Društvo

U Centru kompetencija izrađuje se više stotina vizira za zaštitu zdravstvenih radnika

Glavni grad Podgorica i prijatelji grada, volonteri, pridružili su se inicijativi obezbjeđivanja nedostajuće opreme za zdravstvene radnike Kliničkog centra i drugih podgoričkih zdravstvenih ustanova. U Centru kompetencija u toku je izrada više stotina vizira, koji su dio zaštitne opreme zdravstvenih radnika i koje je odobrio Institut za javno zdravlje.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić kazala je da u Centru kompetencija Glavnog grada tri organizacije i to Savez radio-amatera Crne Gore (Amateur Radio Club), Politehnika-crnogorski savez za tehničku kulturu i Montenegro Robotics, zajedno sa njima ovih dana vrijedno rade kako bi izradili vizire za sve zdravstvene radnike, koji su ovih dana na prvoj liniji odbrane u situaciji u kojoj se cijela naša država i svi naši građani nalaze.

“Ovo je svakako trenutak kada je naš Centar kompetencija opravdao svoje postojanje i pokazao se kao jedna odlična investicija i to je ono što nam za sada, u ovim, za nas teškim vremenima pruža jedno malo zadovoljstvo”, istakla je Vujačić.

Kako je dodala, Glavni grad će nastaviti vrijedno da radi na izradi ove zaštitne opreme, zajedno sa partnerima, kako bi sačuvali zdravlje naših zdravstvenih radnika, a na taj način sačuvali zdravlje svih građana Crne Gore.

“Ovo nije sve što je Glavni grad uradio u ovom periodu, ovo je samo dio podrške koju smo pružili svim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori i svim našim sugrađanima koji mogu očekivati tu podršku i u narednom periodu, a sve sa ciljem da što uspješnije izađemo iz situacije u kojoj se trenutno nalazimo. Još jednom, poruka svima – ostanite kod svojih kuća, čuvajte vaše zgravlje i zdravlje vaših najbližih”, zaključila je Vujačić.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
MaksLoliMarkoboris
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maks
Gost
Maks

Bravo🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Loli
Gost
Loli

Bravo Bravo Bravo predivna omladino ❤️❤️❤️❤️❤️Zivjeli❣️

Marko
Gost
Marko

Bravo opstino.Jedini konkretni

boris
Gost
boris

bravo!!!!!!!!! puna podrska!!!!

Send this to a friend