju, koja je ove godine održana pod sloganom “Nastavljamo drugačije”, otvorio je sekretar Sekretarijata za kulturu, sport i mlade u Prijestonici Cetinje Stanko Marković u dvorištu Austrougarskog poslanstva-Divizija.

On je kazao da samo zajedničkim i organizovanim djelovanjem, odnosno umrežavanjem ljudi i različitih subjekata u društvu, možemo iskorijeniti loše navike pojedinca i riješiti problem nesavjesnog odlaganja otpada, a naše prirodne dragulje učiniti prijatnijim mjestima za boravak.

“Na tom putu, Prijestonica Cetinje će, kao i do sada, ulagati napore da naš grad bude uređen i čist, posebno u kontekstu skorog otvaranja Poglavlja 27- Zaštita životne sredine i klimatske promjene. Ali, u toj misiji smo svi – građani, ustanove, preduzeća, civilni sektor”, poručio je Marković.

Zaposleni u organima lokalne uprave, predstavnici javnih preduzeća, članovi Izviđačkog odreda “Gojko Kruška” i Udruženja penzionera Cetinje, učenici osnovnih škola “Njegoš” i “Lovćenski partizanski odred”, Srednje stručne škole i Gimnazije, kao i brojni drugi građani očistili su više lokacija u gradu – naselja Gipos, Kongo, Luka Ivanišević i IV jul.

Akciju je organizovala Prijestonica Cetinje u saradnji sa Asocijacijom za demokratski prosperitet – Zid, a podržali su je Turistička organizacija Prijestonice, D.O.O. “Komunalno”, Privredni klub Cetinje, Coca Cola, Vjerina kužina, Premium food Cetinje i fotograf  Veri Veroza.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend