Društvo Najjeftiniji u Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini

U regionu alkohol najskuplji u Crnoj Gori

Alkoholna pića u evropskim zemljama najskuplje plaćaju građani Islanda, a najjeftinije Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, pokazuju podaci Eurostata. Kada je riječ o regionu – alkohol najviše košta u Crnoj Gori.

Kada se cijene u državama uporede sa srednjom cijenom alkoholnih pića u EU sa indeksom vrijednosti 100, rezultati pokazuju da je u 2018. godini cijena žestokih pića, vina i piva bila najviša u Finskoj, sa indeksom cijene od 812, nakon čega slijede Irska (177) i Švedska (152).

Cijena alkoholnih pića na nivou EU u 2018. godini bila je najniža u Bugarskoj i Rumuniji, sa indeksom 74, nakon čega slijede Mađarska (77), Češka (82) i Španija (84).

Na nivou cijele Evrope, računajući i zemlje koje nisu članice EU, najniža cijena alkoholnih pića zabilježana je u Sjevernoj Makedoniji (73) i Bosni i Hercegovini (73), dok je najskuplja na Islandu (268) i u Norveškoj (252).

U državama regiona najskuplje cijene alkoholnih pića plaćaju građani Crne Gore (105) i Hrvatske (101), potom Albanije (100), Slovenije (92) i Srbije (84).

9

avatar
1000
6
3
0
 
8
🇬🇷HELLAS🇬🇷NikSagrailePiskotaLješkopolje2
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nik
Gost
Nik

Piskota,dako se najedes.

Piskota
Gost
Piskota

Neka je. I cigare da nam dignu trostruko. Pojeftiniti voce i povrce. I meso

Pedja
Gost
Pedja

Porez na nudale .

Dobrilo Savnik
Gost
Dobrilo Savnik

ovo je dokaz da se loze zivi ne znam kome je u interesu da se dizu cijene alkohola valjda i sami prodavci trebaju imati interes da je alkohol jeftiniji jer ako je jeftiniji veca ce potrosnja biti a samim tim i pazari. nama je u tradiciji da pijemo ja svako jutro obalol dvije sa noga jer ne mogu poceti rad… Više »

🇬🇷HELLAS🇬🇷
Gost
🇬🇷HELLAS🇬🇷

Pilo bi se kod Crnogoraca da ga dignete jos 40 %, vise volimo popit no leba jes

ND
Gost
ND

Nikšičko pivo je najskuplje u Nikšiću. Apsurd!

Lješkopolje2
Gost
Lješkopolje2

To nije Nikšićko pivo

Sagraile
Gost
Sagraile

ko jos pije niksicko?

🇬🇷HELLAS🇬🇷
Gost
🇬🇷HELLAS🇬🇷

Naplate troskove koje potrose za prevoz u druge gradove

Send this to a friend