Društvo

U Podgorici uskoro još sto taksi stajališta

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i predstavnici Strukovnog sindikata taksista Crne Gore, odnosno podgorički preduzetnici, sastali su se juče kako bi razgovarali o gorućim problemima u auto-taksi prevozu, te je Glavni grad preuzeo obavezu da uskoro omogući 100 do 200 novih taksi mjesta, pišu Dnevne novine.

<<<Taksisti ne smiju čekati stranke van stajališta<<<

<<<Glavni grad objasnio zašto taksisti ne smiju čekati stranke van stajališta<<<

Potpredsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore i podgoričkih preduzetnika Vesko Bjelić kazao je da su upoznali predstavnike Glavnog grada sa višegodišnjim problemima u toj branši, a fokus razgovora bio je na problemu nedostatka taksi stajališta u Podgorici, odnosno odluci da i taksi preduzetnici i privredna društva mogu da koriste sva stajališta.

“S obzirom na manjak taksi stajališta, Glavni grad je preuzeo obavezu da u što kraćem vremenskom periodu ucrta i omogući 100 do 200 novih taksi mjesta, kako bi se omogućio nesmetani rad taksista. Imamo čvrsta obećanja i nadamo se da novi gradonačelnik ima sluha i da ćemo polako rješavati i ostale probleme”, kazao je Bjelić.

U Glavnom gradu ima oko 970 vozila, a svega oko 300 stajališta, što je, kako kažu taksisti, nedovoljno za normalno funkcionisanje. Oni su gradonačelnika i njegove saradnike upoznali sa problemima prevelikog broja vozila u odnosu na broj stanovnika.

Bjelić je podsjetio da odluke Vlade, donesene krajem prošle godine, nijesu ispoštovane i da su probijeni svi rokovi, navodeći da nije zadovoljan realizacijom i funkcionisanjem radne grupe u Glavnom gradu.

“Ne želimo da budemo privilegovani, već samo tražimo da se radi po zakonu, kako bi svi bili jednaki, što trenutno nije slučaj. Tražimo ravnopravnost, jer smo upravo mi godinama diskriminisani i na sastanku smo upravo ukazali na te stvari. Na njima je da to prepoznaju, odnosno da nam se omoguće normalni uslovi za rad. Došli smo na samu granicu naše egzistencije i poslovanja, kao i mogućnosti da plaćamo obaveze prema državi”, istakao je Bjelić.

Predsjednik SSTCG Borislav Pavlović kazao je Dnevnim novinama da je Bar jedina opština u Crnoj Gori, koja je postupila po preporukama Vlade Crne Gore i formirala koordinaciono tijelo, koje je sastavljeno od inspekcije na državnom nivou, poreske, inspekcije rada, MUP-a, kao i Komunalne policije i Komunalne inspekcije.

“Koordinaciono tijelo jedino radi u opštini Bar, a u svakoj opštini je moralo da bude formirano i da već podnese izvještaj o stanju u auto-taksi prevozu. Ovo tijelo je dužno da svaka tri mjeseca izvještava Ministarstvo javne uprave o stanju na terenu u auto-taksi prevozu, kako bi se zaustavila siva ekonomija u ovoj oblasti. Opština Bar je jedina koja je formirala tijelo i počela nešto da radi, ali ni oni nijesu do kraja to uradili, jer nijesu uradili početnu analizu, koja je bila predviđena zaključcima Vlade”, kazao je Pavlović.

Sastanku su osim Vukovića, prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović, sekretarka Sekretarijata za saobraćaj Lazarela Kalezić, kao i načelnici Komunalne policije i inspekcije Miloš Novović i Branislav Radusinović.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
AnimusMarinkosvastaVlado19784
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Animus
Gost
Animus

A da naprave parkinge po gradu za gradjane?

Marinko
Gost
Marinko

Kad je kisa ne moze se taksi dobit.

svasta
Gost
svasta

“U Glavnom gradu ima oko 970 vozila, a svega oko 300 stajališta” i to je malo? sto treba, svako vozilo da ima posebno stajaliste?

Vlado19784
Gost
Vlado19784

Napravite im stajalista,a onda kad se parkiraju na obicno parking mesto kaznite ih. Ja na taxi stajaliste ne smijem a oni mogu

Send this to a friend